Model Sterilet

28-07-2011
bughyman
Nu este medic/terapeut
bughyman
Bună ziua,
Va deranjez din dorinta de a afla mai multe informatii cu privire la sterilete. Pentru o femeie, in varsta de 28 de ani, fara copii, ce sterilet este recomandat? Inert, Cupru, sau Argint? Despre cele inerte am inteles ca au cea mai mică rata de eficacitate, cele din cupru ca sunt recomandate persoanelor care au deja copii deoarece modifica endromedul si scade posibiltiatea de a avea copii in viitor iar cel de argint este tolerat de organism şi de aici decurg alte dezavantaje?
Ce sfat imi puteti oferi (cupru/argint)?
4 comentarii
0
28-07-2011, ora 11:19
mihaelaberea
Nu este medic/terapeut
mihaelaberea
Din cate stiu eu de la medicul meu, steriletul se poate pune numai dupa o sarcina/avort.Nu se pune daca femeia nu a avut nici o sarcina. Mai bine discuta cu medicul sa iti recomande ce e mai potrivit pentru tine.
0
28-07-2011, ora 11:41
Dr. Laura Palii
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Laura Palii
Acum 10-20 ani categoric nu se recomandau sterilete pentru femei fara nastere/avort, la fel si acestea erau mai doar in cateva modele. Acum exista zeci de modele, de la cele mai simple pana la cercuri din aur. In realitate este prea neinsemnata diferenta intre acestea (doar pretul), fiecare alege in functie de recomandarile ginecologului sau sfaturile prietenelor. In acest moment steriletul este cea mai buna metoda de contraceptie care implica un comfort absolut. Draga bughyman, nu conteaza de care ai sa alegi, important sa nu dai un pumn de bani ca n-are rost (ex: prietena mea si-a pus in R.Moldova cu 60 ron si inca 120 ron transportul). T cu mastacioare din cupru - este cel mai uzual sterilet si ieftin; chiar daca este un model simplu este si foarte bun.
0
07-09-2011, ora 13:01
mihaelabmn
Nu este medic/terapeut
mihaelabmn
Buna ziua, mi-am pus stelilet Copper TCu 380A, la 7 luni dupa ce am nascut prin cezariana.Il am de o luna si de atunci sangerez in continuu, in prima saptamana a fost mai abundent, am inteles ca era normal.Mentionez ca nu am nici un fel de durere si totusi nu inteleg de ce sangerez si cat o sa mai sangerez?Astept cu nerabdare un raspuns pana reusesc sa ajung la d-na doctor.Va multumesc.
0
21-01-2012, ora 16:09
nutikonix
Nu este medic/terapeut
nutikonix
Buna mihaelabmn, sterilet de asta mi-am pus si eu de 5 luni si nu am avut nici o prolema si ma simt chiar f bn, e posibil sa nu ti-l accepte organismul sau sa nu fie pus bn.Ai mai facut vreun contro de cand l-ai pus????
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul intrauterin este la fel de eficient în prevenirea sarcinilor ca ligatura trompelor și provoacă mai puține efecte adverse
  •