Medicamentele psihiatrice afectează ficatul?
Bună ziua! In urma unor analize medicale mi a iesit tgo si tgp marit. Momentan iau Abilify 10 mg, Serodeps 10 mg, Orfiril 1000 mg, Rispolept 3 ml (Anxiar si Rivotril doar uneori) Iau aceste medicamente pentru schizofrenie paranoida. Dr de fam mi a dat sa iau hepato protect pt valorile crescute. Stie cineva daca aceste pastile afectează ficatul? Ar fi mai bine daca îi spun dr psihiatru sa mi scoata Rispolept si sa rămân doar cu un singur antipsihotc cu Abilify? Multumesc
7 comentarii
Cei care iau tratament psihiatric fac steatoza hepatica cu sau fara hepatoprotectoare. Se ia Glutation de 500 mg sau 1000 mg. Regreseaza steatoza.
In ultimul timp medicii prescriu la greu hepatoprotectoare. Dar sunt apa de ploaie.
Poti sa ai analize bune de sange dar steatoza iese la ecografia abdominala. E pe grade. Depinde si de cat timp iei medicamentele si cate medicamente iei.
Da, ideal ar fi daca se poate sa ramai pe un singur neuroleptic daca esti compensat.
In ultimul timp medicii prescriu la greu hepatoprotectoare. Dar sunt apa de ploaie.
Poti sa ai analize bune de sange dar steatoza iese la ecografia abdominala. E pe grade. Depinde si de cat timp iei medicamentele si cate medicamente iei.
Da, ideal ar fi daca se poate sa ramai pe un singur neuroleptic daca esti compensat.
Medicamente psihiatrice iau din 2007. Cam 3 pe zi, in fiecare zi deci calculul ma depășește :)) Pana anul trecut nu am avut probleme deci poate fi altceva nu stiu. O ecografie abdominala trebuie sa fac neapărat. Va mulțumesc pentru sfaturile dvs.
Da.
Iau silimarina de o vreme si mi-au mai scazut TGO si TGP. Eu am si trigliceridele mari, iau Lipantil pentru asta.
Iau silimarina de o vreme si mi-au mai scazut TGO si TGP. Eu am si trigliceridele mari, iau Lipantil pentru asta.
Fa-ti si ecografie abdominala. Eu am TGO si TGP bune si am avut gradul 3-4 de steatoza.
@stefanfl tu ce medicamente iei si daca pot sa te intreb pentru ce afecțiune, diagnostic?
Tulburare schizo-afectiva. Am luat in trecut Olanzapina, Reagila, Abilify injectie, acum sunt pe Aripiprazol si Orfiril.
Important e sa faci miscare exerciții fizice acasa plimbări alergări. Mie asta mi au spus mai multe persoane ca sa mai dau din grasimea abdominală sa mai scad in greutate. Multa sanatate.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5cipralex si kilograme in plus
- 1Pensie grad 3 schizofrenie
- 31Efecte adverse Cipralex
- 1Intrebare despre tratament contra depresiei
- 5Neurotop
- 4Insomnie - nu pot dormi decat 3 ore pe noapte de luni bun
- 1Preparat alimentar.Pot/am voie sa-l iau?
- 9Tulburare afectivă bipolara sau scrizofenie paranoidă ?
- 1Lipsa de energie/somnolenta
- 2Tritico si riscul de priapism
- 3Tratament care îmi face rau
- 2Stimulente periculoase - energizante și romparkin
- 2Prozac. Anafranil.
- 6Medicamente care se dau doar seara
- 4Xeplion Paliperidonă împreună cu alcool și droguri???
- 3A luat sau ia cineva Leponex, cum va simtiti? Cand se administreaza seara sau dimineata?
- 37Va rog ajutor! Iau efectin, anxiar, abilify - nu simt nicio diferența
- 29Invega (PALIPERIDONUM) nu se mai compenseaza?
- 8Posibile probleme la angajare
Mai multe informații despre: schizofrenia paranoida medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: