nervul sciatic

23-02-2011
george dobrin
Nu este medic/terapeut
george dobrin
buna ziua. in februarie 2007 am fost operat de o hernie de disc la nivelul L4-L5, in urma careia se pare ca mi-au atins nervul sciatic si am ramas cu o usoara amortire a piciorului drept (de la genunchi in jos).Pana anul trecut totul a fost bine dar in februarie 2010 s-a blocat genunchiul. Am facut o artroscopie (la genunchiul drept)si termen de 2 luni totul a fost OK.Din august 2010 s-a blocat din nou si ma dureri ingrozitoare si momente cand nu-l mai pot misca.Am efectuat o electromiograma si a iesit cu rezultat negativ. De moment piciorul drept mi-a amortit mult mai tare si nu mai am forta in el.Medicii mi-au spus ca de vina este nervul sciatic si incearca sa ma opereze la acest nerv ptr. ca este compresat sau atins. Va rog sa-mi spuneti ce riscuri pot apare in urma acestei operatii si daca se poate opera cu adevarat.La ultima resonanta magnetica medicii mi-au spus ca am si o OSTEOPOROSIS la amndoi genunchii si la amandoua soldurile. se poate trata aceasta boala fara operatie???
Va multumesc anticipat.
7 comentarii
0
23-02-2011, ora 13:31
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- problema genunchiului si cea a leziunii neurologice sunt total diferite. Prin urmare, pentru sechelele herniei de disc luati legatura cu neurochirurgul iar pentru problematica genunchiului luati legatura cu specialistul in artroscopia genunchiului;
- nu am inteles exact la ce gen de operatie va referiti. Problema paresteziilor/paraliziilor provine de la nivelul coloanei lombare, de care se ocupa neurochirurgul.
- cu exceptii infime (imobilizare prelungita, afectiuni punctuala endocrinologice), osteoporoza este determinata de catre obezitate si absenta unui regim de miscare adecvat. Nu exista medicamente cu adevarat utile pentru aceasta "boala", singura solutie fiind normalizarea greutatii, alimentatie echilibrata si regim de miscare adecvat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
23-02-2011, ora 17:26
NICOLETA 003
Nu este medic/terapeut
NICOLETA 003
buna ziua. va scriu din spania ca aici am fost la o gramada de medici si nu gasesc nimic.sotul meu acum 5 ani a ridicat ceva gru la servici si a simtit ca i s-a rupt ceva la spate nu pe mijloc, un pic mai jos aproape de fund in stanga.am fost la o gramada de medici si nu au gasit nimic a facut rodiografii pana si un tac nu stiu cum se numeste in romaneste.aparatul care te baga total inauntru.acum de 2 ani tremura foarte tare nu are parkinson i-au facut analizele.ii tremura mainile si picioarele si il doare la spate.va rog daca ma puteti ajuta ca nu mai stiu unde sa mergem.va multumesc
0
23-02-2011, ora 20:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Problema este 100% de competenta neurochirurgului.
Prin urmare, nu mai faceti analize si consulturi aleatorii si consultati un neurochirurg bun, cu experienta in chirugia coloanei lombare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
02-08-2013, ora 01:17
NICOLETA 003
Nu este medic/terapeut
NICOLETA 003
buna ziua.as dori si eu un sfat ca nu mai stiu ce sa fac ma dor foarte tare picioarele de la genunchi in jos oasele din fata si durerile incep doar seara dupa ce adorm.ziua nu am nimic.nu doar ca ma dor ff tare dar imi si sar picioarele de durere.sunt in menopauza postoperatorie de la 28de ani.folosesc ibubrofen si creme antiinflamatorii.cand ma ridic din pat imi simt picioarele foarte grele.va multumesc.
0
02-08-2013, ora 09:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu ne-ati precizat niste elemente importante: greutate/inaltime si status ocupational (cat timp pe zi statti in picioare sau mergeti pe jos), antecedente traumatice, neurochirurgicale, reumatologic-inflamatorii, metabolice etc.
Asteptam elemente relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
04-09-2013, ora 11:17
NICOLETA 003
Nu este medic/terapeut
NICOLETA 003
buna ziua.am 42 de ani, 161 inaltime si 67 de kg.am lucrat in ultimii 10 ani in afara tarii destul de multe ore chiar si 18 ore pe zi.acum sunt in tara am o frizerie acasa nu muncesc foarte mult ma odihnesc mereu la pranz, am fost la medicul de familie si mi*a zis ca am osteoporoza din cauza ca sunt in menopauza.nu am facut testul.am 9 operatii una la picior cand eram mica nu grava m-am taiat in pulpa de jos a piciorului, apendicita, trei pe burta probleme dupa nastere, una sub brat am avut un chist, una pe obraz am avut un accident in copilarie, si doua la mana dreapta de tendinitis.rinichii ii am foarte sensibili la cel mai mic frig fac mereu infectie urinara cu dureri mari si vomite.acum 12 ani ma dureau la fel de mult picioarele nu puteam sa stau mai mult de 4 ore in picioare si am fost in statiune 3 saptamani.dupa aceste tratamente m-am simtit mult mai bine dar nu stiu unde sa merg sa vad care este cauza.in ianuarie dupa o nunta a doua zi cand m-am ridicat din pat ma dure foarte tare incheietura la soldul stang am luat antiinflamatorii si dupa o luna m-a lasat.de atunci nu am mai dansat ca mi-a fost frica, deoarece am fost la o petrecere si cand am inceput sa dansez am simtit din nou durere in sold.va multumesc si sper ca nu v-am zapacit cu toate problemele mele.
0
04-09-2013, ora 11:26
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
La originea problemelor se afla atat efortul excesiv practicat ani de zile, cat si greutatea excesiva (aveti vreo 15-17 kg in plus).
Poate fi vorba despre o problema intrinseca coxo-femurala (coxartroza), dar poate fi vorba si despre un sindrom compresiv lombar (hernie de disc, stenoza canalului vertebral etc).
Pentru inceput puteti apela la un consult ortopedic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum scapi de durerea sciatică (lombosciatică)
  •