mi-e frica...:((( panica, anxietate | Forumul Medical ROmedic

mi-e frica...:((( panica, anxietate

12-01-2008
dora 22
Nu este medic/terapeut
dora 22
Buna ma numesc Dora am 22 de ani si locuiesc in italia cu sotul meu de 2 ani de zile, suntem casatoriti de 8 luni...Problema mea este asemanatoare cu mai multe de pe site..adica:in urma cu un an de zile mai exact in 15 ianuarie anu trecut soacra mea a fost la noi in italia si a facut un infarct, vizitando la spital si vazand aparatele (care nu miau fost suportabile niciodata ) am observat ca mi se facea rau in fiecare zi tot mai mult pana cand intro seara dupa ce am ajuns acasa am simtit ca mi se face rau dar cum nu mi sa mai facut niciodata pana atunci.agitatie, nu ai aer, esti speriat si la sfarsit tremuri tot dat nu simti ca tie frig numai tremuri sotul meu sa speriat si ma dus la urgente acolo mau diagnosticat de anxietate si miau dar 10 picaturi dupa care am simtit ca dorm in picioare...asta a fost atunci in 20 ianuarie dar dupa criza din seara aia eu nu am mai suportat sa stau singura in casa sau sa raman singura undeva...nu pot..in februarie am mers in romania si am mers la medic acre mia dat tratament adica pastile xanax si stimuloton, tratament nu am putut sa fac pt ca nu am putu sta in tara mai mult de 2 sapt..si am venit inapoi am luat tot tratamentu si mam simtit mai bine dupa.mam mai linistit...nu in totalitate dar..am reusit incet incet sa stau cate un pic in casa singura(inainte mergeam cu sotul impreuna la servici, ma putea duce fiind sofer) dar cateodata cand imi aminteam simteam ca mi se face iara rau...ma controlam nu consideram nimic grav ceea ce se intampla..credeam ca o sami treaca ma consolam cu ideea ca asta e..a fost..si a trecut si ca cu timpul o sami revin..dar tot nu ma simteam sigura pe mine tot nu ma puteam bucura pe deplin de ceea ce aveam, va dati seama ca cateodata asa traiam de parca ar fi ultima zi din viata mea..de spitale nici nu puteam auzi..ma tem..sumtem casatoriti de 8 luni si nu pot sa ma bucur nu imi dorec un copil ca orice cupul abia casatorit de frica..ar fi fost toate mai bine poate daca in august anul trecut nu miar fi scris medicul de familie pt o simpla raceala la ovare un tratament care trebuia sal dea la o persoana de 70 de ani..adica f puternic, erau niste supozitoare puternice..in fine lam luat seara si dim mam trezit amortita si molesita si mam dus la spital si miau zis ca nui nimic ca nu mai iau si gata dar eu de spaima am mai facut un atac de panica si acum iar am luato de la inceput, iar incerc sa ma calmez singura sa ma intaresc pt mine si pt sotul meu, pt familia noastra pt noi.dar nu stiu daca o sa mai reusesc singura stiu ca ar trebui sa merg la un psiholog dar mie frica ca o smai spuna ca starea mea ii grava ca.lucruri rele care nu ma intaresc !!!!! pt mine ii un lucru clar nu sunt bine, nu ma simt bine mie frica de spatii inchise de fapt ca o sa raman singura de boli de lucruri rele care se pot intampla. va rog sa nu imi dati un raspuns direct acre sa ma sperie, sunt sensibila...va multumesc mult si as avea nevoie de sfatul unui expert daca se poate, va multumesc din nou.
9 comentarii
0
12-01-2008, ora 00:00
pisicutzaai
Nu este medic/terapeut
pisicutzaai
solutia sigura e sa mergi la psiholog. numai el cred ca te poate ajuta. sa nu te sperii ca oricum nu iti zice lucruri care sa te alarmeze si care sa te supere. stie el cum sa faca sa te trateze. trebe sa ai incredere in el ca totul va fi bine
0
12-01-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Solutia cu psihologul este buna.dar dupa cate am vazut de pe site!!!
Devii dependenta de psiholog.
O sedinta de acupunctura sau un tratament homeopatic poate sa te ajute mai bine!
0
13-01-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga Dora, autosugestia este foarte importanta. Incearca sa iti distragi atentia atunci cand iti este frica.
eu cred totusi ca o persoana de specialitate adica un psiholog bun sau un psihiatru la fel de bun te pot ajuta sa depasesti aceste accese de frica.
Nu intra in panica, nu te mai gandi la lucruri rele, incearca si tu cat poti. Sigur ca exista si remedii naturiste, dar trebuie sa te sfatuiesti cu cineva de meserie.
Numai bine.
0
13-01-2008, ora 00:00
dora 22
Nu este medic/terapeut
dora 22
va multumesc pt raspuns sper sa imi treaca fricile astea, pt ca ii fff greu.dar mai am o intrebare..se poate in momentele alea sa patesc ceva???? ca mie de asta mie frica sa nu mor sau sa nu fac un infarct, sa sa inebunesc
va multumesc anticipat..
0
14-01-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Nu, in momentele respective nu ai sa patesti nimic. Ai curajul sa le infrunti, spune-ti ca trec si intr-adevar vor trece. Am trecut si eu prin asa ceva si acum mi-au trrecut acele stari. Eu am apelat la ajutor psihiatric.
0
16-01-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Daca simti ca aceste stari nu trec, chiar se accentueaza apeleaza cu incredere la ajutorul unui psihiatru, care te va ajuta, atat prin medicatie cat si prin terapie.
Nu inteleg de ce te chinui singura cand sunt atatea medicamente safe cu care poti trece mai usor peste aceste stari.
Si inca un lucru, e complet eronata conceptia ca medicatia da dependenta sau transforma omul intr-o leguma. Daca sunt luate strict sub urmarirea medicului psihiatru, efectele nu pot fi decat benefice.
Numai bine!
0
18-01-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Pt prozac

Intr-adevar sunt bune medicamentele. Marea mea nelamurire este urmatoarea: De ce dupa 2 luni de tratament antidepresiv (1 luna cu Tritico-neeficient si 1 luna cu Cipralex am ajuns in stare mare de agitatie la psihiatru? Diagnosticul: episod maniac indus.
Acum, imi vine sa "urlu" de suparare cum simt ca incetul cu incetul imi revine din nou depresia...
0
27-02-2008, ora 00:00
Florin Radu
Nu este medic/terapeut
Florin Radu
robymat:

eu cred ca tratamentul a fost incorect nicidecum ca datorita respectivelor medicamente ai acum un episod maniacal.
achesez la parerea lui prozac cu medicamentele si efectele benefice.
sanatate maxima!
0
27-02-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Da, cred ca ai dreptate. Acum am "devenit" bipolara. Poate asa s-a manifestat boala, la inceputul prin tulburarile anxioase. Cine poate sti exact?
Incep sa ma simt din ce in ce mai bine, in ciuda kg care le-am luat in plus datorita medicamentelor.
Dora22: Cum te mai simti?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •