mi-a fost scoasa trompa stanga, iar cea dreapta era infundata

27-12-2013
Roxana/N
Nu este medic/terapeut
Roxana/N
Am avut o interventie chirurgicala, mai exact mi-a fost scoasa trompa stanga, iar pentru cea dreapta mi sa spus ca aceea gaura prin care intra spermatozoizii era infundata si au fost nevoiti sa imi improvizeze ei o alta gaura. Cum sa ajuns la aceasta cauza? Pai aproximativ 2 saptamani am avut mici sangerari si dureri pornind din zona lombara a coloanei, lasandu-se pe picior si fiind accentuata la ovarul stang. Am fost la medicul meu ginecolog si bineinteles ecografii peste ecografii aproximativ 3-4, si nu se vedea nimic. Bineinteles ca am intrebat de analize dar au spus ca nu este nevoie deoarece am o inflamatie la ovarul stang. Mi sa dat tratament dar degeaba. Nu sa gandit sa se uite in timpul ecografie mai atent si sa vada daca este ceva de la trompa sau nu. Never mind...este greu dar trec peste. Intrebarea mea este : am auzit ( nu stiu daca este corect ) de nu stiu ce ovule pe care femeia le detine si le poate fertiliza pentru a ramane insarcinata, este adevarat? Pe langa infiltratiile in vitro. Multumesc
4 comentarii
0
27-12-2013, ora 12:32
Dr. Erna Stoian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Erna Stoian
Buna ziua! In primul rand vreau sa va informez ca trompele nu se vad la ecografie! Dc trompele dv sunt infundate ovulele care provin din ovare, unul in fiecare luna, nu se pot intalni cu spermatozoizii si nu se produce fecundarea! Adica nu veti putea ramane gravida pe cale naturala! Exista proceduri de reproducere asistata - fertilizarea in vitro-unde ovulele recoltate de la dv sunt puse in contact cu sperma patenerului si embrionii rezultati se transfera apoi in uterul dv!
Cauzele pt care trompele pot fi obstruate sunt mai multe printre care infectii netratate, interventii chir in sfera genitala care au produs aderente, endometrioza etc!
0
27-12-2013, ora 13:15
Roxana/N
Nu este medic/terapeut
Roxana/N
Pai aceasta a fost intrebarea mea...si anume daca acele ovule se recolteaza, peste o anumita perioada daca doresc pot ramane insarcinata ? Va reamintesc ca eu mai am o trompa, si anume cea dreapta care si aceea a fost afectata dar mi sa improvizat alta gaura ca sa pot ramane insarcinata in aproximativ 3 ani ( asa mi sa spus ). Multumesc.
0
27-12-2013, ora 14:25
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Identitate neconfirmată
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Buna ziua,

Este mai bine si mai natural sa ramaneti insarcinata pe cale naturala decat sa apelati la fertilizarea
in vitro. Din punct de vedere strict tehnic, medical, aceasta metoda e posibila, DAR sa nu uitam de aspectele etice si morale: o buna parte ( chiar majoritatea) dintre embrionii rezultati in urma fertilizarii in vitro, embrioni care sunt FIINTE
VII (!), sunt omorati.

Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
0
27-12-2013, ora 16:21
Roxana/N
Nu este medic/terapeut
Roxana/N
Multumesc pentru ajutor. Pentru mine este destul de dificil, pt ca am 21 de ani si de aceea am dorit sa adresez aceeasta intrebare. stiu ca un copil este o bucurie dar consider ca sunt prea mica ptr a avea unul..dar ma gandesc ca peste 2-3 ani sa nu fie prea tarziu deoarece nu vreau sa recurg la fertilizarea in vitro. Multumesc inca odata. Sarbatori Fericite si multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Realizarea atlasul ovarului uman cu rezoluție la nivel celular - un pas spre crearea ovarului artificial
  •