Negi virali pe piept si brate

29-07-2010
Abby77
Nu este medic/terapeut
Abby77
Buna ziua,

Am o problema si as dori sa stiu aproximativ despre ce este vorba inainte sa merg la un cosult de specialitate. Miau aparut de cateva luni niste negi mici in zona subratului si sub sani. La inceput au fost foarte putini, 3, 4, acum sunt peste 30 in total, extinzanduse spre abdomen si spre gat. Negii sunt de culoarea pielii, nu ma dor, si nu sunt mai mari de 2 mm diametru. Mama mea are aceeasi problema, la ea fiind mai multi si unii mai mari. Mama are 50 de ani iar eu am 22. Stiu ca nici la varsta ei negii acestia nu sunt normali, dar la varsta mea nici atat. Nu am mai vazut la nicio persoana de varsta mea. Se pot trata cu ceva? Sunt inestetici si nas vrea sa ii agat cu ceva. Banuiesc ca nu poate fi vorba de cancer de piele.
Multumesc frumos, astept raspuns.
2 comentarii
0
29-07-2010, ora 22:31
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Sunt papiloame, de origine virală, se înmulţesc în perioadele cu imunitate scăzută dar nu neapărat- de exemplu sarcina va duce la o adevărată "explozie". La fel leziunile repetate- de exemplu epilatul, rasul la subbraţ vor înmulţii negii în acea zonă. Trebuie cauterizaţi la dermatolog plus tratament imunostimulant. Vârsta nu contează, deşi în timp scade imunitatea şi se înmulţesc (şi eu am de mulţi ani, acum am 25 de ani)
0
02-08-2010, ora 11:58
Abby77
Nu este medic/terapeut
Abby77
Multumesc frumos, Iulia. O sa merg cat de curand la un specialist. Intre timp o sa iau Echinacea, niste vitamine si o sa incerc sa mananc mai sanatos. Poate ajuta sa nu se mai inmulteasca.

O zi frumoasa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Papiloamele sau negii trebuie extirpaţi? - atitudinea corectă
  • Tratamentul corect al negilor și papiloamelor
  •