Medicatie gresita???

08-01-2023
O.J.
Nu este medic/terapeut
O.J.
Buna ziua,

Mama mea in varsta de 80 ani a fost diagnosticata cu Dementa. Medicul psihiatru la care merge i-a prescris o serie de medicamente:
SERTALINUM 50 MG. - 1 Cp.pe zi
Cerebrolysin 215.2 mg ( hodrolizat din creier de porcina)
Donepezilum 10 mg. 1 cp.pe zi
Memantinum 10 mg.
Risperidonum 3mg pe zi

Problema este ca, inainte de medicatie mama era in stare sa faca anumite trebuiri in casa. Putea merge afara sa cumpere paine si lapte neinsotita, cand o sunam stia cine sunt si puttam o conversatie relativ ok.
Dupa inceprea tratamentului, mama nu mai stie cine sunt, nu isi mai recunoaste casa, camerele, si spune ca intretine conversatii cu mama ei decedata de 40 ani. Este ca o leguma.

Inainte de tratament mama avea, intr-adevar un compirtament uso agresiv compulsiv. Se enerva repede, plangea ff des si isi imagina ca dif.persoane intra in casa si ii iau obiecte si lucruri.
Acum are o doamna care o supravegheaza 8 ore pe zi.

Va rog, ajutati-ma cu un raspuns. Simt ca nu mai pot. Sunt si departe de casa...

Va multumesc anticipat.

O.J.
5 comentarii
0
08-01-2023, ora 21:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cele doua antidementiale, Donepezilum si Memantinum, au fost introduse treptat?
Risperidona e intr-adevar in cantitate mare pentru varsta dumneaei si o sedeaza, dar va mai fi scazuta dupa ce se va stabiliza. Nu va ramane asa.
Tineti legatura cu medicul.
0
08-01-2023, ora 22:55
360
Nu este medic/terapeut
360
din ce vad, dupa medicamente, pare sa fie diagnosticata cu o forma de alzheimer. poate grsesc.
din ce ati descris ca se intampla cu ea pe tratament, sunt simptome tipice acestei boli. de obicei astfel de medicamente au scopul de imbunatatire a activitatii creierului. nu cred ca medicamentele au transformat-o in persoana care a uitat numele fiicei, ci boala.

faptul ca e leguma s-ar putea datora de la antipsihotic

eu nu inteleg cum de nu ati vorbit cu dr despre scopul fiecarui medicament in parte. puneti intrebarea doctorului, ca de aia ii dr, sa va raspunda la intrebari.
astfel de informatii nu se lasa nediscutate cu dr.
0
29-01-2023, ora 12:22
User4355674
Nu este medic/terapeut
User4355674
Stimata dna, bunica mea se confrunta cu aceeasi problema!dr psihiatru i a prescris mementina si quetiapina.Dar stiu sigur ca memantina ia 2 pastile! cand lua doar una tot avea vedenii!
Mai este si posibilitatea ca boala in sine sa se fii accentuat intre timp!Ar trb sa vb cu medicul daca poate lua si vitamina B12( daca nu are nimic oncologic).Lipsa vitaminei B12 este un declansator! NU SUNT MEDIC DE ACEEA ORICE INFORMATIE LUATI DE PE NET SAU FORUMURI AR TRB INVESTIGAT SI DISCUTAT CU MEDICUL IN CAUZA!Si ceva antiinflamator( de acolo porneste totul, nu ma refer la medicamente ci suplimente antiinflamatoare).informati va in privinta b12( repet daca nu exista nimic oncologic).Sanatate!
0
13-02-2023, ora 21:18
O.J.
Nu este medic/terapeut
O.J.
Va multumesc ff mult pentru raspunsuri. Din pacate nu pot tine legatura cu medicul psihiatru. Se pare ca nu e o persoana comunicativa.
Nu reusim sa stam de vorba. Ceea ce ma intriga e si faptul ca diagnosticul i s-a fost pus pe baza unui test verbal. Nu i s-a facut nici un test imaginistic. ( CT sau RMN).

Cerebrolysin - ul ii da niste ractii adverse unde spre a treia zi de la tratament ii produce o diaree agresiva.
Este normal? ???
0
13-02-2023, ora 22:11
User4355674
Nu este medic/terapeut
User4355674
Stimata dna in prospect scrie ca poate avea diaree, greata, varsaturi!
Rmn ul era clar obligatoriu!Ar trebui totusi sa luati legatura cu un ALT medic psihiatru!
Puteti contacta un medic psihiatru telefonic sa trimiteti toate analizele mamei dvs si va spune exact ce trb sa faceti, fara sa fiti dvs prezenta in cabinet sau mama dvs!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: