Teama de anumite persoane - anxietate sau altceva?
Am o anumita teama frica de persoane autoritare mai puternice decat mine ca sa descriu asa. Nu prea ma pricep la aceste lucruri. Imi este frica de politisti, militari tot ce tine de aceste structuri ale statului. De mai multi ani de zile. Cand îi văd ma trec toate fricile tremur. Sunt o persoana care respecta legile nu ma refer ca am facut ceva, doar ca am aceasta teama. Ce poate fi, anxietate, fobie, faptul ca ma simt inferior? Multumesc.
2 comentarii
Aceste simptome pot avea la baza mai multe cauze, insa e nevoie de un proces de introspectie pentru a intelege de unde iti vin aceste frici si ce le mentine. Dar si cum sa scapi de ele. Astfel, psihoterapia iti poate fi de ajutor daca ai dori sa incepi acest proces.
Clarificare ca sa nu se inteleaga altceva : Teama mea s-a activat in perioada de pandemie 2020-2021 cand patrulau echipe de politisti locali, jandarmi si ne controlau la acele declaratii pe propria răspundere. Cand am vazut si un militar sau soldat avusesem un șoc atac de panica puternic. Eu nu mai avusesem dialog cu aceste persoane. Poate exagerez puțin dar in acea perioada am fost afectat foarte mult. De atunci am ramas cu frica de autoritati. Consider ca nu este o problema care sa ma afecteze atat de mult, nu-i nimic grav incat sa merg la psiholog. Va mulțumesc mult pentru răspuns.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 4O părere - mă ia amețeala, îmi amorțesc picioarele și îmi pierd echilibru
- 2Sentiment scarba
- 4Buna ziua.Am nevoie de psiholog?
- 13Teama de persoanele cu “autoritate “
- 4Mă sufoc când nu am control asupra situației
- 1Mie frica de dentist
- 2Frica de a manca cu cineva
- 2Mi-e teama de zgomote
- 1Sunt bi si am frica de oameni
- 1Dependenta jocuri de noroc