Mucus in scaun sau eliminat fara scaun

04-12-2016
Liannaa
Nu este medic/terapeut
Liannaa
Scriu aceasta postare deoarece de ceva timp(o saptamana si ceva) ma confrunt cu cateva probleme neplacute. Nu am un scaun regulat si cel mai adesea sufar de constipatie si am un scaun tare si fragmentat in bucatele mici. De o saptamana si ceva, observ foarte mult mucus in scaun, dar si fara a avea scaun. Uneori am senzatia ca trebuie sa merg la toaleta, dar in loc sa am scaun, asa cum cred, elimin doar acel mucus, cu aspectul secretilor nazale abundente atunci cand esti racit, iar inainte de a elimina acest mucus sau de a avea scaun cu mucus se aud bolboroseli in zona rectului si urca putin pe intestin in sus.
Nu am o alimentatie tocmai echilibrata, dar nici total dezechilibrata. Deoarece in urmatoarele 2-3 saptamani nu pot ajunge la medic si imi este si foarte teama de acest lucru, am rugamintea sa imi dati dumneavoastra cateva sfaturi. Ar putea fi de la alimentatie? Ce ar fi bine sa consum si ce sa evit?
Pe de alta parte, s-a mai confruntat cineva, alti utilizatori de pe forum, cu aceasta problema? I-ati gasit vreo rezolvare?
3 comentarii
0
09-12-2016, ora 21:09
Dr. Chiriac Stefan
Gastroenterologie, Iasi
Dr. Chiriac Stefan
Buna seara, pentru problemele pe care le relatati este nevoie sa consultati un medic gastroenterolog. Simptomele Dvs pot fi in contextul unui sindrom de intestin iritabil, pentru care pledeaza evolutia de lunga durata, dar este nevoie de un bilant complet pentru a putea stabili cu exactitate cauza. Scaunul cu mucus are numeroase cauze posibile, care necesita evaluare inainte de a putea stabili un diagnostic precis. Este posibil sa aveti un fecalom impactat care sa determine o iritatie ce este acompaniata de secretie exagerata de mucus dar trebuie exclusa o diaree infectioasa. Va recomand sa va adresati unui medic cat mai curand.
0
01-02-2019, ora 11:17
1234.
Nu este medic/terapeut
1234.
Buna, astazi am patit si eu acelasi lucru pe care l-ai patit si tu, imi poti spune, te rog, care a fost cauza?
0
12-10-2022, ora 08:40
Miama
Nu este medic/terapeut
Miama
A aflat cineva cauza? Am pățit și eu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: