Mic nodul pulmonar polilobat (rmn abdominal ) CT Torace micron.fibrotic pleural?

29-11-2019
luisa-maria
Nu este medic/terapeut
luisa-maria
Buna ziua,
In raportul rmn abdominal apare si un mic nodul pulmonar polilobat antero-baza de 9mm pentru care se specifica la concluzii- in observatie etiologica.Pentruca stiam ca ct are sensibilitate crescuta in discutie cu medicul internist s-a hotarat ca sotul meu ( 77 ani ) sa faca la distanta de 2 luni si jumatate fata de luna septembrie si un ct toracic nativ ( teren alergic la iod) De notat ca intamplator s-a evidentiat nodulul. Credeam ca putem afla caracteristici morfologice despre micul nodul-, margine, testura daca exista adipocite care sunt concentrate in forma lobulara, etc. Probabil faptul ca este mic inca nu se pot evidentia prea multe.
rezultat ct torace. Examenul nativ nu evidentiaza adenopatii mediastinale si hilare cu semnif. patologica, arte pulmonare primitive cu diam. 18 mm, micronodul fibrotic cu aspect stelat, juxta -pleural antero-bazal dr., 9mm diametr; alti micronoduli fibrotici juxta-pleurali, apicali drepti. nu se evident. noduli tumorali interstitiali pulmonari, fara lichid pleural sau in sacul pericardic, concluzii micronoduli fibrotici pleural isi justa-pleurali drepti. rog opinie, desigur vom monitoriza... Este vorba de micronodul polilobat sau aspect stelar ( nu e pre bine ?Stelar sau cu margine neregulata Am citit cazuri de micronoduli stelari care nu si-au modificat aspectul si dimensiunea in timp... Ete vorba de micronodul pulmonar sau pleural ?Sechele ?Multumesc
1 comentarii
0
10-12-2019, ora 16:09
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Cel mai probabil sechele (leziuni fibrotice) având în vedere și vârsta avansată. La 3, 6 sau 12 luni să mai faceți un CT de control, asta veți discuta cu radiologul și cu medicul curant. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: