Nu stiu ce sa cred

15-06-2011
Seph0ra
Nu este medic/terapeut
Seph0ra
Buna ziua,

sunt casatorita de 14 ani si ne cunoastem de 18. De vreo 3 luni am aflat ca sotul meu mergea la curve de vreo 4 ani (am gasit in listinguri apeluri catre aceste doamne) si, a negat un timp, apoi a recunoscut ca a fost la una (de curiozitate) ca apoi sa recunoasca ca a fost la mai multe.
Avem un copil de 5 ani. Am vrut sa il parasesc dar a zis ca sa ma gandesc, sa nu iau decizii pripite ca face orice sa fie bine. Asta a durat cam o luna, ca apoi "s-a saturat sa mai faca orice".
Noi am mai avut certuri: eu vroiam sa discutam despre o anumita problema(gelozie, soacra, etc., sunt foarte multe de spus) el zicea sa il las in pace, de aici lucrurile degenerau: eu ma evervam ca ma trateaza ca pe o carpa, ca mie nu imi este bine pana nu lamurim lucrurile, el sa il las in pace, e treaba lui. Am mers si la psiholog (chiar ia zis ca nu comunica si e genul care "spera ca a doua zi problemele s-au rezolvat"). In sfarsit, sunt foarte multe lucruri de zis...

Una din nedumeririle mele este: ma trimite la alt barbat, "du-te si gaseste-ti pe altul care sa te faca fericita, etc.". Iar chestia asta a inceput sa mi-o zica la 2-3 ani dupa casnicie. Acum, dupa ce l-am prins ca m-a inselat, o luna a fost mielusel, apoi a inceput din nou sa imi spuna chestia asta.

Ce ascunde fraza asta: "du-te la altul"?

Multumesc anticipat.
7 comentarii
0
15-06-2011, ora 13:36
mihaelaberea
Nu este medic/terapeut
mihaelaberea
In principiu, poate se refera exact la acest lucru:sa cauti un alt barbat care te poate face nefericita, iar de aici sunt 2 posibilitati, fie nu ii mai pasa de tine si de casnicie si nu stie cum sa iti spuna asta, fie ii pasa de tine si vrea sa te vada si pe tine fericita daca el nu iti poate oferi asta. Cu toate ca nu vrea, trebuie musai sa discutati si sa luati o decizie, mai bine suferi o data si gata decat sa te intoarca pe toate partile dupa bunul sau plac si orgoliu de mascul.
0
15-06-2011, ora 14:03
Seph0ra
Nu este medic/terapeut
Seph0ra
Am tot discutat (mai mult eu pentru ca el raspunde: nu stiu ce sa iti zic, nu stiu de ce am facut aia, nu am nimic de zis, etc, ca nu are rost sa discute ca oricum nu il cred).

Am avut o perioada mai grea cu banii, ne imprumutam la prieteni, lui nu ii mergea cu firma (dar nici nu facea nimic sa caute clienti) si totusi, cand aveam bani in casa, punea 50 ron deoparte pentru curve.
Acum i-am zis ca vreau sa ne separam cu banii, cu indatoririle fata de copil. Si nu i-a convenit deloc. S-a suparat, imbufnat, tot timpul aduce asta in discutie, de ma intreba si psihologul "de ce doamna e asa suparat ca v-ati separat cu banii". L-am intrebat: "oare nu trebuia sa fii asa de tare suparat ca aveam certuri acasa, neajunsuri, probleme? le gasisei rezolvarea: escortele de lux". Separarea banilor si indatoririlor mi se pare ultimul lucru, el zice ca nu, asta duce spre divort (nu infidelitatea).

Oare sunt nebuna si e numai inchipuirea mea? (asa cum zice el)
0
15-06-2011, ora 15:50
diana dina
Nu este medic/terapeut
diana dina
cel mai bine cred e separarea chiar daca nu definitiva, macar pentru o perioada, dar trebuie sa fii convinsa si foarte decisa cand iei hotararea, dupa parerea mea merita sa stea un pic singur sa vada ce greu e.si daca nu se schimba situatia, nu a murit nimeni de foame, incearca sa o iei de la capat tu si copilasul tau care merita toata atentia!
0
15-06-2011, ora 16:04
Seph0ra
Nu este medic/terapeut
Seph0ra
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri.

Asa m-am gandit si eu acum 3 luni cand l-am prins cu mata in sac. Dar am stat si m-am mai gandit: nu cred ca dupa separare il mai pot primi inapoi. Sa stea omul si mai linistit, fara nici o grija, sa se distreze sa nu il "innebuneasca" nimeni la cap si cand are chef sa mai treaca si pe la copil sa vada ce face...

Am zis sa ii dau o sansa, sa ne dam o sansa dar, nu stim sa profiam, se pare.

Acum vrea el separare, sa ma faca fericita cica. La cat este de egoist, mandru si orgolios (nu recunoaste cand greseste, nu isi cere scuze), nu pot sa cred ca asta este motivul.

Habar nu am ce sa fac. Ma asteptam ca, cel care a gresit sa lase capul jos si sa isi asume consecintele.

Mi-a spus de mai multe ori: "eram constient de greseala cand ma duceam la curve; stiam ca gresesc".

No comment.

P.S. Stie careva un psiholog/psihoterapeut pentru cupluri in Bucuresti?

Multumesc!
0
15-06-2011, ora 20:21
andutzza
Nu este medic/terapeut
andutzza
nu fa greseala sa cazi in bratelele primului barbat care iti iese in cale pt ca vei regreta mai tarziu. sfatul meu este sa te separi si sa te gandesti ce vrei cu adevarat de la viata pt tine si copilul tau, dar tine minte ceva;niciodata nu ai sa poti schimba un astfel de barbat orice ai face, nu va face decat sa te faca sa crezi ca se duce la alcineva pt ca tu nu esti ok.
0
15-06-2011, ora 21:04
Seph0ra
Nu este medic/terapeut
Seph0ra
Da asa cred si eu, nu se poate schimba (nici macar nu incearca, din cauza lenei, confortului, "asa sunt eu").
Tare as vrea sa poata sa imi zica cineva: fa asta, fa cealalta...pentru ca eu am obosit.
Am ajuns sa ii invidiez pe oamenii egoisti (inclusiv pe el).


Multumesc mult, din suflet, pentru ca v-ati facut timp sa cititi si sa raspundeti intrebarilor mele.
0
17-06-2011, ora 15:31
diana dina
Nu este medic/terapeut
diana dina
buna, un psiholog banuiesc ca cauti pentru tine, gandestete la tine si copilul tau.eu credca omul asta a pierdut respectul pentru tine, defapt nici constiinta nu mai are, odata ce nu-si cere nici iertare..o sa gasesti linistea sufleteasca, chiar daca e un pacat sa te desparti fa-o macar pentru o perioada dar fara sa-i zici, si daca vezi ca se schimba primeste-l inapio, un om se poate schimba in timp si mai ales cand vede ca pierde tot. va doresc numai bine si ai grija de copilul vostru.sa nu urasti pe nimeni, sunt lucruri care se intampla des in zilele noastre!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul