O boala sau mai multe | Forumul Medical ROmedic

O boala sau mai multe

19-02-2017
Simo2
Nu este medic/terapeut
Simo2
Buna ziua, prezitn unele simptome pe care nu as sti exact cu ce sa le asociez, dar am consientizat ca am o problema

Simptomele pe care le-am identificat sunt:
- probleme de concentrare
- anxietate
- dezorganizata
- as putea fi caracterizata ca "distrata"
- memorie slaba, ca sa duc o treaba la bun sfarsit trebuie sa fac liste peste liste...De exemplu, imi este greu sa redau o discutie telefonica, sau sa povestesc un film sau sa redau continutul unei carti
- se intampla des ca in timpul unei conversatii sa ma "fure peisajul"... imi este greu sa raman atenta

- tind sa fiu impulsiva si uneori trec rapid de la o stare la alta.
Sunt cat se poate de sedentara. Pot sta in fata calculatorului o zi intreaga fara sa ma plang.

Nu-mi vine sa cred cat de usor le este tuturor sa faca fata treburilor cotidiene iar eu nu sunt in stare nici macar sa duc gunoiul sau trebuie sa duc munca de convingere cu mine sa ma spal pe cap! Efectiv nu mai suport sa nu tin minte niciodata unde imi sunt lucrurile, sa intarzii ( si sa par neserioasa ), sa las lucrurile neterminate sau nerezolvate, , sa uit sa imi sun prietenii ( nu pot sa inteleg de ce fac asta, dar uit ca relatiile sociale trebuiesc si intretinute) si sa se supere pe mine, sa fac curat ( cu greu ) si in 5 minute sa fac iar dezastru. cine e in situatia asta stie despre ce vorbesc.
In schimb, as sta ore in sir sa-mi imaginez ce as face si cum as face, si ma vad deja in culmea succesului dar eu nici macar nu ma apuc. Traiesc prea mult in mintea mea dar nu fac nimic fizic, real! Mereu la sfarsitul zilei mi se pare ca am avut o zi foarte incarcata, cand defapt eu nu am facut nimic, dar m-am gandit toata ziua ca trebuie sa fac si am zis : lasa ca fac maine! Si daca ar fi vorba doar de o zi doua dar nu, in fiecare zi, de cand ma stiu! 
deci am de facut o gramada de lucruri, nu le fac si apoi ma simt vinovata si ma apuca panica dar tot nu fac nimic . vreau sa fiu lucida si sa imi indeplinesc sarcinile intr-un mod organizat si eficient! Si vreau sa-mi spuna macar o singura persoana ca nu sunt lenesa ( pentru ca nu sunt cand e vorba despre ceva ce imi place, pot sa fac ceea ce am inceput ) si ca pot face ceea ce imi propun!

As vrea sa stiu exact cu ce ma confrunt.
3 comentarii
1
19-02-2017, ora 11:23
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața !
Din ce relatezi, pare o tulburare depresiv-anxioasă, dar un diagnostic exact și căile pe care le poți urma pentru rezolvarea problemei tale se pot stabili în cabinet de un psiholog clinician cu experiență, care, în urma evaluării poate decide dacă e nevoie să te trimită și la psihiatru pentru medicație, sau îți e suficientă psihoterapia.
Experienţele negative de zi cu zi ce apar în copilărie, pot crea anumite convingeri bazale, pattern-uri adânc înrădăcinate, datorită cărora avem sentimentul că suntem inferiori celorlalți, că nu suntem capabili să facem ceva bine, că inevitabil vom greşi, că vom eşua în tot ce ne propunem și-atunci repetându-ne zilnic aceste lucruri ajungem să funcționăm așa. De modul cum gândim și verbalizăm depinde și modul nostru de acțiune.
Dacă ne internalizăm anumite scheme cognitive cu privire la limite defectuoase ajungem în incapacitatea de a stabili anumite limite interne, responsabilităţi, scopuri pe termen lung.
În urma evaluării vei realiza dacă e o problemă, dacă nu cumva prin modul tău de gândire îți înhibi acţiunile, sentimentele și datorită blocajului nu vezi o cale de ieșire.
Un psiholog te poate ajuta să te descoperi, să vezi ce anume se întâmplă și ce poți face să ieși din starea actuală. Orice problemă conștientizată, poate fi rezolvată.
Succes!
0
19-02-2017, ora 23:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ai simptome de depresie si anxietae. Lenea e un simptom de depresie. Anxietaea si Depresia sunt niste afectiuni ale sistemului nervos.
Incearca sa iti propui sarcini mici, usoare, de un minut de exemplu curatenie in camera ta. Observa ce se intampla.
Te-ar putea ajuta un psiholog. Daca e nevoie si nu merge poti merge la psihiatru sa iti dea un antidepresiv care sa faca mai functionala, cum considera el.
Cartile despre Anxietate si Depresie de la raftul de Psihologie din librarii, vezi daca te pot ajuta.
0
21-02-2017, ora 22:18
Dr. Ungureanu Elena
Psihiatrie, Iasi
Dr. Ungureanu Elena
Sunt de acord cu dna psiholog, intr-adevar pare a fi o tulburare depresiv-anxioasa.Insa pentru a putea stabili un diagnostiv cert ar trebui sa va prezentati la un consult, astfel se va stabili daca doar psihoterapia va poate ajuta sau aveti nevoie si de medicatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul