Mierea de manuka - beneficii

23-09-2013
Buzz66
Nu este medic/terapeut
Buzz66
Salutam!

Am o intrebare la dvs, mierea de manuka este buna si pentru Candida bucala ? Eu oricum iau mirere de manuka si Mastic Gum pentru Heliobacter. Problema este ca le iau de aproximativ o luna si jumatate si nu prea vad modificari(miere 500 g UMF 18+, miere 500 g UMF 16 iar acum am inceput sa iau 500 g UMF 20+). Toata mierea am luat-o de pe www.manuka.ro cu licenta. Totodata mentionez ca iau produsul Remeron. Am avut de ales intre Trittico care la mine nu isi face treaba, Remeron si doxepin. Medicul mi-a zis ca Remeron-ul are mai putine efecte secundare decat celelalte. Ar mai trebui sa iau prebiotic? Uleiul esential de oregano de la Vitacare este bun pentru Candida sau chiar pentru heliobacter ?

Va multumersc mult !

Cu respect,
Buzz66
4 comentarii
0
23-09-2013, ora 11:48
Buzz66
Nu este medic/terapeut
Buzz66
Scuze pentru Merea In loc de Miere. Vreau sa va mai spun : candida bucala o aveam de inainte de a incepe tratamentul cu Remeron.Ce sugestie imi dati sa continui cu Remeron sau sa incep sa iau Doxepin? Sau sa incer sa trec pe 5 HTP ?
Cu respect,
Buzz66
0
23-09-2013, ora 18:17
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!

Fiinţă scumpă ce eşti, Buzz66,

Mierea de Manuka este benefică şi pentru ameliorarea/tratarea unei candidoze bucale, eventual chiar oro-faringiene.
Dacă faci un tratament de 3 luni de zile cu miere şi NU observi nici măcar ameliorări în privinţa helicobacteriozei şi/sau a candidozei, te sfătuiesc să stopezi tratamentul şi să încerci altceva.
În altă ordine de idei, Remeron este un medicament antidepresivo-anxiolitic NASSA (Noradrenergic and specific serotonergic antidepressant - antidepresiv noradrenergic şi specific serotoninergic) foarte bun. Reacţiile lui adverse sunt RELATIVE, în sensul că o reacţie poate apărea la o persoană în timp ce la alta nu; apariţia reacţiilor adverse, ca şi număr, frecvenţă şi gravitate ţine mult de terenul sensibilităţii de care dispune fiecare în parte.
Eu, personal, NU îţi pot spune nici să continui tratamentul cu Remeron, nici să-l întrerupi ca să începi un eventual tratament cu Doxepin, pentru că aşa ceva îţi poate spune DOAR medicul tău curant. Consultă-te cu medicul tău în această privinţă!
Ca şi fapt divers, dacă nu ştii (iar dacă ştii îţi fundamentezi), când se opreşte brusc din administrare, nu treptat, adică nu gradat, aproape orice antidepresiv sintetic produce o serie de simptome extrem de neplăcute datorită aşa numitului 'sindrom de discontinuare la antidepresiv". Deci, te sfătuiesc să NU îţi stopezi, fără acordul medicului, administrarea Remeronului, pentru a nu risca să dezvolţi complicaţii! Stoparea medicamentaţiei fără acordul medicului se face doar în situaţii de forţă majoră şi, de regulă, pe propria răspundere a pacientului. Tocmai de aceea, te rog să ţii o legătură constantă cu medicul tău curant, aducându-i la cunoştinţă orice ameliorare sau înrăutăţire a stării tale generale sau particulare de sănătate.
Ca să îţi răspund şi la celelalte întrebări,
- DA, poţi să iei un preparant probiotic, eventual simbiotic (preparatul simbiotic este produsul obţinut prin asocierea probioticelor cu prebioticele!), pentru că astfel ţi-ai ajuta flora intestinală să stea în echilibru, fapt care ţi-ar avantaja sistemul imunitar;
- NU, nu trece pe 5-HTP, cel puţin nu fără ajutorul medicului. Ca să treci pe 5-htp ar trebui să stopezi gradat administrarea Remeronului, să faci pauză de minim 3-4 zile în care să NU iei niciun medicament sintetic cu proprietăţi psihoactive, nici chiar unul naturist, şi apoi să începi administrarea 5-htp-ului, tot acest proces trebuind făcut sub monitorizarea medicului curant;
- DA, uleiul esenţial de oregano de la Vitacare este eficient contra fungusului candida albicans, chiar şi contra bacteriei helicobacter.

(Re)consultă medicul!
Dumnezeu să te binecuvânteze!
Multă sănătate.
Toate cele bune, cu iubire creştină, respect şi preţuire,
Mr. Nick
0
24-09-2013, ora 14:11
Buzz66
Nu este medic/terapeut
Buzz66
Salutam!

Multumesc pentru raspuns si as mai avea o intrebarela dvs. Am discutat astazi cu cineva care a avut heliobacter si candida. Mi-am dat seama ca omul este corect deoarece a folosit dupa urmatoarea schema produse ieftine:
5 zile usturoi un catel mare dupa masa dimineata si seara;
5 zile biosept forte de la Fares;
5 zile tinctura de propolis pe paine dimineata si seara.
El practic lua prin roatatie toate acestea, in ideea ca se obisnuieste bacteria cu produsul respectiv.
Zicea ca a s-a documentat mult in aceasta problema.
Intr-o luna jumatate a scapat si de candidoza si de Heliobacter, si cu regim.
Spunea ca nici cartofi nu prea ai voie sa mananci, deoarece contin amidon.

Va multumesc!
Cu respect,
Buzz66
0
10-11-2013, ora 02:09
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!

Fiinţă scumpă ce eşti, Buzz66,

Schema terapeutică folosită de persoana cu care ai discutat este foarte EFICIENTĂ şi, oarecum, la îndemâna ORICUI. Deci, o poţi folosi, cu acordul unui medic sau fără, dar pe propria ta răspundere, fireşte.
În mod clar, trebuie să ţii şi un regim igienico-dietetic, pe care, apropo, îl poţi găsi conceput şi dezvoltat în toată splendoarea lui pe internet. Şi, bineînţeles, trebuie să gândeşti pozitiv (statusul mentalo-psihic (gândire + sentimente, emoţii) setat pe pozitivitate/optimism este deosebit de important), ca de altfel trebuie să te îngrijeşti şi de sănătatea sufletului (Sufletul trebuie lăsat să respire! Respiraţia lui este rugăciunea. Sufletul trebuie să primească mâncare! Mâncarea lui este fapta bună necondiţionată, este mila faţă de semeni, care se concretizează în ajutor faţă de ei, în momente de necesitate. Sufletul trebuie spălat! Spălarea lui este spovedania, mărturisirea tuturor păcatelor în faţa preotului duhovnic şi a lui Dumnezeu. Sufletul trebuie îmbrăcat! Îmbrăcămintea lui este credinţa şi nădejdea în Dumnezeu, dar şi împărtăşania. Sufletul trebuie lăsat să bea! Băutura lui este postul. Sufletul trebuie adăpostit de "vremea rea". Adăpostul lui este iubirea. Sufletul trebuie să fie mângâiat. Mângâierea lui este iertarea semenilor ş.a.m.d.).
Mult succes şi însănătoşire grabnică!

Sărut şi îmbrăţişez (frăţeşte) sufletul şi inima ta.
Cu iubire creştină, respect şi preţuire, în speranţa că informaţiile de mai sus îţi vor fi de folos, dorindu-ţi toate cele bune şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă în Dumnezeu şi lumină,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mierea de albine - tipuri, beneficii, recomandări
  • E ok să pui miere de albine în băuturile fierbinți?
  • Mierea îmbunătățește sănătatea cardiacă și metabolică
  • Remediul antic Oxymel (oțet cu miere de albine) în tratamentul modern al rănilor
  •