Ma neglijeaza de 5 luni

02-06-2008
monica99
Nu este medic/terapeut
monica99
Incepand cu luna Ianuarie 2008 sotul meu vine foarte tarziu acasa, aproape zilnic, invocand ca motivul este serviciul (lucram impreuna, dar nu il pot controla nicicum si nici nu am intentionat). Mai mult de atat este foarte rece fata de mine, nici de iubit (a face dragoste, ma refer) nu prea am avut parte, pentru ca este obosit in permanenta. Doarme mult si se poarta urat si cu fetita noastra de 10 ani, tipa la ea, o respinge, nu vrea sa iasa in parc cu noi spunand ca este obosit. De 2 saptamani am incercat sa discut cu el si nu am avut succes. De aceea mi-am pierdut cumpatul cand l-am vazut indiferent si am inceput sa cred ca ma inseala, spunandu-i ca are pe alta si nu vrea sa recunoasca. De fiecare data tacea si zicea ca asa gandesc eu. Vineri 30 mai 2008, cand tot el era suparat ca il acuz chipurile degeaba am rabufnit in plans si l-am intrebat ce are de gand. A spus ca vrea sa divorteze, ca pana aici a putut el merge, pentru ca eu il condamn degeaba si el doar munceste mult si e obosit. Am discutat mult si l-am implorat pentru copil sa mai incercam odata. El mi-a pus o conditie destul de bizara pentru mine dar am acceptat-o pentru ca il iubesc foarte mult si nu vreau sa cresc fetita singura fara tata, insa nu stiu daca are dreptate. Conditia este sa nu il mai intreb unde se duce, de ce intarzie si sa nu mai presupun ca este in alta parte decat la servici (mai exact spune el ca ii bag "fitile si acuze"). Mai mult vrea sa se mute de la acest servici. Doresc sa stiu si parerea unui specialist. Nu mai pot sa suport o astfel de situatie. Avem 12 ani de casnicie si nu vreau sa dau cu piciorul in balta, il iubesc enorm.
11 comentarii
0
02-06-2008, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Monica,
Situatia poate fi asa cum o banuiesti tu, adica te inseala si te minte, dar la fel de bine lucrurile pot fi atat de simple pe cat par: e intr-adevar obosit si stresat de un job care il suprasolicita si pe care nu si-l mai doreste.
Pentru prima varianta nu ai nicio sustinere concreta, ci doar una ipotetica, explicatia cea mai la indemana pentru orice schimbare neasteptata in comportamentul partenerului. Pentru a doua varianta, ai cuvantul lui, un om cu care ai intemeiat o casnicie si pe care spui ca il iubesti enorm.
Cu alte cuvinte, tu decizi ce anume alegi sa vezi si sa crezi si, in functie de asta, decizi si ce sa faci in continuare.
Alege acea varianta care iti aduce impacare si va ajuta sa depasiti impasul in care va aflati.
0
10-06-2008, ora 00:00
andora
Nu este medic/terapeut
andora
Da ar putea fi cum spune dar eu ma indoiesc Ciudat mi se pare conditia ca tu sa nul intrebi de unde vine si unde merge De ce are ceva de ascuns Un lucru iti spun sigur raspunsul la ce se intampla il ai doar tu In atitia ani de casnicie sunt sigura ca il cunosti deatul de bine ca sa stii Poate trece prin criza varstei a doua si ia va trece Depinde de tine ce si cat esti in stare sa accepti mai scrie
0
19-06-2008, ora 00:00
monica99
Nu este medic/terapeut
monica99
Multumesc Simina si Andora pentru mesaje. Incerc cu greu sa fac fata acestei situatii, iar o decizie certa imi este greu sa o iau din cauza fetitei noastre, ea il diviniza inainte iar acum, pentru ca se poarta rece cu ea, fata nu prea mai stie cum sa se poarte cu el. El o respinge si tipa la ea, iar copilul evita tot mai mult sa discute cu el. Am incercat sa-i explic ca tati este mai obosit, dar ea simte ca se intampla ceva ciudat. Mai nou merge si la SALA DE FORTA.Acum vrea si muschi. Eu nu i-am cerut asa ceva. Mai mult a si slabit foarte mult cca. 18 kg. De aceea tot ma intreb pentru cine atatea schimbari. A inceput sa mai faca dragoste cu mine, dar destul de rar si parca nu este el. Nici nu stiu cum sa explic ca sa ma intelegeti. Parca o face din obligatie, parca e ceva fortat, nu este "lipit" de mine. Cred ca m-am facut inteleasa. Apropo de varsta a II-a, nu situ ce sa zic, poate ca este si asta ceva. Mai astept, este tot ce pot face acum. Nu vreau ca fetita nostra sa sufere, sa fie fara tata. Pentru ea am sa fac toate sacrificiile posibile si necesare ca sa ii pastrez tatal alaturi de noi, bineinteles atat cat se poate si daca si el o sa vrea, chiar daca imi va pune tot felul de conditii. va multumesc si mai spuneti-mi parerile voastre, poate asa o sa trag mai multe concluzii si il voi intelege cumva ce transformari suporta.
0
19-06-2008, ora 00:00
andora
Nu este medic/terapeut
andora
Imi pare sincer rau ca treci prin ceea ce treci Eu cred ca are pe altcineva si cred ca ai avea puterae sal ierti Am o idee nu stiu daca ar da roade dar merita incercat Fa si tu ca el Nul intreba nimic fate ca nui observi schimbarile si mai ales nul stresa.Imbracate elegant aranjeazate, cand e el acasa pleaca aranjata [pciar daca iesi sa te plimbi ]fara ai da explicatii, fal gelos Daca mai are sentimente pentru tine va reactiona Nu te lamenta, si mai ales nul lasa sa vada ca suferi.Stiu ca e greu dar trebuie sal trezesti pana nu e prea tarziu.Sa faci pe martira nu e o solutie.Copilul simte si nu e nici un pic mai fericit Comunica cu ea, incearca cat mai mult [nu ai spus ce varsta are] sa vezi cum vede ea situatia Eu cred ca e destul de grav daca sia shimbat comportamentul fata de ea, Iti doresc sa ai parte de multa rabdare si intelepciune sa faci cum e mai bine.Astept vesti
0
20-06-2008, ora 00:00
crisalev
Nu este medic/terapeut
crisalev
Ceea ce face el e un semn ca in relatia voastra lipseste ceva - comunicarea de la suflet la suflet, intimitatea autentica. Si mai conteaza si relationarea de pina acum dintre voi. Fiecare sinteti responsabili pentru ceea ce se intimpla...Aminteste-ti ce anume faceati acum 10 ani si ce nu mai faceti acum.Fiecare aveti nevoi de cuplu. Ce ar fi sa le exprimati? Este posibil ca fiecare sa aveti si nevoi personale pe care poate le-ati rejectat. Un om fericit, e implinit la serviciu. Un copil fericit are 2 parinti fericiti singuri si impreuna.

Cris A Levitchi
psihoterapeut - psiholog clinician
0
26-06-2008, ora 00:00
monica99
Nu este medic/terapeut
monica99
Multumesc andora pentru mesaj. Fetita noastra are 10 ani si jumatate. Alte vesti nu prea am. Tot cam asa se poarta. Noaptea, pe la 12, dupa ce se termina meciurile vine in pat si de cele mai multe ori atunci are inspiratie pentru dragoste. Bineinteles ca eu dorm, dar fac un efort si ma trezesc (imi face placere si nu imi este greu sa ma trezesc). Nu stiu cum ar reactiona daca l-as respinge. Mi-e teama sa nu imi reproseze apoi ca eu nu vreau. Dar, repet, oricum imi face bine (psihic si ca sanatate) si abia astept sa ma iubeasca.Gresesc ? Iar ziua este acelasi om rece si distant, total diferit de comportamentul de noapte.
0
26-06-2008, ora 00:00
monica99
Nu este medic/terapeut
monica99
Multumesc crisalev pentru mesaj. Dupa 12 ani de casnicie fericita si fara semne cum ca l-ar deranja ceva, nu stiu cum sa reactionez la schimbarea lui. In tot acest timp nu m-a neglijat niciodata, chiar daca a mai avut momente cand era mai obosit. Tot timpul ma alinta, avea grija sa ma "bage in seama" destul de des. Noi locuim de 4 ani la curte si mai ales vara, prin curte, ma prindea si ma giugiulea cand faceam treaba prin curte. Acum parca nici nu ma vede. Ca sa nu mai zic ca nu are tragere de inima sa faca nimic acasa, treaba de orice fel. Altadata el era cel care propunea ce sa mai facem nou la casa, acum nimic !
0
26-06-2008, ora 00:00
crisalev
Nu este medic/terapeut
crisalev
Cred ca sint multe lucruri nespuse intre voi 2.intimitatea nu inseamna sex ci impartasirea problemelor afective, ce simte fiecare, ce gindeste etc
El posibil ca nu ti-a spus ce il nemultumeste si tu la fel.Nu trebuie sa faci sex cind vrea el.doar ca sa ii faci lui placere. Poate 1 data sau de 2 ori insa sa nu fie un obicei. Asta inseamna ca esti obiect, nu subiect.
Crisa Lev
0
26-06-2008, ora 00:00
crisalev
Nu este medic/terapeut
crisalev
despre iubire - ce inseamna:
http://www.sensart.ro/despre-iubire.html
0
02-07-2008, ora 00:00
andora
Nu este medic/terapeut
andora
Buna din nou.E clar ca sa shimbat ceva poate sa plictisit de monotonie poate vrea altceva si ar fi bine sa cincerci sai oferi.Oricum nu cred ca e gata sa renunte la ce aveti altfel ar fi facuto deja Numi place modul lui de a dori sa faceti sex ;parca sar rusina intrun fel ca e cu tine.Si sa stii ca nu e bine sa fii tot timpul disponibila Ia mai fa si tu pe inaccesibila altfel prea crede ca totul i se cuvine Eu sunt casatorita de 8 ani si daca nam chef nam chef si gata.La un moment dat [sotul meuse mai infurie dar incearca mereu] a recunoscut ca daca as fi tot timpul disponibila siar pierde interesul Asa ca mai fal sa si lupte ca sa te aiba Sa sti ca a evita o cearta nu e intotdeauna cea mai buna solutie.Intro cearta se lamuresc multe probleme.Si daca spui ca na fost asa fa si tu o shimbare ;o freza noua ceva dragut de imbracat fa orice dar trezestel si aratai ce ar pierde odata cu tine Gelozia functioneaza.Astept vesti
0
23-07-2008, ora 00:00
tudora
Nu este medic/terapeut
tudora
problema ta ecu perdea si e cam incetosata.DAca il iubesti asa cum spui de ce te complaci in nesiguranta si in foarte multe necunoscute? bun da si foarte bine tu il iubesti mult el este tatal fetitei tele si iubirea vietii tele deci nu poti renunta la el sa stii ca noi toate te intelegem e normal cine ar renunta la cel pe care il iubeste?Nimeni. Sfatul meu este urmatorul.tu ai o ecuatie cu mai multe necunoscute si nu-i bine deloc tu trebuie sa afli aceste necunoscute daca-l iubesi si focul intre voi sa-l reaprinzi deci ai doualucruri mari si late de facut: 1. urmareste-l urmareste-i orice miscare ca o profesionista innascuta dar atentie sa nu-si dea seama ca atunci lucrurile se complica si mai rau dar tu trebuie sa vezi care-i treaba cu orice pret deci este parerea mea si numai a mea (eu asa as fi facut) .DACa il urmaresi s-ar putea sa si vezi cu ce se ocupa domnul in tot acest timp in afara serviciului peste program dar s-ar putea sa fii deceptionata sau nu .Totul depinde de tine daca VREI sa vezi. si daca din nefericire chiar te inseala si tu vrei cu tot dinadinsul sa-l pastrzi atunci vei avea si mai multe de facut printre care capul sus si nu cu chii rosii de plans nu nu nu deloc ba chiar frumoasa interesanta si atragatoare sa fii tot timpul in casa si sexi in fata lui dar foarte aranjata si la servici frumos machiata ca sa poti sa te ridi deasupra fufei. deci tu trbui sa ai stil sa te ocupi de tine foarte bine de infatisare stare sufleteasca aparenta in fata lui nu-l cicali mult asta nu le place barbatilor deci tu sa fii pentru el totu sexy lady super femeie si nu cu plansete si jeliri ca nu faci nimic cu asta deci la treaba demonstreaza-ti ca poti si daca fufa se chema curva atunci arata-ti tu tie dar si lui ca tu esti mai tare ca ea (ocurva pentru sotul tau ) . 2 .REaprinderea focului deci de fapt nu exista un punct 2 pentru ca potul se face la pct.1 deci schimbarea ta radicala la servici acasa in pat deci so pa el da-l pe spate ce mai stai acum cand poti face asta!!!!!!!!!!!!!!!si pa fufa no bate ci fii inteligenta arata-le ce poti
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • iHeartUs - aplicația care îmbunătățește relația de cuplu
  • Timpul înlocuiește micile ciondăneli din cuplu cu umorul
  • Semne de alarmă într-un cuplu (ce ar putea arăta ca relația nu evoluează bine)
  • Nivelul de educație al partenerului influențează sănătatea generală a ambelor persoane din cuplu
  • Știința infirmă zicala conform căreia persoanele opuse sunt atrase una de cealaltă
  • Cum își influențează reciproc stilul de somn partenerii de cuplu?
  •