nasal ploips

21-09-2010
gicadmtr
Nu este medic/terapeut
gicadmtr
am avut dat un diagnostic dat la CT SINUS W/O CONTRAST
de radiologist;severe chronic bilateral ethmoid and left maxillary sinusitis.
mild to moderate chronic right maxillary sinusitis.
obstruction of the ostiomeatal unitis bilaterally.
mild deviation of the nasal septum to the left.
doctorul de nas git si urechi mi-a spus ca am polipi.
dar nu am simtome de polipi in afara de nas congestionat
acum este nara stinga alta data a fost blocat amindoua narile.
au zis ca trebuesc opeerata ca am polipi .intrebare credeati ca sint polipi dupa ceia ce rese din diagnostic?
daca fac operatia polipii reapar nu? ce sugestii aveti s-au recomandari exista alte remedieri pentru tratament
sinusuri? imi pare rau ca atrebuit sa scriu asa mult dar as vrea sa intelegeti ce am scris.multumesc mult
3 comentarii
0
22-09-2010, ora 07:26
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aveti o sinusita etmoidala si maxilara stanga. din cauza respiratiei proaste nazale.
polipii acum sunt in sinus.. peste un timp o sa apara si in nas.
conduita terapeutica corecta.. este sa operati sinusurile nazala endoscopic..
0
23-09-2010, ora 00:50
gicadmtr
Nu este medic/terapeut
gicadmtr
in primul rind vreau sa va multumesc domnule doctor, pentru raspunsul si sugestia prompta
pe care mi-ati dat-o, si as vrea sa mentionez ca am aceste probleme cu dificultati de respiratie
pe nas, nas infundat de multi ani (cam 6ani) am tot urmat tratament cu antibiotice, cu tot felul de spraiuri
nazale, nu intodeauna m-au ajutat dar dupa o perioada am fost mai bine, dar cum dau de aer rece, aer conditionat se infunda din nou, acum dupa cum v-am spus respir doar pe nara dreapta, nu stiu de ce ma simt mult mai bine ziua, mai ales cind sint in aer liber si merg pe jos decit seara si noaptea, se infunda cind una cind cealalta, si ma scol cu limba si gitul buzeke foarte uscate.si totusi ce credeti trebuie operat?
nu se pote urma nici un tratament sa desfund nara? pe mine ma ajutat mult un spray produs in farmacie
recomandat de alt ent doctor se numeste FLUTICASONE PROPRIONATE, am inteles ca este steroid
si plus de asta tratamentul este de durata nu-si face efectul repede.
daca nu va suparati domnul doctor puteti sa-mi spuneti ce inseamna termenul endoscopic?MULTUMESC MULT SI MULTA SANATATE.
0
23-09-2010, ora 08:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
orice tratament.. amelioreaza pentru 2-3 saptamani starea si atat. NU rezolva problema.
Endoscopic.. inseamna o interventie chirurgicala moderna cu ajutorul unor tubulete lungi se ajunge pana in sinus. ( se suporta mult mai usor decat o interventie clasica pe sinus).
Adaugă un comentariu / răspuns