Maladaptive daydreaming

30-06-2011
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
D-na dr., Dr.T,

E o problemă psihică sau de personalitate? Am aflat că nu sunt singurul care e dependent de visat şi că mă regăsesc în ce se scrie aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Maladaptive_daydreaming

Doar că n-am fost nici traumatizat, nici abuzat. În rest, cu muzica, cu mişcatul piciorului sau a unui obiect în mână.. se potriveşte. Pe un forum cineva care se confrunta cu problema aceasta a primit 5 mg de aripiprazol şi 75 mg de venlafaxină şi spune că se simte atât de bine cum nu s-a simţit în viaţa lui (se poate concentra şi alte detalii). Oricum, ce părere aveţi dvs. ca medici despre această posibilă afecţiune?

D-na dr. Carmen Vochescu, n-am luat Eliffy de capul meu, ci l-a sfatul medicului. Doar că m-am simţit puţin.. mai superficial. Magneziu şi Zinc iau câte două pe zi şi pot să mă bucur că nu mi-am mai ieşit chiar niciun coş, asta după ce m-am chinuit cu Roaccutane şi Zineryt ani de zile.

DrT, ştiu că n-aş avea nevoie de niciunul dintre medicamentele alea, dar sunt atât de curios.. dacă poate m-aş simţi mai bine? Dacă într-adevăr n-aş simţi că am ceva, nu m-ar interesa să iau niciun medicament. Ce e nevroza? Înseamnă că sunt un inadaptat?

Sper să nu fiu ipohondru (mă gândesc că nu mă opream doar la medicaţia psihotropă, deşi tot ce-i posibil să am şi ipohondrie :-?? ), dar dacă tot caut un medicament, nu se întâmplă pentru că sunt curios cum funcţionează (aş fi putut testa un drog, nişte etnobotanice, dar am repulsie faţă de tot ceea ce creează dependenţă, în primul rând, şi faţă de ceea ce produce efecte benefice pe termen scurt, dar dezastru pe termen lung), ci pentru că sunt curios dacă m-ar face să mă simt mai bine. Ori dacă nu simţeam ceva nepotrivit în mine, o schimbare în rău, nu doream nici acest "mai bine".

Referitor la bac, au fost nişte nenorociţi cei care au făcut subiectele. Nu e posibil ca la matematică unele probleme să fie mai grele ca cele de admitere la o facultate de profil. Nu e posibil ca între varianta propriu-zisă şi cea de rezervă să fie diferenţe de dificultate atât de mari (la română, în primul caz cereau caracterizarea unui personaj dintr-o operă dramatică, în timp ce cei care au întârziat au avut de ilustrat o temă la alegere, dintr-un roman la alegere). Vor un grad de promovabilitate cât mai mic să desfiinţeze nişte licee şi să justifice salariile mici şi concedierile profesorilor: pentru că elevii sunt proşti. Pentru că profesorii sunt şi ei nişte proşti pedagogi.

Nu mai dau la medicină. Vreau să mă înscriu la facultate în Anglia şi mă gândesc la două universităţi care oferă atât farmacie, cât şi farmacologie (separat). Dar acum nu ştiu: eu vreau în cercetare, deci ar fi bine să mă duc direct la farmacologie. Dar aş mai putea să am farmacia mea în cazul acesta? Dar dacă m-aş duce la farmacie, aş avea aceleaşi şanse cu un farmacolog în cercetare sau ultimul ar avea întâietate? O facultate oferă MPharmacol, iar alta BSc. Pharmacol. Leeds vă că e pe primul loc anul acesta pe aria Pharmacy/Pharmacology conform Guardian.co.uk, în timp ce Bath abia pe 18 (deşi topul se schimba drastic de la an la an). În plus, uitaţi-vă ce frumos e Bath: http://static.guim.co.uk/sys-images/Education/Pix/pictures/2010/6/30/1277907660964/University-of-Bath-006.jpg.

Ce părere aveşi despre tianpetină? A fost menţionată de mai multă lume pe forum, dar niciunul dintre dvs. nu aţi apreciat-o ca fiind "bună" sau foarte bună aşa cum s-a întâplat în cazul proxetinei sau sertralinei cu toate că abia dacă are câteva dintre efectele adverse ale SSRI-urilor pentru care multă lume renunţă la ele (în special greaţa şi disfuncţiile sexuale). Înseamnă că are ceva, nu?
6 comentarii
0
30-06-2011, ora 21:29
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Nu am inteles nimic din tot ce ai scris. Iti sugerez sa te odihnesti bine si dupa aceea sa formulezi clar intrebarile, daca ai unele reale. In rest, ce sa fac? Sa zic de ce se simte bine cineva cu 5 mg Abilify? (Apropo de asta, nici nu exista aceasta doza).Si ce parere am eu despre tianeptina? Am o parere, dar nu inteleg de unde curiozitatea ta?E pur stiintifica sau vrei sa arati ca ai auzit si tu de aceste medicamente? Nu imi e clar deloc. Cred ca trebuie sa iti mai limpezesti mintea un pic. Apoi, daca ai o problema medicala reala, suparatoare, mai stam de vorba. Daca nu, crede-ma ca am si eu atatea de facut in viata mea reala...
0
30-06-2011, ora 22:02
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Dacă tendinţa de a visa permanent, împotriva voinţei, e o problemă medicală (pentru că unii primesc tratament pentru ea) sau e doar o problemă de personalitate care se rezolvă prin alte metode.
Adevărul e că n-am ce face decât să mă laud (şi în faţa unor medici) că am auzit de nu ştiu ce substanţă :)). Nu, eram doar curios de ce nu e renumit cu toate că e antidepresiv, dar fără efectele secundare tipice antidepresivelor.
În rest îmi exprimam doar frustrările.
0
30-06-2011, ora 22:44
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Nimeni nu primeste tratament pentru visare...asa pare din ceea ce vezi scris sau sustin unii si altii; in realitate in spatele cuvintelor se ascund lucruri mult mai serioase. Daca ai curiozitati stiintifice, pune mana si studiaza, asa cum ti-am mai scris, peste vreo 15 ani vei putea raspunde singur la ele.
Ai dreptul sa fii adolescent si sa visezi.
0
25-07-2011, ora 19:37
anca cornea
Nu este medic/terapeut
anca cornea
okto, mergi la privat message, ti-am scris ceva.
0
25-07-2011, ora 20:40
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
***
asta după ce m-am chinuit cu Roaccutane şi Zineryt ani de zile.
***
Uite, vezi? Esti victima sistemului de impostura pe care il sustii cu atata ardoare. De fapt principala problema in acneea juvenila este combaterea rezistentei la insulina si a armonizarii dietei per ansamblu.


.
0
23-12-2011, ora 17:41
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@okto

Te maninca degetele de multa vreme, atunci raspunde singur intrebarilor tale si nu mai indemna pe nimeni sa ia psihotrope, nu mai sugera lucruri care in mintea ta nu sunt deloc clare.Ai o placere bizara de a, , demonstra stintific, , cit de binefacatoare este medicatia si cit de documentat esti tu., , Nu mai dau la medicina, ,.indecis in propria viata, dar atit de sigur cind dai explicatii inteligente si pertinente despre boli si tratament.Sunt convinsa ca nu esti la nici-o facultate si chiar nu-mi place ca acum in preajma sarbatorilor spun astfel de lucruri, dar mataluta nu ai greturi sa faci pe, , binefacatorul, , de parca chimicalele ne aduc fericirea si stabilitatea.Se pare ca nu se mileste nimeni de tine sa-ti dea acolo o TIANPETINA, poate-ti mai vii in fire si devii mai uman, sau nu?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: