Nou episod depresiv

09-06-2017
Sofia12
Nu este medic/terapeut
Sofia12
Va rog sa ma ajutati cu un sfat...
Am avut depresie in trecut, am luat antidepresive si am facut psihoterapie si ma simtisem mai bine. De curand am inceput din nou sa imi pierd interesul pentru orice activitate, imi vine sa plang chiar si din nimic...simt doar nevoia sa ma descarc. Nu mai am timp de psihoterapie si nici la pastile nu as vrea sa ma intorc. Va rog sa imi dati un sfat cum as putea sa trec peste perioada asta.

Eu sufar de teama de abandon si totul a pornit de la faptul ca momentan ma vad cu un barbat care nu isi doreste o relatie serioasa, el vrea sa fie liber. La inceput nu ma deranja si eram chiar fericita ca l-am intalnit. De curand am tot felul de temeri ca s-ar vedea si cu altcineva si sufar pentru ca nu imi poate oferi ceea ce eu imi doresc. Nu pot sa renunt la el pentru ca este mai bine ceea ce am cu el decat nimic.

Viata mea este un sir continuu de dezamagiri si parca ma intorc mereu in acelasi punct, la fel de singura si de nefericita si nu mai pot. Am momente de fericire care dureaza prea putin, iar apoi ma intorc la aceeasi nefericire.

Si simt ca am obosit fie si doar sa mai sper sa se schimbe ceva in viata mea...
2 comentarii
0
10-06-2017, ora 00:35
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Buna, Sofia.

Spui ca "Nu mai am timp de psihoterapie si nici la pastile nu as vrea sa ma intorc", dar sa stii ca uneori este nevoie sa ne facem timp pentru anumite lucruri si, desi nu ne face placere, uneori este nevoie sa luam si pastile.

Pana la urma, este o chestie de prioritati. Ce este mai important pentru tine, sanatatea ta, sau altceva?

Eu iti recomand sa continui cu terapia. Terapia te poate scapa de pastile, desi exista posibilitatea ca macar pentru o perioada sa fie nevoie sa le mai iei.

Iti doresc multa sanatate!
2
10-06-2017, ora 08:18
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Faptul că simptomele depresive revin, mie îmi spune că ședințele de psihoterapie din trecut nu au fost suficiente. Unul din factorii care determină depresia este și modul de gândire. Faptul că nu ai parte de susținerea emoțională de care ai nevoie, sau că tu crezi că poți fi abandonată, poate fi o problemă de percepție. Sunt persoane care, datorită unor scheme cognitive disfuncționale au nevoi exagerate și-atunci au impresia că nu primesc ceea ce-și doresc, deși persoanele apropiate se comportă normal.
Psihoterapeutul ți-a verificat și schemele cognitive? Acestea sunt activate de evenimentele cotidiene congruente cu schemele sau de o stare biologică. Dacă da, ai nevoie de mai multe ședințe, ca să înveți să nu te mai afecteze acele scheme, să interpretezi rațional situațiile, să înveți să funcționezi independent, să-ți accesezi propriile resurse care să te ajute să depășești momentele ce-ți crează disconfort, să devii o persoană puternică care să știe să aleagă ceea ce-i face bine și care să se bazeze pe propriile forțe. Senzația asta de neputință nu face decât să-ți blocheze energiile și să-ți împiedice dezvoltarea propriei identități individuale. Poți fi fericită și fără sprijinul altei persoane, iar când vei reuși să te cunoști cu adevărat și să te iubești, fii sigură că vei găsi persoana potrivită alături de care să te simți împlinită.
Nimeni pe lumea asta nu poate avea grijă de tine mai bine decât tu însăți și nimic nu e mai important decât sănătatea. De aceea pune pe primul loc rezolvarea problemelor de sănătate, pentru că dacă ești bine, toate celelalte se vor rezolva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul