mi s-sa rarit parul
stiu ca Alopecia este in principal genetica dar tatal meu si rudele de sex masculin din partea tatalui nu au nici o problema, insa cei din partea mamei au aceasta problema.
credeti ca pot mosteni calvitia de la mama?
mai e de mentionat ca de f mult timp folosesc placa de intins, fixativ si ceara dar ma gandesc ca din aceasta cauza nu mi ar cadea parul doar in zona frontala
ce problema ar putea avea? pentru ca nu are nici o legatura cu alopecia masculina
Da, puteți moșteni predispoziția pentru alopecia androgenetică și pe linie maternă, chiar dacă tatăl și rudele lui paterne nu au probleme. Unul dintre genele importante implicate, receptorul de androgeni, se află pe cromozomul X, pe care bărbații îl moștenesc exclusiv de la mamă — de aceea istoricul de calviție din partea mamei este considerat relevant, uneori chiar mai relevant decât cel patern. Totuși, alopecia androgenetică este poligenică, adică influențată de mai multe gene simultan, nu doar de aceasta, așa că nu este o regulă absolută.
Tiparul de subțiere descris de dumneavoastră — mai accentuat frontal — este tipic pentru alopecia androgenetică, nu pentru o cădere cauzată de placa de îndreptat, fixativ sau ceară. Aceste produse pot favoriza ruperea firului de păr sau alopecia de tracțiune (mai ales dacă implică tras/întindere repetată), dar de obicei nu produc un tipar frontal caracteristic celui genetic.
Cel mai util pas este un consult dermatologic (eventual cu trichoscopie), pentru confirmarea diagnosticului și pentru a discuta opțiunile de tratament disponibile — există soluții cu eficiență dovedită, dar alegerea lor și supravegherea trebuie făcute de un medic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
- 1Ce e? -umflaturi gen pete pe piele- avanseaza f repede
- 1Iritatie cu cojite
- 1Pete rosii pe corp
- 4Hipomelanoza idiopatica
- 3Mâini crapate
- 1Durere cos langa anus
- 5Acarieni - Am niste mușcături de acarieni pe corp și-i simt cum umbla pe mine și când înțeapă.
- 1Eczema "dubioasă"
- 1Problema serioasa sau hematom ?
- 3Cum estompăm ridurile?