Menopauza

03-09-2025
Vaiasdi
Nu este medic/terapeut
Vaiasdi
Bună ziua! Am 46 ani. Va rog o părere! Din decembrie anul trecut nu mai am ciclu! Mi am făcut analizele ce mi a recomandat medicul endocrinolog, rezultat insuficienta ovariana precoce 256. Estradiol și progesteron scăzut, am fost și la ginecolog totul ok. Mi sa recomandat sa iau gynoproginova dar nu mă simt bine deloc. M am îngrășat mult, ma simt balonata, sunt f irascibila, mă inervează din orice, nu mai am chef de nimic, nu ma bucura nimic, nu am răbdare deloc, cu greu îmi fac treaba prin casa, și nu pot dormi. Ce sa fac ca sa scapde aceste stări? M i sa recomandat gynoproginova dar am înțeles ca are multe riscuri
2 comentarii
0
04-09-2025, ora 22:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna seara. Absenta sau intarzierea menstruatiei pot fi reactii adverse de la Seroxat. Cititi cu atentie prospectul la capitolul Efecte secundare.
Poate daca il intrerupeti si treceti pe altceva va revine menstruatia, ceea ce ar fi un lucru bun pentru sanatatea dv.
Au mai fost cazuri pe Forum Romedic care au povestit ca asa li s-a intamplat.
Multa sanatate!
0
12-10-2025, ora 14:35
Vaiasdi
Nu este medic/terapeut
Vaiasdi
Clara, nu e din cauza tratamentului! Nu mai vb prostii dacă nu ști!
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menopauza si tulburarile psihice
  • Ce este premenopauza - perimenopauza?
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Ce este uscăciunea vaginală?
  • Introducerea timpurie a terapiei hormonale postmenopauză ar putea preveni afecțiunile cardiovasculare
  • Instalarea târzie a menstruației și menopauzei asociată cu prelungirea duratei de viață
  • Suplimentele de calciu ar putea crește riscul de demență la femei
  • Terapia hormonală post-menopauză îmbunătățește sănătatea oaselor
  • Instalarea târzie a menopauzei poate preveni afectarea memoriei
  •