Ma supar repede ce sa fac

14-02-2019
Gbh
Nu este medic/terapeut
Gbh
Mi am dorit foarte mult sa fiu iubita, sa mi se dea atentie, nu am avut parte din prima casnicie, dupa divort am sperat ca voi gasi pe cineva care ma va iubi enorm, lucrul care s a si intamplat, am cunoscut pe cineva pe internet, cu care vorbisem 2 ani de zile, timp in care am fost si in concedii, tineam legatura non stop prin telefon pt ca eram la 1000 de km unul de celalalt, adica eu din satu mare el din constanta, eu dupa 2 ani foarte nerabdatoare fiind am decis sa ma mut la el, sa fim impreuna, a fost deacord si el, desi primadata a ramas surprins dar in final a acceptat, m am mutat, imi doream ft mult, fiul meu era la cluj la facultate, eram singura, asa au trecut 3 ani de cand stam impreuna, Vreau sa spun ca eram ft geloasa si daca era vreo discutie pt ca nu i placea sa l banuiesc, eu mereu vroiam sa plec acasa.Simteam ca depind deja de cineva si nu pot accepta in sinea mea acest lucru.El a facut totul ca sa nu imi lipseasca nimic, sa fiu multumita, mi am gasit si servici intre timp, dar am senzatia ca sa stau tot singura, nu stiu de ce, nu ma simt acasa, Oare nu pot trai cu cineva?Sunt ft sensibila, suparacioasa si incapatanata, cred ca nu pot sa fac ce vreau eu in totalitate, adica sa merg acasa de exemplu la depind de el, ba ca nu vrea ba ca nu sunt bani, Oare nu stiu eu sa apreciez acest om? Eu am vrut sa vin aici si acum ma simt sufocata, dar cand merg la servici il sun sa vorbim, deci nici eu nu ma inteleg pe mine, nu stiu nici eu ce vreau.Mai cred ca imi place sa domin si nu se lasa, o fi si asta un motiv ca vreau sa plec?Acum a decis sa plece pe camion, iar eu am zis ca plec acasa atunci sa stau acolo, acolo e mama, fiul meu, rudele, nu prea era deaccord dar a acceptat cu greu….Va multumesc ca ma ascultati, si multumesc si pt raspunsurile anterioare, cu multa stima!
6 comentarii
1
14-02-2019, ora 21:40
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Incercati invers, el sa vina la dv. ! Asa puteti fi alaturi de rude si aveti un mic atu ca stapana a casei !
1
15-02-2019, ora 13:37
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
S-ar putea ca rănile din prima căsnicie să nu fi fost vindecate și-atunci ați folosit această relație ca pe un pansament. Ați căutat la relația actuală ce nu ați găsit la prima și-ați pierdut din vedere alte lucruri. Fiecare om e unic, fiecare se comportă în felul lui. Poate fi o nevoie a dumneavoastră să primiți mai multă atenție, probabil ca să vă știți în siguranță lângă cineva, dar persoana de lângă dumneavoastră știe ce nevoi aveți? Ați avut o discuție la început despre ce așteptări aveți fiecare de la relație și ce puteți oferi?
Decizia de a vă muta la el ați luat-o singură, înțeleg pentru că spuneți că el doar a acceptat. V-ați mutat la o persoană pe care nu o cunoșteați suficient, pentru că relațiile la distanță și concediile petrecute împreună nu înseamnă viața reală cu bune și cu rele. În concediu un om e relaxat, nu-l preocupă decât să se simtă bine și să-și încarce bateriile pentru perioada următoare.
Spuneți că erați foarte geloasă. Vă dădea motive, sau nu? O femeie e geloasă fără motiv când nu e foarte sigură pe ea și se simte inferioară în raport cu alte femei și se teme că poate fi înlocuită.
Poate că v-ar ajuta să mergeți la un psiholog care să vă ajute să vă descoperiți, să-nțelegeți ce vreți cu adevărat și să câștigați competențe de relaționare și comunicare cu partenerul.
0
15-02-2019, ora 15:32
Gbh
Nu este medic/terapeut
Gbh
Va multumesc frumos pt raspuns, problema este si la mine pt ca ma supar ft repede, nu suport nici un fel de observatie sau critica si sunt rautacioasa, jignesc cu cuvinte, devin si putin ironica, atat acasa cat si in alte imprejurari, daca cineva imi face vreo observatie, , , cred ca nu pot sa ma adaptez undeva unde nu domin eu, sunt nerabdatoare, iar despre gelozie, din totdeauna am fost geloasa ft ft tare, deci nu numai acum, nu stiu de ce dar exagerat, si cu primul sot, si si acum, am mai urmarit niste filmulete pe you tube sa imi indrept aceasta greseala dar nu in totalitate, Si eu trebuie sa ma schimb, as vrea.Cred ca nu pot sa stau cu cineva mult timp si nu stiu de ce???doar daca ar face ce ii spun si cum vreau eu, , , , stiu ca e exagerat, , , , De exemplu el fumeaza in casa, i am cerut sa nu o faca pt ca imi place aerul curat si casa curata, , , , nu vrea, , , , , Din pacate nu stim uneori cum sa rezolvam situatii, , , , , si mai bine plecam, , , ,
1
15-02-2019, ora 16:17
Psihologie, București
Avem posibilitatea de-a alege: trăim singuri sau ne acomodăm cu ceilalți.
De ce nu vă puteți acomoda? Veți afla numai făcând evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență și urmând psihoterapie. Asta dacă vă doriți să schimbați ceva, astfel încât să nu vă mai deranjeze.
1
15-02-2019, ora 17:43
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Renuntarea la fumatul in casa nu este deloc ceva exagerat ci chiar ceva de bun-simt insa partea cu gelozia necontrolata daca nu exista un motiv intemeiat s-ar putea sa fie !
0
15-02-2019, ora 18:50
Gbh
Nu este medic/terapeut
Gbh
Da intradevar si pe mine ma deranjeaza gelozia, am mai lasat din ele, aveam scenarii in cap, daca mergeam cu masina, el conducea si pe strada vedeam o fată care sa zic arata si bine, il urmaream cu privirea daca se uita la ea, si mereu aveam impresia ca se uita daca cumva se uita in directia aia, am lasat din gelozia asta, la o nunta nici nu stiu ce as face sincer, unde sunt tot felul de fete, femei, aranjate, frumoase, , , nu stiu cum sa vindec aceasta problema, iar fumatul din pacate nu il pot convinge, , , , , fumeaza in casa, ce sa fac, , , , e vina mea ca nu am pus conditia de la inceput, , , , , naiva fiind nu stiam cum sa procedez.Multumesc pt incurajari si raspunsuri, sunteti oameni minunati, , , , , sincer ma simt mult mai pozitiva de cand am vb it cu Dvs
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul