Coronita portelan

25-04-2013
KlauB
Nu este medic/terapeut
KlauB
Salut!

Am avut un dinte care era cam dus(demult am pus o plomba iar in timp s-a innegrit si apoi dintele s-a facut urat, s-a mancat/innegrit). Dintele este lateral spre centru danturii. Am fost l-a dentist si i-am spus ca sa-mi puna o coronita de portelan(am auzit ca sunt printre cele mai bune), sau daca nu sa-l schimbe cu totu. El a zis ca dupa radiografie daca vede ca radacina este buna si nu am infectie in sus pe radacina, nu are rost sa-l schimb si sa pun o coronita de portelan.

Acum intrebarea:

Mi-am pus coronita, am vazut-o dar ma asteptam sa fie toata din portelan adica: portelanu acela am vazut ca este turnat pe o structura metalica(sau ce-o fi). Spun asta deoarce nu stiu cat este de indicat sa stai in gura cu un metal, sa nu apara diverse probleme in timp in organism din cauza metalului. La fel si pivotul este cred tot din ceva metal, dupa culoarea lui. Eu ma asteptam sa fie totul din portelan si pivotul.
Voi ce ziceti e bun acest model de coroana din portelan pe metal+pivotul din punctul de vedere al sigurantei organismului in timp?

De venit imi vine foarte bine in gura, are aceasi culoare ca restul dintilor, nu o simpt in plus: cand m-am uitat in oglinda numai stiam sa fac diferenta intre dinti si coronita. Nu prea ma pricep de asta va intreb pe voi. Sa stiu ce sa-i zic ca trebuie sa mai trec pe la el ca sa-mi indeparteze cateva carii si unele plombe vechi si urate.
Apropo: ce sa-i zic sa-mi puna in locul vechilor plombe vechi si innegrite(sunt plombe vechi din metal cred)? Mi-a mai pus ceva la un dinte care se 'mancase' intr-o parte si tot la fel am vazut ca parca nu umblase nimeni acolo, este perfect, nici nu se vede ca a pus ceva acolo. Cred ca a pus o plomba dintr-acea care i-a culoarea dintelui din ce am citit pe net. Deci cred ca tot ceva de genu o sa puna si in locul vechilor plombe.

Unde sunt carii ce o sa puna? Sau ce e mai bine sa puna? Sa stiu ce sa-i zic. Vreau aia...vreau de-aia.

Inca ceva: cum imi dau seama caci chiar este portelan? Sa nu fie pus altceva.. desi nu cred ca dentisul ar fii in stare sa puna altceva pt ca s-ar face de ras...si ciuciu clienti. Dar na in ziua de azi nu prea mai ai incredere in medici.

Voi care ati mai facut lucrari ce ma sfatuiti sa-i explic?
Multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul