M-a blocat peste tot si nu vrea sa mai vb cu mine

24-01-2019
cami1978
Nu este medic/terapeut
cami1978
Buna tuturor!Am o relatie de 3 ani cu un barbat in care nu prea am incredere.Il iubesc si el spune ca ma iubeste, insa datorita unor minciunele nesemnificative m-a facut sa imi cam pierd increderea in el.Minciunele erau gen:ii venise o colega noua la serviciu de o luna, eu l-am intrebat, auzisem ca se mai facusera anumite angajari si mi-a zis ca nu stie, apoi afland intamplator de la niste prieteni, l-am intrebat de ce m-a mintit ca nu stie, zicandu-mi ca nu mi-a zis ca cine stie ce interpretam daca auzeam ca au o colega noua desi e maritata si 2 copii, alta data a fost la ziua unui nepot si eu am intrebat cine a mai fost acolo si mi-a zis ca nimeni in afara de el si parintii copilului, apoi intr-o poza pe facebook am vazut ca mai fusesera si si o verisoara a cumnatului lui, l-am intrebat de ce a evitat sa-mi spuna ca a fost si acea verisoara, initial a negat apoi a spus ca tot din cauza mea nu a spus, ca poate eram geloasa etc genul acesta de minciunele/evitari.M-am tot gandit ce as putea face sa-mi recapat increderea in el si am facut o prostie.Am comandat pe net un microfon spion si l-am pus la el in camera pe sifonier(nu stam impreuna) acum 3 zile, iar ieri dupa orele 16:00 am sunat pe acel aparat sa ascult ce se petrece in casa lui, in acelasi timp i-am trimis un mesaj pe fb daca a mancat.Am auzit cum a zis dupa ce a citit mesajul ``Du-te dracului cu mancatul tau, repede ma intrebi daca am mancat``.Dupa asta l-am sunat si nervoasa fiind l-am intrebat daca e stresat de mine, de ce mai sta in relatia cu mine, iar el mi-a zis ca nu intelege ce am, ca el ma iubeste si nu vrea sa ne despartim, doar ca eu sunt paranoica etc.M-am cam dat de gol, dorind sa-i spun de acel microfon seara si el a cautat si l-a gasit.Sa suparat foarte tare, m-a blocat peste tot si nu vrea sa mai vorbeasca cu mine deloc, a spus ca desi ma iubeste nu vrea sa ma mai vada.Stiu ca este un gest urat ce am facut, dar nu stiu ce sa fac, i-am zis ca imi cer iertare ptr asta, ca imi pare rau, dar nu vrea sa mai discute cu mine deloc.Ce as putea face sa indrept greseala asta sau ce sfaturi imi dati?
1 comentarii
0
25-01-2019, ora 10:01
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
O relație se bazează pe încredere, iar atâta vreme cât partenerul nu-ți inspiră încredere e normal să te retragi din acea relație, nu să începi să faci pe detectivul, pentru că-ți provoacă mai mare suferință.
S-ar putea ca problema să nu fie la el, pentru că ascunzi anumite lucruri tocmai persoanei care știi că interpretează lucrurile eronat și vrei să eviți anumite discuții.
Un partener are nevoie și de libertate și să-l faci să simtă el nevoia să fie cu tine, nu să-l aduci cu forța. Dacă tu crezi că te poate părăsi pentru alta, e tocmai pentru că nu ai încredere în tine și nu te consideri suficient de bună încât să-și dorească să rămână cu tine.
Ar fi bine dacă ai merge la un psiholog să înțelegi ce te determină să ai astfel de comportamente, cum să câștigi competențe în alegerea unui partener și să gestionezi o relație astfel încât ambii să aveți de câștigat.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul