Nu vreau sa-mi pierd sotul

33 comentarii 1 2
0
10-08-2017, ora 00:54
Marcaurelius
Nu este medic/terapeut
Marcaurelius
Domnu Petre, va spun din propria experienta proprie ca și ei am pățit la fel ca dvs: am fost părăsit de soție după o căsnicie ( și cu bune și cu rele după 20 de ani de căsnicie). Avem doi copii împreună: cel Mare are acum 20 de ani, iar celalalt are 14 ani. Îmi iubeam și îmi iubesc fosta soție și copii mai mult decât pe mine însumi. Menționez ca sunt de etnie roma. Majoritatea romilor iubesc pasional. Eu, unul sunt o fire afectuoasa: nu doar cu fosta soție și cu proprii mei copii ci cu mai toți din familia mea ( mama, sora, nepoți și nepoate, veri și verișoare, mătuși și unchi, dar și cu prietenii mei)... Nu exceleze eu la limba romana, dar sunt destul de educat - încât știu ce înseamnă adulterul - iar ceea ce este revoltător ( precum doamna Ionyssa), care spunea " ca soțul d-nei tiny a împins-o la adulter ", este de-a dreptul revoltător. Ceea ce este revoltător, este ca majoritatea oamenilor cred și invoca ca argument ca adulterul este o consecință. Însa, specialiștii știu ca adulterul se poate evita prin comunicare. În limbajul specialiștilor: adulterul este consecință dintre nevoile fizice și emoționale. Dar, am un contraargument care dovedește contrariul ; infidelitatea poate exista și exista pana și în cuplurile fără probleme. Poate îmi da doamna Yonyssa vreo explicație la acest contra argument: de ce adulterul exista și în cuplurile fără probleme?!
0
26-09-2017, ora 14:54
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
@ Marcaurelius Care ar fi marea diferenta daca sotia lui Petre ar avea vreun amant ? Poate are…poate nu are…cert e ca a spus ca nu mai e fericita impreuna cu Petre iar el sufera si isi doreste sa faca ceva.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
0
26-09-2017, ora 14:55
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
@Petre, sesiunile individuale de psihoterapie pot rezolva multe probleme…dar cele ce tin de cuplu au o probabilitate semnificativ mai mare sa fie rezolvate daca sunt abordate in cadrul terapiei de cuplu. Psihoterapia de cuplu are o alta dinamica, o alta structura, fata de majoritatea terapiilor individuale. Urmareste, in egala masura, gandurile si emotiile ambilor parteneri pentru ca ambii sa inteleaga mai bine ce sta la baza problemelor.

Atat timp cat nu discutati impreuna, in cadrul terapiei de cuplu, despre ceea ce s-a intamplat e foarte probabil ca vei continua sa te framanti si sa-ti faci diverse ‘scenarii mintale’ ce te pot macina pe termen lung.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns
33 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul