Niste indrumari, daca se poate...

09-04-2014
mogdyyy
Nu este medic/terapeut
mogdyyy
Buna seara !
Sunt operata de hernie de disc cervicala de 7 ani, de atunci nu mai sunt eu, am fel de fel de simptome si dureri, ca nu stiu incotro s-o apuc... Va rog din suflet, dupa ce voi incerca sa descriu cum sunt, sa ma sfatuiti ce credeti ca e si ce pasi trebuie sa urmez.
Inainte de a afla de hernie, cu vreo doua luni inainte am aflat ca o sa-mi pierd serviciul, nu stiu daca asta a declansat toata nebunia, cert e ca de atunci au inceput ametelile, cu un usor dezechilibru, apoi mi se racea mana stanga si imi amorteau 2 degete.Dupa 2 luni de calciu, si ajunsa mereu la urgenta, pt ca mi se spunea ca am spasmofilie, familia m-a dus la neurochirurgie bagdasar-arseni, si in urma RMN-ului, mi s-a spus ca am hernie de disc cervicala. Am avut al doilea soc, nu mai mancam, plangeam continuu, nu stiam exact ce inseamna si ce riscuri are aceasta operatie, dupa ce mi-au recomandat calmepam, m-am operat... Un an de zile, am incercat sa-mi revin, si a fost binisor, dar dupa...mai aveam cand si cand cate un vertij, aparea si disparea brusc, o neliniste interioara, apoi dupa alte luni, am observat ca am palpitatii, ca ma doare in spate, Acum 2 ani, am mers la singurul neurolog din orasul meu, si mi-a zis in fatza ca nu mai e nimic de la cervicala, ca e pe sistem nervos si daca nu-mi schimb stilul de viata innebunesc. Va dati seama, ca m-a mai traumatizat o bucata, mi-a dat lexotan si de atunci iau cate o juma pe zi.Acum 2 ani, mi-am facut iar un RMN sa vad cum mai stau cu cervicala si medicii care au citit, mi-au spus ca nu sunt modificari semnificative, dar unul dintre ei, mi-a zis ca daca tot imi apar fel de fel de dureri prin tot corpul sa merg la bucuresti sa mi se faca un EMG, care nu stiu exact ce inseamna, spunandu-mi sa nu fie tot ceva neurologic. A mai trecut un an...o zi mai buna, 7 rele... dar din ianuarie, s-au intetit ametelile zi de zi, apar si trec pe parcursul unei zile de zeci de ori, nu mai pot iesi nicaieri, pt ca atunci cand merg imi pierd echilibrul, mi se incordeaza toata musculatura pt mentinerea echilibrului. Mi-am facut asta-toamna si un control orl, pt ca simt urechea stanga parca ar fi infundata, desi nu am dopuri, uneori pleaca si cate un junghi, si de doua saptamani am junghiuri si prin cap, ca niste impunsaturi de cutit, simt capul greu, parca ar fi infundat si de o sapt. am si dureri de cap...spre frunte. Nu stiu ce sa mai cred, insa mi-e atat de teama, ma gandesc la toate nenorocirile si sunt singura ca e si ceva anxios, insa va rog din suflet, nu stiu cat am fost de explicita si coerenta, sunt convinsa ca am omis multe altele, dar poate cineva ma poate indruma pas cu pas ce ar trebui sa fac, cat de mult sa ma ingrijorez? Bine, nu sa-mi spuna ca neurologul ca innebunesc sau mor, dar cineva trebuie sa ma ajute cu un sfat ! Astept urgent raspunsuri si va multumesc, anticipat !
1 comentarii
0
17-04-2014, ora 22:40
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Ar fi util sa descrieti exact cum simtiti ametelile, adica este senzatie de deplasare/rotire sau senzatie de nesiguranta si slabiciune? Cat dureaza? Va ia si cu greata, varsaturi? Aveti si dezechilibru la mers? miscarile in general (membrele) sunt bine coordonate? Ar fi bine sa stiu si ce varsta aveti. Ca sa excludem alte posibilitati diagnostice trebuie sa faceti un RMN cerebral sau macar un computer tomograf. Simptomele pe care le descrieti sunt destul de vagi, adica ati spus ca ametiti, dar dr de la rmn v-a spus ca daca simtiti dureri sa faceti un EMG. Trebuie sa distingem daca aveti dureri sau ameteli. Daca mai sunt sau nu si alte simptome, si acestea descrise exact. Va doresc sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns