Metastaza cu organ de plecare necunoscut!!

10-10-2010
Joanna2
Nu este medic/terapeut
Joanna2
Buna seara!
Mama mea a suferit in urma cu 2 luni o operatie de extirpare a unei tumori spinale. Initial dr. care a efectuat procedura a spus ca este o tumora intradurala extramedulara si ca de regula aceste tumori sunt de natura benigna. La aprox. 3 saptamani dupa operatie mama mea a inceput sa vomite din ce in ce mai des orice aliment sau lichid ingerat. Am internat-o de urgenta la spitalul militar din Bucuresti. dupa 2 saptamani de spitalizare medicii au decis sa o opereze pentru un sindrom ocluziv inalt. Dupa operatia medicul mi-a spus ca nu mai este nimic de facut deoarece mama mea are "abdomenul plin de tumori". mentionez ca analizele efectuate au fost urmatoarele:
- biopsie la spitalul universitar - diagnostic: "metastaza de carcinom (?pulmonar?)
- biopsie la Institutul Victor Babes - diagnostic "testele imunohistochimice pledeaza pentru originea genito-mamara a tumorii" "ER pozitiv 55-60%; PGR pozitiv 25-30%; cerbB2 fara reactie membranara; GCDFP15 pozitiv in frecvente celule tumorale; TTF1 negativ; Ck7 pozitiv; Ki67 pozitiv 30%; CEA negativ."
-CT "Densificare pseudonodulara neregulata de 0, 6 cm localizata apicoventral de partea dr. si altele 2 lingular inferior, una dintre acestea au fine benzi fibrotice in jur. Arii difuze in discret geam mat la nivelul ambilor lobi pulmonari superior si LM. Adenopatii mediastinale, lateroaortice in loja Baretty, fereastra Ao pulmonara si infracarinale cu max. 1, 30/0, 8cm. Multiple adenopatii axilare bilaterale cu diametrul de max. 3/2, 4 cm de partea dreapta si 1, 5/0, 7cm de partea stg. Adenopatii supraclaviculare dr. de max. 1/0, 5 cm. Ficat cu dimensiuni normale, prezentand 2 leziuni chistice una de 3, 4/2cm la nivelul segm. II si cealalta de 1, 8/1, 4 imprecis delimitata de aprox. 1, 5 cm localizata in jonctiunea segm. II-III caudal de leziunea chistica. Colecist, splina, pancreas, RS si gl. SR dr. cu aspect CT in limite normale, microleziune chistica in 1/3 medie a splinei. Aspect hiperplazic al gl. SR stg. Leziune nodulara bine delimitata de 2 cm cu densitati predominant lipidice localizate la nivelul valvei dorsale 1/3 inferioara RD angiomiolipom. Densificare a tesutului grasos din radacina mezenterului si din jurul vaselor retroperitoneale, cu prezenta catorva mici adenopatii latero-aortice si iliace comune stg. de maxx. 1/0, 6 cm. Adenopatii iliace externe si inghinale bilateral de max. 1 cm. leziune cu densitati fluide de 7, 5/6, 3 cm omogena cu schita de sept in interior cu topografie anexiala stg."
- markeri tumorali " CA 19.9 - 210.55; CA 125 - 52, 6; CA 15-3 - 414, 8"
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul