O mica umflatura in partea exterioara a genunchiului drept

09-08-2013
cretus
Nu este medic/terapeut
cretus
Buna ziua!Am 22 de ani, 1, 88 inaltime, 75 kg si de o perioada de timp(aprox 6 luni) s-a dezlvoltat ceva in partea exterioara a genunchiului drept.Este o mica umflatura care se dilata putin la efort si simt o durere minora in acel loc, mai accentuata daca apas pe acea umflatura!Am fost la 3 medici de ortopedie, iar raspunsurile au fost aproximativ diferite..adica primul mi-a facut radiografie si a zis ca s-a format un chist acolo(mi-a prescris un unguent si niste pastile), durerea nu a trecut chiar daca m-am abtinut de la sport(mentionez ca jucam foarte mult fotbal si sunt o persoana sportiva)!Cel de-al doilea doctor m-a sfatuit sa fac un RMN, dar la noi in Romania iti trebuie nervi de otel sa te apuci de asa ceva!I fine doctorul 3 dupa o scurta consultatie si vizionarea radiografiilor a decis sa imi faca o injectie zicand ca s-a acumulat putin lichid!Am facut injectia dar durerea nu trece...plus ca genunghiul imi trosneste si il simt nesigur, la schimbari bruste de directie.!!!
Ar trebuii totusi sa fac un rmn? O zi buna
2 comentarii
0
09-08-2013, ora 11:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Asa dupa cum D-voastra sugerati, problema se datoreaza supra-solicitarii sportive a genunchiului, ce a determinat senzatia de instabilitate pe care o descrieti (semn de leziune meniscala sau ligamentara).
Mergand pe firul logicii, se impune tocmai evitarea cauzei distructive, si anume sporturile agresive pentru genunchi de tip foot-ball, jogging sau similar. Puteti relua eforturi mai rezonabile (inot, ciclism) dupa o perioada de pauza sportiva de 3-6 luni.
Pastilele si unguentele nu au, evident, nici o influenta asupra unei articulatii supra-solicitate.
V-as sfatui sa consultati un specialist in artroscopia genunchiului (infinit mai important decat RMN-ul este un examen clinic atent si competent).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
10-08-2013, ora 14:16
cretus
Nu este medic/terapeut
cretus
Deci ar cam trebuii sa imi iau gandul de la fotbal...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: