pot sa raman insarcinata daca nu mai am trompele uterine?

20-08-2008
deisideea
Nu este medic/terapeut
deisideea
Ma numesc Carmen si sunt din Piatra Neamt. Am doi copii, o fetita de 3ani jumatate si un baietel de 5 ani jumatate; am nascut prin cezariana ambii copii si la ultima sarcina mi-a gasit o infectie si mi-a scos trompele (nu mi-a zis nimeni nimic, doar la controlul de 40 zile l-am intrebat pe d-nul dr daca mi-a legat trompele si el mi-a raspuns ca le-a scos, nemaistiind de ce, crede ca a fost o infectie). As dori sa stiu daca mai pot ramane insarcinata, poate si in vitro?
Va multumesc.
12 comentarii
0
03-09-2008, ora 00:00
vanilia
Nu este medic/terapeut
vanilia
Draga Carmen,
Eu am suferit acum doi ani o operatie de sarcina extrauterina, si mi s-a scos o trompa. Mi-au spus ca pot ramane insarcinata doar pe partea pe care mai am cealalta trompa. Tu din pacate nu mai poti face copii natural. (nu stiu nimic despre insamantarea in vitro). Esti insa un caz foarte foarte fericit, pentru ca ai doi copii. Eu nu am nici unul, si de un an ne chinuim sa facem un bebelus. De atunci ne chinuim cu tot felul de probleme (apar chisturi, amenoree, etc).

Iti doresc numai bine, si nu uita, sunt femei care te compatimesc.
Sanatate.
0
20-11-2008, ora 11:39
magduta83
Nu este medic/terapeut
magduta83
buna deisideea si eu sunt cam in aceasi situatie tot doi copii am si eu tot prin cezariana iam nascut si cred ca mi sau legat trompele si eu vreau sa stiu daca pot sa mai fac un copil chiar si prin vitro daca ai aflat ceva nou miar placea sa vorbim.Multumesc anticiat si bafta si multa sanatate copiilor tai
0
13-03-2009, ora 15:43
cristina bratu
Nu este medic/terapeut
cristina bratu
da poti sa ramai in vitro dc ai uterul bun

in vitro ti se introduc direct in uter. Eu am facut de 6 ori in vitro fara succes asa ca tu esti fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff norocoasa si Dzeu te-a binecuvantat cu copii.
Multa bafta
0
27-06-2014, ora 14:02
ghirasimescualexandra
Nu este medic/terapeut
ghirasimescualexandra
Buna.am si eu o intrebare.eu am o singura trompa "datorita" unui chirurg care nici macar nu mia spus motivul pt care mia scoso si faca ca ea sa apara ca proba la spital...eu am stat internata in spital jumatate de am pt ca el nu a stiut sa ma opereze de o banala apenticita si a ajuns sa zica ca problema este de la ovare si el imi scoate trompa fara s imi zica si eu am aflat abia cand am ajuns la cluj pt k acolo mau salvat.ar fi multe de povedtit..si as dori sa stiu daca as putea ramana insarcinata ca pana acum nu am reusit.va multumesc anticipat
2
29-06-2014, ora 00:36
Dr. Laurentiu Craciunas
Obstetrica-ginecologie, Manchester, UK
Dr. Laurentiu Craciunas
Buna Alexandra,

Conteaza mult si varsta pe care o ai. Extirparea unei trompe scade sansa de a ramane insarcinata, dar nu complet. Daca ovarul de pe partea opusa functioneaza si trompa aferenta la fel, poti ramane insarcinata. Uneori trompa opusa poate capta ovulul eliberat de pe partea fara trompa (in caz ca nu s-a excizat si ovarul odata cu trompa).
0
30-04-2017, ora 12:41
Oancea Alina
Nu este medic/terapeut
Oancea Alina
Domnule Doctor, cate sanse sunt ca trompa opusa sa capteze ovulul de la ovarul opus ? Eu am doar ovarul drept si trompa stanga. Va multumesc !
0
29-12-2017, ora 16:48
AnaMariaOprea
Nu este medic/terapeut
AnaMariaOprea
Buna ziua,
in urma cu 3 ani am fost diagnostica cu hidrosalpinx voluminos drept, asta inseamna ca trompa dreapta era blocata. Dupa ce am mers la 5 doctori de specialitate( atat la clinici de stat cat si la clinici particulare) am inteles ca trebuie sa ma conformez cu ideea ca nu voi putea avea niciodata copii pentru ca singura mea sansa este sa pot avea o sarcina extrauterina ce nu se poate dezvolta si automat va duce la pierderea ei. Acum doi ani, dupa ce am inteles ca trebuie sa ma operez pentru ca risc sa pierd si trompa sanatoasa, m-am obisnuit si cu ideea ca atunci cand ma voi casatori va trebui sa adopt un bebe sau mai multi pentru ca da, nu am sanse sa ii pot face pe ai mei. Anul trecut mi-am schimbat medicul dar nu l-am intrebat de sarcina, nu era nici momentul si nu credeam ca voi primi un raspuns pozitiv, mergand in luna noiembrie la un control mi-am luat " inima in dinti" si l-am intrebat pe doctor daca am si cea mai mica sansa de a ramane insarcinata?! raspunsul lui a fost un DA categoric, incepusem sa imi pun intrebarea " dar extrauterina?" asa ca am zis sa il intreb, ce puteam sa mai pierd? raspunsul lui a fost " nu te gandi la asta, sanse sunt dar poarte mici". Acum cateva zile am fost la controlul de 8 saptamani de sarcina si nu pot spune decat ca miracolele exista! sarcina este una normala si totul decurge asa cum trebuie. In momentul de fata regret zilele in care stateam si plangeam crezand ca niciodata nu voi putea avea copiii mei. Acum am 27 de ani si am de gand pana la 30 sa ii mai fac un fratior sau o surioara primului meu copil.
Trebuie sa aveti speranta, cand doctorii spun NU, miracolele exista!
0
14-11-2018, ora 20:42
Tolga
Nu este medic/terapeut
Tolga
Buna ziua am si eu o întrebare. Acum 10 ani am avut o sarcina extrauterina adică pe la 20 de ani și mi au salvat trompa, au curățat o și doctorii au spus ca totul este ok, după 7 ani iar am avut o sarcina extrauterina, dar pe parte stânga, doua una după alta și mi au îndepărtat trompa, mai am doar o trompa și doua ovare. Por rămâne însărcinată doar cu o trompa la care am mai avut sarcina extrauterina? Am 34 de ani și mi e frica ca nu pot rămâne însărcinată doar cu o trompa la care am mai avut o extrauterina.astp rasp de la un doctor specialist va rog
0
14-11-2018, ora 21:05
AnaMariaOprea
Nu este medic/terapeut
AnaMariaOprea
Eu am o singura trompa si am nascut acum 4 luni si jumatate, deci se poate. Doctorii mi-au zis ca nu voi putea avea copii niciodata, eu zic sa incerci si sa ai incredere in Dumnezeu.
0
14-11-2018, ora 22:09
Tolga
Nu este medic/terapeut
Tolga
Dar problema este ca am numai o trompa la care am mai avut o sarcina extrauterina și a salvat o mulțumesc Pt răspuns
0
27-01-2019, ora 13:02
Noi doi
Nu este medic/terapeut
Noi doi
Buna ziua am 30 de ani si in urma unui control si a unei ecografi intravaginala mi sa spus ca am o trompa infundata (e plina cu lichid)mi.a dat tratament 7 zile antibiotic zinat ovule pentru 10 zile polygynax si trei luni pe durata a 7 zile in timpul ciclului menstrual medrol 16 mg si apoi la control...mai pot ramane insarcinata vreodata??
0
27-01-2019, ora 15:37
AnaMariaOprea
Nu este medic/terapeut
AnaMariaOprea
Buna. Poti incerca, eu am facut tratament si tot am ramas cu trompa umpluta cu lichid. In 2016 m-am operat si am ramas doar cu trompa stanga, acum sunt mamica de 7 luni si am ramas foarte usor insarcinata. Incerca sa gasesti un doctor bun care sa te ajute si in cazul in care se va ajunge la operatie sa faca treaba buna. Mult succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Clasificare: lista completa de cauze de infertilitate feminina
  • Cauze hormonale de infertilitate la femei
  • Cauze pelviene ale infertilitatii la femei
  • Cauze ovariene de infertilitate
  • Cauze uterine de infertilitate: endometrioza si fibromul
  • Semne de infertilitate la femei - indicatori de infertilitate feminina
  • Etape de testare fertilitate la femei - ghid prima examinare de infertilitate
  • Inflamarea („înfundarea”) trompelor uterine
  •