Medicamentele psihiatrice afectează ficatul?

10-08-2025
identity
Nu este medic/terapeut
identity
Bună ziua! In urma unor analize medicale mi a iesit tgo si tgp marit. Momentan iau Abilify 10 mg, Serodeps 10 mg, Orfiril 1000 mg, Rispolept 3 ml (Anxiar si Rivotril doar uneori) Iau aceste medicamente pentru schizofrenie paranoida. Dr de fam mi a dat sa iau hepato protect pt valorile crescute. Stie cineva daca aceste pastile afectează ficatul? Ar fi mai bine daca îi spun dr psihiatru sa mi scoata Rispolept si sa rămân doar cu un singur antipsihotc cu Abilify? Multumesc
7 comentarii
2
10-08-2025, ora 22:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cei care iau tratament psihiatric fac steatoza hepatica cu sau fara hepatoprotectoare. Se ia Glutation de 500 mg sau 1000 mg. Regreseaza steatoza.
In ultimul timp medicii prescriu la greu hepatoprotectoare. Dar sunt apa de ploaie.
Poti sa ai analize bune de sange dar steatoza iese la ecografia abdominala. E pe grade. Depinde si de cat timp iei medicamentele si cate medicamente iei.
Da, ideal ar fi daca se poate sa ramai pe un singur neuroleptic daca esti compensat.
0
11-08-2025, ora 06:59
identity
Nu este medic/terapeut
identity
Medicamente psihiatrice iau din 2007. Cam 3 pe zi, in fiecare zi deci calculul ma depășește :)) Pana anul trecut nu am avut probleme deci poate fi altceva nu stiu. O ecografie abdominala trebuie sa fac neapărat. Va mulțumesc pentru sfaturile dvs.
1
13-08-2025, ora 12:50
stefanfl
Nu este medic/terapeut
stefanfl
Da.
Iau silimarina de o vreme si mi-au mai scazut TGO si TGP. Eu am si trigliceridele mari, iau Lipantil pentru asta.
0
13-08-2025, ora 13:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Fa-ti si ecografie abdominala. Eu am TGO si TGP bune si am avut gradul 3-4 de steatoza.
0
13-08-2025, ora 13:41
identity
Nu este medic/terapeut
identity
@stefanfl tu ce medicamente iei si daca pot sa te intreb pentru ce afecțiune, diagnostic?
1
13-08-2025, ora 18:08
stefanfl
Nu este medic/terapeut
stefanfl
Tulburare schizo-afectiva. Am luat in trecut Olanzapina, Reagila, Abilify injectie, acum sunt pe Aripiprazol si Orfiril.
1
13-08-2025, ora 18:52
identity
Nu este medic/terapeut
identity
Important e sa faci miscare exerciții fizice acasa plimbări alergări. Mie asta mi au spus mai multe persoane ca sa mai dau din grasimea abdominală sa mai scad in greutate. Multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: