Nu mai suntem fericiti impreuna

04-03-2015
flo1000
Nu este medic/terapeut
flo1000
Buna, sunt impreuna ca iubitul meu de aproape 6ani. In acest timp am trecut peste foarte multe impreuna, am avut cele mai frumoase momente din viata alaturi de el, dar poate si cele mai dureroase. Insa in ultimul timp mi se pare ca ne-am distantat foarte mult unul de celalalt. Nu mai stiu ce sa fac sa il atrag. Am incercat sa vorbesc cu el in toate felurile si sa abordez toate subiectele pentru a gasi o solutie. Il vad si il simt ca nu mai este fericit alaturi de mine. Nu are pe nimeni altcineva, imi spune ca ma iubeste si incearca sa imi arate acest lucru, dar cu toate acestea nu mai este fericit alaturi de mine.
6 comentarii
0
05-03-2015, ora 06:52
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna ziua,

Citind cele scrise de dvs mi s-a conturat o intrebare: Este posibil ca starea sa emotionala sa nu aiba legatura cu dvs, sa fie determinata de alte evenimente din viata sa? Ma refer la evenimente ce au legatura cu locul sau de munca, familia din care provine, propriile aspirati etc.

In cadrul unui cuplu se mai naste ideea ca cei doi impart totul, ca devin un intreg. Dar, aceasta idee, este total gresita. Cuplul este format din doua individualitati, deci din doi oameni care au si viata interioara personala.

Nu vreau nici sa fac tot felul de ipoteze in jurul a ce se poate intampla cu prietenul dvs, dar poate va ganditi si verificati ipoteza scrisa mai sus.
0
05-03-2015, ora 13:40
flo1000
Nu este medic/terapeut
flo1000
Va multumesc ca ati adus asta in discutie, si da mi se pare ca este putin stresat din cauza ca are licenta si probabil se simte presat de timp. Insa cand am discutat cu el despre acest aspect si i-am spus ca probabil din cauza aceasta si-a schimbat comportamentul, mi-a spus ca el se simte foarte bine si ii place ceea ce face, insa pur si simplu nu stie ce se petrece cu el.

Mentionez ca nu sunt singura persoana apropiata care sa-i spuna ca se petrece ceva cu el si este mai irascibil in ultimul timp.

Acum incerc sa ii ofer mai mult spatiu pt a se regasi, insa as dori totusi sa incerc sa il ajut sa treaca peste aceasta perioada, deoarece stiu ca ii este greu.
0
05-03-2015, ora 14:12
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
FLO fiecare individ avem vise si sperante mari de la viata si trecand timpul constatam cu furie ca nu reusim sa le indeplinim si atunci devenim irascibili, cand vedem ca in anumite functii se promoveaza in functie de rude, familia din care faci parte si asta ne oftica rau.La toate astea se mai adauga si astenia de primavara.
0
06-03-2015, ora 23:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E de la stres. O sa ii treaca. Lasati-l sa se mai linisteasca.
0
10-04-2015, ora 13:12
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ar mai fi cateva intrebari flo: Sunt cumva starile lui de apatie mai accentuate dimineata? Doarme mai mult sau mai putin ca de obicei? A scazut sau crescut in ultima vreme in greutate - mananca mai mult sau mai putin ca de obicei? Pe langa iritabilitate, e si mai lipsit de energie ca de obicei? Se invinovateste in ultima vreme de ceva? - daca sunt mai multe raspunsuri de 'da' ar fi bine sa treaca si pe la medic pentru a vedea daca nu e o depresie.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
0
14-04-2015, ora 00:11
flo1000
Nu este medic/terapeut
flo1000
Va multumesc pentru raspunsuri, insa am avut cateva discutii cu el, l-am lasat in pace 2-3zile. Era doar foarte stresat si avea nevoie de putin timp singur sa se adune si sa isi puna gandurile in ordine. Acum suntem foarte bine, chiar mai bine decat inainte.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hormonii fericirii
  • Cum să fim mai fericiți? (Ghid practic)
  • Fericirea indusă de consumul de substanțe
  • Râsul și fericirea
  • Alimente care ne fac fericiți
  • Mituri despre fericire
  • Rolul creierului în fericire
  • Suntem mai fericiți dacă avem copii? (studiu)
  • Relaţia de cuplu după apariţia primului copil
  •