miopie forte OD

11-08-2009
mimi34
Nu este medic/terapeut
mimi34
Recent mi-am facut un control oftalmologic, rezultatul a fost: OD minus8, OS minus 0, 5 cu dignosticul, , OD miopie forte cu leziuni de corodioza miopica, ambliopie profundă, anizometropie, astigmatism miopic simplu". Port ochelari cu urmatoarele dioptrii OD minus3, 5, OS minus 0, 5, (cu lentile heliomate si antireflex) care mi-au fost recomandate în continuare.Este corecta aceasta prescriptie de ochelari? Eu ma simt bine cu ei. Ce se pote face pt. reducerea sau stagnarea miopiei la OD? Va mai evolua in continuare? Am 34 de ani si am mai purtat ochelari si in copilarie.Trebuie sa port permanent ochelarii? Eu ii folosesc mai mult cand lucrez la calculator, la citit. Este posibila o operatie prin laser sau altceva.lentile de contact? Ma impidica acest diagnostic sa obtin permis auto? Dr. mi-a dat si vitamine Difrarel sau Mirtilene pe care nu le-am folosit inca. Sunt bune?
Multumesc.
9 comentarii
0
11-08-2009, ora 18:21
mimi34
Nu este medic/terapeut
mimi34
corectare diagnostic:ASTIGMATISMUL MIOPIC SIMPLU ESTE LA OCHIUL STANG
0
11-08-2009, ora 20:10
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Am inteles din cele scrise mai sus ca OD prezinta ambliopie mare, prin urmare, nu vede mai mult daca facem o corectie cu -8 fata de corectia de -3, 50 dioptrii sferice; as vrea sa stiu care este acuitatea vizuala cu - 8 dioptrii sferice; daca exista intr-adevar ambliopie mare, nu recomand nici lentile de contact, nici chirurgie refractiva, pentru ca nu avem nici un beneficiu pentru vedere; puteti lua suplimentele recomandate mai sus, eu recomand mai frecvent Mirtilene Puro- 1 comprimat pe zi, in fiecare zi- un fruct proaspat sau o leguma proaspata, sirop de afine; daca OD are ambliopie mare( trebuie sa stim intai care este acuitatea vizuala cu -8 dioptrii sferice si apoi stabilim si gradul ambliopiei), inseamna ca nu vedeti decat cu un ochi, OS, si din punctul meu de vedere, nu sunteti apta pentru a obtine permisul de conducere;numai bine
0
12-08-2009, ora 10:59
mimi34
Nu este medic/terapeut
mimi34
Buna ziua! Multumesc pt. raspuns. Despre acuitatea vizuala nu va pot spune prea multe, doar ca atunci cănd dr. mi-a pus o lentila de -8 la OD ( si -9)am vazut cu OD toate randurile de pe acel panou. Dr mi-a explicat ca nu imi poate da aceasta dioptrie deoarece intre cei doi ochi nu trebuie sa existe o diferenta mai mare de doua dioptrii. Pot sa folosesc in continuare ochelarii pe care ii am? Va mai evolua miopia la OD?
0
12-08-2009, ora 11:22
mimi34
Nu este medic/terapeut
mimi34
M-am uitat pe reteta data de dr. si la observatii scrie: AVOD= 0, 3 CC -9d, AVOS=1CC, TAO=15/20mm Hg, probabil aceste date se refera la acuitatea vizuala. Multumesc!
0
12-08-2009, ora 21:33
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Luati si Difabiol, reduce dioptriile, dna doctor Elina va poate confirma sau infirma!

Toate cele bune si multa sanatate;)



In speranta ca ti-am putut fi de folos, cu placere si deferenta,
N I C K;)
0
12-08-2009, ora 23:33
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Daca AVOD este 0, 3 cu corectie cu -9 D sferice, nu mai vorbim despre ambliopie mare; este vorba despre ambliopie mica; in acest caz, va recomand purtarea unei lentile de contact la OD; este utila si chirurgia refractiva la nivelul corneei( alegerea tehnicii, se va face in functie de grosimea corneana); de asemenea, sunteti apta pentru a conduce autovehiculele, cu corectie adecvata la OD; extractele de afine, printre care si Difabiolul, nu reduc dioptriile , ele au un efect vasoprotector, un efect benefic asupra nutritiei retinei si, prin urmare, diminua progresia leziunilor de coroidoza miopica si a miopiei;numai bine
0
22-08-2009, ora 13:27
Di_Anna
Nu este medic/terapeut
Di_Anna
Buna ziua. Coroidoza miopica poate fi diminuata sau macar stopata? Am facut transplant de cristalin pentru corectarea miopiei forte, vad foarte bine dar acum mi-a aparut alta problema: nu pot focaliza cu ochiul drept cica din cauza coroidozei miopice. Ce pot face pentru diminiarea sau pentru stoparea acestui fenomen ? Exista solutii? Si daca da, care ar fi acelea?
Va multumesc.
0
08-05-2010, ora 03:11
ariss
Nu este medic/terapeut
ariss
salutari. am miopie de, OS -18 si OD-11.50. 32 ani. m-am tot interesat si se pare ca pentru a-mi reduce dioptriile si a putea conduce o masina este nevoie de operatie cu inplant de cristalin multifocal... Oare la ce riscuri ma supun dupa operatie???
0
02-07-2013, ora 23:33
Cdp diana
Nu este medic/terapeut
Cdp diana
Buna seara. In urma unui consult oftalmologic, cu suspiciunea de strabism, la un copil de 3 ani, avem urmatoarele rezultate: VOD : 0, 6 fc?, VOS: 0, 8 fc? OD: +1.5/-0.25x113grade, OS:+1.25/0.25x93 grade cicloplazie 5x. Imi puteti explica rezultatul, va rog?? Avem nevoie de inca o parere, pt ca nu ne-am prescris nimic, doar ca copilu l" este bine". Va multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: