o linie dureroasa in talpa care se muta
Buna ziua.Ma numesc Marina, am 24 de ani, inaltime 1, 69 si 60 kg (poate conteaza detaliile).In urma cu cateva luni am avut in talpa piciorului stang sub degetul mare inspre scobitura talpii ca o sfora tare la atingere si dureroasa.Dar a trecut, acum a revenit doar ca este aproape de calcai dar tot in talpa.Se vede ca e putin umflat si foarte putin roz.Nu ma doare cand merg ci doar cand apas pe acel loc.Port des tocuri inalte in jur de 12 cm.Vreau sa va mai spun ca de aproximativ 8 ani laba piciorului stang e mai umflata decat cea a piciorului drept, am facut analize si radiografii iar doctorii nu mi-au dat nici un raspuns concludent.Mi-au ca s-ar putea sa retin lichid ca as avea un rinichi mai "lenes".Va rog sa imi spuneti ce ar putea fi cel mai probabil, si daca exista vre-un tratament fizic (masaj, baie cu apa calda etc) ca de la doctor nu am primit mare ajutor.Astept raspuns.Cu respect.Va multumesc.
1 comentarii
Buna ziua!
Cauzele sunt intricate, D-voastra descriind o suferinta a aponevrozei plantare, cauzata de o incaltaminte necorespunzatoare, la care se adauga o anumita conformatie a ante-piciorului.
Pe de alta parte, edemul membrului pelvin poate avea nenumarate cauze, cel mai frecvent fiind cele vasculare, metabolice, reumatologic-inflamatorii, post-treumatice, dar si cardiace, renale, hepatice etc
Solutia logica si eficienta este sa reduceti inaltimea tocului catre una fiziologica (2-4 cm) si mai ales sa reduceti drastic nivelul efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Peristenta durerii dupa 3-4 luni de la aceste masuri logice va poate indrepta catre o examinare clinica atenta si competenta, care sa deceleze si alte cauze suplimentare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cauzele sunt intricate, D-voastra descriind o suferinta a aponevrozei plantare, cauzata de o incaltaminte necorespunzatoare, la care se adauga o anumita conformatie a ante-piciorului.
Pe de alta parte, edemul membrului pelvin poate avea nenumarate cauze, cel mai frecvent fiind cele vasculare, metabolice, reumatologic-inflamatorii, post-treumatice, dar si cardiace, renale, hepatice etc
Solutia logica si eficienta este sa reduceti inaltimea tocului catre una fiziologica (2-4 cm) si mai ales sa reduceti drastic nivelul efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Peristenta durerii dupa 3-4 luni de la aceste masuri logice va poate indrepta catre o examinare clinica atenta si competenta, care sa deceleze si alte cauze suplimentare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alte subiecte recente din această secțiune: