Nev acromic
Buna ziua!Am fost cu fetita de 5 anisori la dermatolog
deoarece i-a aparut in urma cu 2-3 ani o alunita la culoarea pielii (mentionez ca nu o doare, nu a sangerat nu am observat nimic mai special la ea...doar am vrut sa ii fac un control de rutina).La control mi sa spus ca e un nev acromic de 2 mm si ca e un pic traumatizat fiindca fetita, intr-adevar, a mai tras cu unghia de el si ca totusi vede niste vinisioare si sa ne ducem la control peste 6-9 luni.De atunci stau si ma gandesc daca am motive sa ma ingrijorez, ce inseamna mai exact nev acromic?Ma gandesc ca deoarece m-a chemat la control inseamna ca e un nev suspect!!!!??
deoarece i-a aparut in urma cu 2-3 ani o alunita la culoarea pielii (mentionez ca nu o doare, nu a sangerat nu am observat nimic mai special la ea...doar am vrut sa ii fac un control de rutina).La control mi sa spus ca e un nev acromic de 2 mm si ca e un pic traumatizat fiindca fetita, intr-adevar, a mai tras cu unghia de el si ca totusi vede niste vinisioare si sa ne ducem la control peste 6-9 luni.De atunci stau si ma gandesc daca am motive sa ma ingrijorez, ce inseamna mai exact nev acromic?Ma gandesc ca deoarece m-a chemat la control inseamna ca e un nev suspect!!!!??
1 comentarii
Buna ziua,
Nevul acromic, si nu numai acesta, trebuie urmarit periodic, eventual faceti dermatoscopie fotofinder.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Nevul acromic, si nu numai acesta, trebuie urmarit periodic, eventual faceti dermatoscopie fotofinder.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Alunite.. cum se elimina?
- 179alunite albe pe interiorul pielii al penisului
- 17alunite
- 11vreau sa scap de toate alunitele
- 3alunite cu contur neregulat...vreun pericol?
- 1alunita
- 3Alunita inestetica
- 2alunita rosie
- 5Indepartare aluna de pe fata
- 3Este posibil ca excizia unei alunite sa poata afecta un nerv?
- 6interpretare biopsie alunita
- 5După scoaterea unei alune
- 2alunita crescuta la loc
- 0Am alunite si as vrea sa le elimin din motive pur estetice
- 2Probleme cu o alunita
- 0Rezultat imunohistochimie - interpretare urgent
- 1Tumora benigna sau melanom?
- 1Alunite diferite
- 1Alunita in crestere
- 0Alunita imflamata
Mai multe informații despre: Alunitele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: