Nu mai pot iubi

12-11-2020
Alex2882
Nu este medic/terapeut
Alex2882
Buna seara! Am fost intr-o relatie (prima si singura) timp de 4 ani de zile, el fiind singurul barbat pe care l-am iubit. Relatia a fost una toxica, el s-a despartit de mine pentru ca ne certam prea des si prea urat, ne faceam mult rau. Am mai fost despartiti, insa niciodata nu a fost o despartire “serioasa”, el cautandu-ma la maxim 2 luni.
In urma cu putin timp, am cunoscut pe cineva. Iar aceasta persoana se comporta cu mine exact cum imi doresc eu ca partenerul sa se comporte. Imi ofera respect, ma face sa ma simt apreciata, ba chiar are toate calitatile barbatului meu ideal. Vreau sa va spun ca noptile plang in hohote gandindu-ma ca asa as fi vrut sa se comporte fostul cu mine, ma gandesc obsesiv la el, cand de fapt stiu foarte bine ca nu e bun pentru mine si pentru sanatatea mea psihica. Imi e tare teama ca il voi pierde pe actualul si il voi rani daca fostul ma va cauta. Cum pot trece peste el? Cum imi pot da voie sa iubesc din nou? Si de data asta, persoana potrivita? Multumesc.
2 comentarii
1
14-12-2020, ora 16:00
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu stiu unde esti acum in relatia actuala Alex insa nu rareori e greu sa treci peste o relatie in care tu iubesti mult si cealalta persoana pare ca nu te iubeste la fel. In aceste cazuri in primul rand e important sa evaluati prin terapia de cuplu daca e posibil sa schimbati ceva in bine in comunicarea dintre voi.

Daca nu reusiti asta si consideri in continuare ca nu esti respectata in relatia ta, chiar daca esti indragostita de cineva, e cazul sa te gandesti mai degraba la argumentele opuse dragostei.

In acest caz, in perioadele in care regreti ca ‘el s-ar fi putut comporta altfel’ si plangi, iti poate fi de folos sa-ti spui ca nu are rost sa te pacalesti singura intr-o relatie in care el ti-a furnizat, prin comportamentul si atitudinea lui, destule argumente obiective ca nu isi doreste relatia.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
17-12-2020, ora 15:56
Nicoleta567
Nu este medic/terapeut
Nicoleta567
Domn Doctor, ma puteti ajuta si pe mine ?.. sunt de 4 ani jumate cu un bărbat, avem 2 copii dar de 1 an nu mai e chimie intre noi.. el zice ca ma iubeste și etc.. dar eu nu mai simt nimic pentru el, nu il mai pot iubi.. Si ne certam din orice.. E foarte frustrant.. Si chiar nu stiu ce sa fac.. ma simt doar ca o slugă in casă
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul