Nutritie/Diabet/meniu mai nerestrictitiv la 1500 kcal?

33 comentarii 1 2
0
17-07-2024, ora 18:27
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Lena8, ce nu am vazut in cartea aia revolutia glucozei este ceva de genul:

Un diabetic mananca o felie de pepene rosu. Isi calculeaza insulina pe care trebuie sa o bage, o baga, are glicemii bune dar dupa cam 1, 5-2 ore intra in hipoglicemie ptr ca, carbo din pepene se metabolizeaza mai repede decat durata de actiune a insulinei.
Daca baga mai putina, nu mai intra in hipo dupa timpul ala dar are valori mari.
Cum face sa iasa bine fara a adauga altceva la masa ?!

Solutia aceluia a fost sa manance putina nuca pisata inainte de pepene ca sa atenueze varfurile mari, si asa a avut glicemii mai bunicele cu mai putina insulina.
Pretul platit a fost ca a luat mai multe kcalorii inutile la bord.

Nu se zice nicaieri ca In loc sa pape nuca total aiurea inainte, mai bine manca mai mult pepene ca si asa ii placea si ar fi vrut sa manance mai mult, si asa timpul metabolizarii carbo coincidea cu cel al actiunii insulinei, are aceleasi kcal ca si pepene mai putin + nuca, glicemiile erau foarte bune.

Adica nu prea gasim raspunsuri la probleme mai complicate in cartea aia.
Acolo merge pe ce se stie deja, mananci prima data alimente cu fibre sau/si grasimi bune (nuca, alune, carne, etc), apoi mananci cele cu indice glicemic mediu sau mare.

Ma medicul zice ce zice in cartea aia, dar omul poate nu vrea asa, vrea altfel dar tot bine sa fie, uneori se poate dar nu scrie nicaieri cum.
0
17-07-2024, ora 19:32
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Costy depidne poate si ce fel de diabet. Eu de exemplu nu iau insulina. Dar Jessie spunea ca si cei care iau insulina deja pot beneficia de sfaturile astea.
0
18-07-2024, ora 18:15
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
DIabetul e de 4 feluri: Tip 1, tip 2, tip 1, 5 (LADA) si Mody (dz 2 la copii). Mai sunt dar alea mai rar si nu se pun in discutie.
Adultii fac 95 % 2 cam dupa 45 de ani, deci depinde doar de modul de abordare al medicului.
Insulina e cel mai bun tratament ptr ca permite sa se manance orice (evident, in limita kcal permise) fara probleme cu glicemii foarte bune ca la sanatosi.

Dar nu prea se poarta chestia una ca e risc de hipo, si apoi majoritatea oamenilor nu accepta insulina.
Eu o iau ca pe un joc, imi propun eu "la o ora la 2 ore de la masa sa fie atat cu eroare de plus minus 10 unitati", daca nu-mi iese ma oftic ca la jocurile pe calculator, dar de multe ori imi iese.

Daca as vrea sa am pofta de ceva si n-am, bag 1-2 unitati si-mi vine o foame si pofta de zic ca e divin ce mananc, mor de ras.

Fara insulina nu ai controlul ! La butoane nu esti tu. Iar ptr slabit si neingrasat am metode si acolo. Cu cat te "joci" cu atata devi veteran in domeniu.
Adaugă un comentariu / răspuns
33 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul