NEBUNIA e de 2 feluri | Forumul Medical ROmedic

NEBUNIA e de 2 feluri

08-05-2012
utilizator_122511
Nu este medic/terapeut
utilizator_122511
A innebuni inseamna pur si simplu a-ti iesi din minti, de unde rezulta doua posibilitati : poti sa iesi din minte sub minte sau deasupra mintii.

Oamenii obisnuiti ies sub minte pentru ca nu e nevoie de nici un efort.
Orice soc poate zdruncina stabilitatea mintii tale: moare cineva pe care il iubesti, afacerea ti-a dat faliment -- socul este prea puternic incat nu-ti mai mentii normalitatea. Cazi sub minte si comportamentul tau devine irational. Dar treci dincolo de suferinta. Daca ai fi ramas in mintea normala, socul ti-ar fi creat o mare suferinta. Este o cale naturala de a evita socul, pur si simplu te traege in jos si nu mai stii ce s-a intamplat. Afacerea a dat faliment, ti-a murit nevasta sau copilul -- nu mai conteaza, defapt nici nu-ti vei mai aminti. Ai intrat intr-o noua stare, ai devenit o alta persoana. Dar vei fi irational, anormal si impredictibil. Asta este numita peste tot in lume nebunie.

Cei din Est au gasit un alt fel de nebunie care vine din adanca meditatie si se numeste a trece dincolo de minte. Amandoua iersirile sint in afara mintii de aceea sint intr-un fel similare. De aceea, uneori vei gasi ca un om nebun se comporta ca un intelept din cand in cand. El are perspective, nu are nici un control asupra lor, sint doar sclipiri, dar uneori el poate vedea lucruri pe care tu nu le vezi. In Est, unde mintea a fost singurul centru de cercetare de-a lungul secolelor, s-a descoperit ca te poti duce deasupra mintii. Aceasta stare se numeste 'divinul nebun'. El este nebun, dar el este supraomul nebun. Comportamentul lui este irational in ceea ce priveste logica noastra, dar probabil exista o logica mai inalta conform careia comportamentul lui nu este irational. Comportamentul unui astfel de om este complet nebun, dar foarte frumos, si are o intelepciune pe care nu o au nici cei mai marii genii.
2 comentarii
0
08-05-2012, ora 22:55
utilizator_122511
Nu este medic/terapeut
utilizator_122511
Si as mai adauga eu... Atunci cand iei medicamente psihiatrice, consumi alcool sau droguri iesi din mintea constienta si intri in starea de "sub minte". Pentru moment e bine, daca altceva nu poti face.
Deci medicamentele nu ne trateaza deloc, ba chiar e invers, ne sedeaza si ne aduce in starea de nebunie in care nu mai stim nimic, pentru a ne relaxa putin de suferinta constienta.
0
28-05-2012, ora 22:16
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
@Grim... fiecare dintre noi se manifesta irational mai mult sau mai putin. Pana la urma cine poate da o definitie rationalitatii... ce este rational pe lumea asta?Sa muncesti 40 de ani la o singura firma ti se pare rational? Sa te duci intr-o tara gen Afganistan si sa vii de acolo fara o mana sau intre 4 cutii ti se pare rational? Omul deviaza incetul cu incetul de la natura deoarece societatea ii impune acest lucru pentru a coopta cu stresul unui numar din ce in ce mai mare de cetateni ai planetei. Natura omului primitiv este sa ia ceea ce isi doreste din natura. Insa in ziua de astazi trebuie sa inveti de mic si sa te zbati dupa aceia incontinuu pentru a pune ceva pe masa sau pentru a-ti intemeia o familie. Nu mai exista garantii. E normal sa existe depresie, e normal sa existe tot felul de forme de nebunie. Personal eu n-am auzit de chestia asta... sub minte /deasupra mintii/ dincolo de minte dar am auzit de gandirea profunda... gandirea pe verticala... gandirea pe orizontala. E posibil sa existe deci si ceea ce spui tu acolo desi, cum am spus... nu am auzit de asa ceva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul