lucrare fixa de portelan fisurata

02-05-2012
mariaPS
Nu este medic/terapeut
mariaPS
va rog sa ma ajutati : ce pot face cu lucrarea fixa din portelan in fata! Am facut-o acum 5 ani, s-a fisurat la un dinte unde era mai subtire peretele. Acum s-a spart si lipseste un fragment. Se mai poate repara sau trebuie sa o refac?Asta ma costa pretul uneia facuta din nou. Nu au garantie aceste lucrari? Nu poate fi reparata cu un material mai bun?
5 comentarii
0
10-05-2012, ora 17:29
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Se poate repara, dar sint sanse foarte mari sa nu tina reparatia intrucit ceramica si materialul de reparatie sint 2 materiale diferite, care se prelucreaza diferit si se lipesc unul de celalalt intr-o masura insuficienta.
Singura solutie viabila este o lucrare noua.
0
14-05-2012, ora 09:41
mariaPS
Nu este medic/terapeut
mariaPS
va multumesc pentru raspuns. As dori sa-mi spuneti cum sa procedez, sunt intr-o situatie delicata: pensionara acum si fara multe informatii: as putea sa cer o reducere de pret fiind vorba de 11 dinti si lucrarea nu mai necesita aceeasi pregatire? S-ar cuveni sa se faca o reducere si pentru ca ar fi trebuit sa fi fostmai durabila? S-ar putea face o lucrare fragmentata pentru fiecare dinte, sau macar in bucati sa nu fie necesara refacerea intregii lucrari pentru o singura defectiune?
0
14-05-2012, ora 12:37
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Puteti incerca in prima instanta reparatia lucrarii. Daca aceasta nu va tine, atunci trebuie trecut la alt plan.

'lucrarea nu mai necesita aceeasi pregatire'

E adevarat ca nu mai trebuie reslefuiti dintii. Insa trebuie taiata lucrarea, trebuie luat un mulaj si facuta o provizorie in cabinet (pt ca nu este bine ca dintii slefuiti sa stea neacoperiti), trebuie din nou luat mulajul pt lucrarea definitiva plus toate etapele pina la finalizare. Ca timp de lucru, este cam acelasi cu timpul consumat pt efectuarea lucrarii initiale, deci ar trebui sa fie cam la aceleasi costuri. Pe de alta parte, trebuie retinut ca lucrarile dentare nu sint 'pe viata'.

'S-ar putea face o lucrare fragmentata pentru fiecare dinte, sau macar in bucati sa nu fie necesara refacerea intregii lucrari pentru o singura defectiune?'

Depinde citi dinti aveti sub lucrare si cum sint pozitionati. Unele situatii permit executarea unei lucrari din mai multe bucati, altele nu.
Daca aveti toti dintii (radacinile), atunci teoretic (cel putin) este posibil sa fie taiata lucrarea doar in dreptul dintelui ciobit si doar acesta sa fie refacut cu costuri mai mici pt dvs. Aceasta solutie are si un risc: este posibil sa se vada un pic metalul acolo unde a fost taiata lucrarea. Cel mai bine este sa discutati direct cu medicul dvs pt a gasi impreuna o solutie care sa va convina din punct de vedere al bugetului.

'Nu au garantie aceste lucrari?'

Singura garantie pe care o puteti primi este aceea ca lucrarea s-a executat din materialul cerut. In rest, in medicina, fiind vorba de material biologic, nu se pot acorda garantii.
0
22-10-2014, ora 23:44
ania_gina
Nu este medic/terapeut
ania_gina
Va rog sa ma ajutati, lucrarea mea de portelan pe ca am pus-o acum o saptamana s-a crapat.Inca nu este lipita definitiv.Azi am observat si as vrea sa stiu daca se poate reface inainte ca dentistul meu sa o lipeasca definitiv.este o lucrare de 10 dinti iar inte ultimi 2 se afla crapatura, va multumesc anticipat
0
30-10-2014, ora 13:39
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
buna ziua!
daca lucrarea nu este cimentata definitiv, atunci cu siguranta medicul si tehnicianul dvs pot remedia problema inainte de cimentarea finala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul