Nu simt placere

18-01-2020
IoAna9999
Nu este medic/terapeut
IoAna9999
Buna ziua! Mi am început viata sexuală acum 4, 5 luni la vârsta de 20 de ani si niciodata nu am simtit plăcere. Penetrarea a fost insuportabilă cateva luni si acum ma doare cand ma penetreaza prima data, apoi durerea dispare. Nu simt penetrarea, simt un disconfort câteodată, mai ales cand ma penetrează adânc și rapid. De asemenea, am folosit lubrifiant, preludiu a fost mai lung, diferite pozitii si totul este la fel. Am fost la ginecolog, am luat o candidoza si am ovare microchistice(ori poli, sau ceva de genul)si iau anticonceptionale.Prima data s-a întâmplat cu altcineva, bine nu prea am avut contact cu acel cineva însă dezvirginarea mea a fost putin șocantă si apoi mi-era frică de sex, de durere. Mereu cand urma penetrarea ma incordam, nu am rămas cu persoana respectiva pentru ca nu aveam nimic in comun, plus ca nu aveam sentimente pentru el, ajunsesem la o varsta si voiam să văd cum e să faci sex.
Acum, mi am gasit un partener cu care ma inteleg bine si nu vreau sa-l schimb. Obiectivul meu nu este sa sar din floare in floare, ci sa imi rezolv problema. Sunt foarte frustrată si ma gandesc numai la boli.
S-a confruntat cineva cu această problemă? Am citit multe pe internet, si am intalnit tot feluri de răspunsuri la întrebarea mea. Nu vreau sa cred ca este ceva psihic, probabil este, dar sa fie asa de neplăcut actul sexual? Ma asteptam la altceva. Este normal sa nu simti nimic?
Simt plăcere cand imi stimulez clitorisul, dar plăcere vaginala nu am avut niciodată. Uneori ma ustura cand ma penetrează.
3 comentarii
0
18-01-2020, ora 12:54
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Cred ca exista mai multe perspective asupra situatiei:
- debutul vietii sexuale nu a fost unul potrivit si este destul de clar ca ati ramas cu ceva traume de atunci: teama de durere, tensiune musculara care face dificila relaxarea, respectiv lubrifierea si penetrarea
- pare ca exista si o teama de boala/sarcina care duce catre aceeasi situatie: tensiune musculara, incordare ce afecteaza lubrifierea si penetrarea.
- bolile repetate ale zonei genitale pot afecta functionalitatea in timpul actului sexual, putand provoca uscaciune, miros neplacut, usturime sau durere.
- obtinerea placerii la femeie este in stransa legatura cu doua elemente esentiale: capacitatea de relaxare si stimularea sexuala satisfacatoare.
Acestea fiind spuse va recomand urmatoarele:
- incetarea activitatii sexuale pana la tratarea completa a problemelor ginecologice
- consultarea unui psiho-sexolog care va va invata ce se intampla si ce puteti face in situatia de fata. Situatia descrisa pare a avea o cauza psiho-emotionala decat una organica.

Puteti afla mai multe de la: --------------*

(*modificat de admin)
1
18-01-2020, ora 15:52
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Primul contact sexual își pune amprenta asupra vieții sexuale de mai târziu.Dacă acesta nu a fost conform așteptărilor, veți raporta cea mai mică indispoziție la acel moment și veți trăi nu numai momentul respectiv ci și traumele lăsate în urmă. De aceea e bine așa cum v-a spus și colegul meu să-ncercați să vă vindecați nu numai fizic, dar și psihic pentru a avea o relație sexuală fără probleme.
De obicei și candidoza dă dureri în timpul actului sexual, vedeți dacă mai apare la analize, pentru că poate reapărea pe un un sistem imunitar deficitar, sau în urma folosirii unor antibiotice.Odată rezolvată aceasta, puteți apela la un psihosexolog ca să puteți depăși trauma primului contact sexual.
0
07-02-2020, ora 16:02
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Cel mai probabil, problema cu care va confruntați este pe fond psihic. Inceputul vietii sexuale nu a fost unul placut si ati ramas cu o teamă fata de actul sexual. Apelați la un psiholog cu competențe pe sexologie. Nu trebuie să vă speriați, nu este ceva grav. Cu ajutor specializat, veti rezolva cu siguranță. Nu intretineti contacte sexuale daca va confruntați cu o problema ginecologica precum candidoza. Simptomele acesteia vor face si mai neplăcut actul sexual. Urmați tratamentul, iar apoi va puteti relua viata sexuală.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: