O intrebare simptomatologie care nu se potrivește cu o tulburare psihica anume

17-05-2020
Requiem
Nu este medic/terapeut
Requiem
Dacă un pacient merge la psihiatru cu o simptomatologie care nu se potrivește cu o tulburare psihica anume, sau mai rău, se potrivește cu 5 tulburari psihice distincte si destul de grave... Cum poate reacționa medicul psihiatru? Și ce poate crede despre pacient?
Il va da afara țipând la el, îl va ignora, va refuza sa asculte simptomele descrise de pacient, nu ii va respecta rândul și va chema alți pacienți înainte lui, va deveni frustrat și confuz neînțelegând care este situatia, ii va spune ca este retardat si prost, ii va spune ca inventează simptome, îl va suspectata de malingering sau de facticious disorder; dacă il crede ii va ascunde adevărul? Ce se mai poate Întâmpla? :(
9 comentarii
3
17-05-2020, ora 14:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Multi pacienti au simptome din mai multe boli. Nu e ceva iesit din comun.
0
17-05-2020, ora 16:27
Requiem
Nu este medic/terapeut
Requiem
Simptome din mai multe boli e ceva, sa întrunești complet criteriile pentru 4, 5 tulburari e altceva. Desigur ca exista și simptome ce sunt comune multor tulburari. Nu asta ma interesează.
2
17-05-2020, ora 16:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu te autodiagnostica. Lasa-i pe medicii care au studiat ani intregi si au experienta sa te diagnosticheze.
2
17-05-2020, ora 17:35
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Cum zice Clara: nu te mai autodiagnostica! Dacă ne uitam în manualele psihiatrice, toți suntem de manual, toți avem cel puțin o tulburare psihica. De asta facem atâta scoala și noi psihologii și psihiatri, sa știm cum sa facem un diagnostic diferențial și sa nu ne oprim doar în simptome. Ar fi asa simplu: te uiti în manual, are de-aia, are și deailalta, are de toate, pac parafa, pac lista de medicamente și am scăpat de el! Nu asa se procedează. Nici cum îți închipui tu, ca te scoate psihiatrul pe ușa afara, dacă ai tu nu știu ce simptome. Da, evident, dacă te apuci sa bați oamenii prin cabinet, normal ca te scoate afara... cu ambulanta și politia, direct la Obregia. Dar nu cred ca asta ai de gând, ca nu ai merge la cabinet, ai putea sa ii bați și pe strada. Exagerez evident, ca să înțelegi limitele legale de permitere a unor simptome sa se manifeste. Ori ar de ciudate ți s-ar părea simptomele tale, mergi la psihiatru și spune-i tot ce te deranjează. Cu siguranță te va înțelege și va găsi un plan de tratament potrivit simptomelor și nevoilor tale. Și după ce ieie măcar o luna de tratament, ca să te stabilizeze un pic, poți începe și un program psihoterapeutic în paralel, pt rezultate mai bune pe termen lung. Ca pastila nu îți schimba gândirea, care menține simptomatologia. Dar după cum vezi, nici fără pastile nu e ok deloc. Cea mai bună alegere e combinatia: psihoatrie+psihoterapie.
0
18-05-2020, ora 06:33
Requiem
Nu este medic/terapeut
Requiem
Va mulțumesc pentru răspunsuri.
1
18-05-2020, ora 10:50
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
cu drag!
1
21-05-2020, ora 14:25
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Nu trebuie să vă fie teama sa mergeți la medicul psihiatru. Nu se va întâmpla nimic din ceea ce va imaginati. Medicul vă va asculta cu calm și în funcție de simptomele pe care i le spuneti va putea face diagnosticul diferențial. De asta este foarte important sa fiti sincer si sa spuneti tot ce simțiți. De asemenea, este posibil sa aveti mai mult de o singură afectiune psihică. In aceasta situatie, medicul psihiatru va adapta tratamentul medicamentos. Cele mai bune rezultate se obtin in urma imbinarii tratamentului psihiatric cu sedinte de consiliere psihologică, asa ca nu ezitați să apelați la un psiholog clinician.
1
03-10-2020, ora 23:26
Requiem
Nu este medic/terapeut
Requiem
Bună seara.
M am autodiagnisticat.
De ce?
Medici rasiști, abuzivi, etc etc

Bipolara tip 1 sau schizo afectiva (cu psihoza de tip rezidual)
Tulburare obsesiv compulsiva
Anxietate, fobie sociala
Tulburare de personalitate borderline si/sau complex post traumatic stress disorder cu trăsături din cadrul tulburării de personalitate antisociale și încep sa dezvolt ușor ușor psihopatie de la prea multe traume și probleme de sănătate nu doar psihice, dar și pt ca e prea greu sa supraviețuiești cu problemele astea.

Nu, unii doctori nu înțeleg pur sau nu le pasa. Am ajuns cu răni pe mâini de la spălatul continuu și nu nu e ocd, factura la apa 370 EUR, igeien8zanti non stop etc... Nici măcar diagnosticul de ocd nu l am primit. Am și alte obsesii. I'm fine nu mai întru în detalii.
M au făcut de tot r. De ce? M am comportat cât s a putut de frumos și educat nu le am greșit cu nimic. Sunt consumata de ura și ma gândesc destul de des sa ma răzbun pe ei.

In urma researchului făcut în ultimii 3 ani despre tulburările psihice, cred ca "autidiagnosticele" sunt corecte. Punct.

Cum ma tratez? Ma descurc eu. Știu cum.
1
03-10-2020, ora 23:37
Requiem
Nu este medic/terapeut
Requiem
Am uitat sa menționez schimbările drastice de personalitate care nu prea am cum sa le încadrez într-un diagnostic. Depersonalizarea și derealizare, stresul și probleme cognitive apărute după vârsta de 23 ani care se agravează...plus insomnia cronica destul de sever. Dar cred ca astea fac parte din bipolara și stres post traumatic, mai puțin problemele cognitive.

Și sincer cred ca am dementa in stadiul incipient. Am făcut rmn cerebral și totul e normal. Dar doctorul neuropsihiatriu nu s a uitat pe CD ul cu rmn ul!.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul