Umflatura deasupra genunchiului dupa operatie de menisc

19-08-2012
cip1968
Nu este medic/terapeut
cip1968
Buna ziua!

Ma cheama Ciprian. Pe data de 9 august 2012 mi s-a intervenit chirurgical la genunchiul drept, practicandu-se meniscectomie partial artroscopica menisc intern genunchi drept (corn posterior). In momentul de fata, zona de deasupra rotulei imi este umflata cam de latimea unei palme si am senzatia de blocaj cand ma deplasez sau la flexia genunchiului. Mentionez ca deja pot indoi genunchiul la 90 de grade. Ce ma ingrijoreaza este acea zona umflata. Este normal sa fie asa? Contactat telefonic, medicul care m-a operat mi-a spus ca nu este nici o problema, dar eu tot sunt ingrijorat. Va rog un sfat de la cineva. Multumesc anticipat.
36 comentarii 12 Înainte ›
0
19-08-2012, ora 13:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este vorba despre o reactie, putem spune, normala tinand cont de timpul scurt de la operatie, de anotimpul canicular si de alte considerente.
In timpul artroscopiei se inlocuieste lichidul articular cu ser fiziologic si, pana la normalizarea lichidului articular (cateva saptamani) pot exista reactii de acest gen.
Trebuie sa continuati cu gheata local, dar mai ales sa limitati deplasarile in saptamanile urmatoare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
19-08-2012, ora 13:39
cip1968
Nu este medic/terapeut
cip1968
Multumesc pentru sfat domnule doctor. Dar mai am o intrebare. In acest caz pot continua recuperarea pentru refacerea muschiului cvadriceps care imi este atrofiat?
0
20-08-2012, ora 10:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Raspunsul este dublu si depinde de cunoasterea in detaliu a situatiei D-voastre (datele personale, situatia intraoperatorie etc):
- daca exagerati cu recuperarea si cu kineto-terapia, "umflarea"se va accentua;
- daca nu practicati kineto-terapie, muschiul se hipotrofiaza dar inflamatia ("umflarea") se reduce substantial.
Intre aceste doua alternative, doar chirurgul care v-a operat si kineto-terapeutul pot decide.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
16-09-2012, ora 16:19
Raileanu P
Nu este medic/terapeut
Raileanu P
Buna ziua !
am o prob la un genunche am facut RMN si rezultatul suna cam asa:
Leziune de grad 2 la nivelul cornului posterior al meniscului intern.
Contuzie de ligament incrucisat anterior.
Chist Baker in constituire.
Mi sa recomandat operatie de catre medicul ortoped la care am fost, , acum vreau sa stiu daca ar mai exista alte variante inafara de operatie, mai ales ca eu sunt purtator de proteza de cateva luni...daca o sa mai pot merge pe acest picior daca fac operatia la genunche.avand in vedere ca sprijinul va fi pe acest genunche..ce riscuri sunt daca fac operatia sau ce riscuri daca nu o fac...
Cu stima Petru !
0
16-09-2012, ora 21:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va raspund punctual;
- pentru a fi relevant, RMN-ul trebuie studiat ca imagine nemijlocita, in timpul examinarii clinice la specialistul in artroscopia geunchiului; in rest, ramane doar o interpretare a radiologului care, fiind extrasa din context clinic, nu are semnificatie diagnostica si mai ales terapeutica.
- nu am inteles la ce tip de proteza va referiti, la cea de sold??
- chistul popliteu Baker este un simptom al gonartrozei (distrugerii cartilajului articular), cauzata de obicei de obezitate, efort exagerat, traumatisme sportive, fracturi articulare etc;
- prin urmare, mai importante sunt tocmai detaliile pe care nu le-am inteles din relatarea D-voastra: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedenta traumatice, inflamatorii-reumatologice, metabolice etc.
Asteptam precizari relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
16-09-2012, ora 23:34
Raileanu P
Nu este medic/terapeut
Raileanu P
Buna seara !
referitor la proteza, am uitat sa precizez ca port o proteza de gamba, avand deci o amputatie de gamba medie in urma unui accident de munca, am varsta de 37 ani, sunt pensionar pe caz de boala, greutate 62 kg, inaltime 1.75..amputatia sa facut din cauza unui traumatism prin strivire, apoi am facut o infectie cu stafilococ auriu si pioceanic, luat din spital, , apoi am facut osteomelita si in urma unui examinari CT, au ajuns la concluzia ca trebuie amputat dupa 9 luni de la producerea accidentului.
Cred ca am detaliat suficient ca sa va puteti forma o concluzie,..insa ce vreau sa stiu daca este necesar o interventie chirurgicala pentru repararea leziunilor, pentru ca dupa cum am mai spus medicul la care am fost a zic ca trebuie facuta interventia intrucat cu timpul daca voi calca pe picior se va agrava leziunile la nivenul genunchiului, cat despre acel chist cred ca de la proteza ca imi facea rani si trebuia sa o port doua, trei zile, apoi sa stau sa se vindece, , si cel mai tare imi facea rana pe tibie exact unde este taiat osul si in spatele genunchiului...deci o sa mai pot purta proteza dupa operatiea la genunche ? Va mutumesc ! Cu stima Petru !
0
21-09-2012, ora 18:59
luis 79
Nu este medic/terapeut
luis 79
Bu na ziua D -nule Dr.USCATU.Ma numesc LUIS si sunt din Botosani am fost operat pe data de 12-09-2012 de ligament incrucisat ( LIA) de catre D-nul Dr.CODOREAN la spitalul militar Bucuresti, de care am fost f multumit operatia a decurs f bine eu pot spune ca ma simt f bine la externare din spital(dupa 5 zile) am putut indoii piciorul la 90 gr.deocamdata nu mai fortez finca pe scrisoarea medicala scria sa nu indoi mai mult de 90 gr. in primele 14 zile dupa operatie, in primele3 zile dupa operatie in timp ce faceam in pat extensii si flexii mai bine zis cand incercam sa indoi piciorul mi sa parut sau chiar sa intamplat ceva in interiorul genunchiului dar nu am avut nici o durere nimic numai ca parca sa intamplat ceva acolo in int.intrebarea mea pt.dumneavoastra este.Sa putut rupe ceva sau afecta cu ceva sistemul care a fost pus pt.reconstructia ligamentului (LIA) sau ligamentul nou reconstruit din cauza ca am tras cam tare pt.recuperare in primele zile cu extensii si flexii sau sa intaplat cu totul alt ceva si a fost normal asa, de atunci ma gandesc numi la asa ceva sa nu sa se fi intamplat ceva rau si mai am o singura intrbare daca sunteti amabil,
sunt militar si mam operat de(LIA) la SPITALUL MILITAR CENTRAL BUCURESTI
si suruburile, sistemul complet de refacerea ligamentului ma costat 1170 euro, mia dat factura imi poate deconta casa de asigurari sau alt cineva aceasta factura daca da cum se procedeaza?VA MULTUMESC..
0
21-09-2012, ora 19:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va raspund punctual:
- daca ati respectat indicatiile chirurgului privind kineto-terapia, este greu de crezut ca s-a intamplat ceva cu neo-ligamentul sau cu suruburile;
- in medicina totul este posibil, prin urmare nu putem exclude si o complicatie post-operatorie;
- cel mai corect si mai util ar fi sa-l consultati pe chirurgul operator, fiind singurul care cunoaste situatia pre-, intra- si post-operatorie, procedul chirurgical practicat (exista mai multe!!!) etc;
- pentru a deconta ceva, Casa de Asigurari trebuie sa va aprobe aceste cheltuieli INAINTE de interventie. Desigur ca puteti incerca si acum, insa este greu de crezut ca veti avea succes...incercati totusi la Casa de Asigurari judeteana sau la CASAOPSNAJ, impreuna cu actele medicale si factura primita.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
22-09-2012, ora 18:58
luis 79
Nu este medic/terapeut
luis 79
VA MULTUMESC DIN SUFLET...
0
22-09-2012, ora 20:11
luis 79
Nu este medic/terapeut
luis 79
Domnule doctor sunt Luis din Botosani cu operatia de LIA la Sp.MILITAR BUC. am revenit findca mai am cateva nelamuriri vreau sa va mai intreb este normal acum dupa o luna de la operatie genunchiul sa fie inca unflat mai mult deasupra genunchiului acum la o luna de la operatie am inceput sa merg fara carje dar ma tine ceva sub rotula sau mai bine zis in int genunchiului cand incerc sa merg si simt inca o durere in inter.genunchiului vreau sa va intreb, este normal? Aproximativ cat timp o sa dureze recuperarea si la cat timp o sa pot incepe alergarea usoara? dar sal pot forta aproape ca inainte?VA MULTUMESC
0
24-09-2012, ora 00:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
V-am raspuns punctual: ""cel mai corect si mai util ar fi sa-l consultati pe chirurgul operator, fiind singurul care cunoaste situatia pre-, intra- si post-operatorie, procedeul chirurgical practicat (exista mai multe!!!) etc"".
Recuperarea dureaza cel putin 3-4 luni de la operatie.
Este important insa sa intelegeti ca nu veti mai avea niciodata genunchiul de dinaintea interventiei, prin urmare ar trebui sa evitati sporturile agresive pentru genunchi, cum sunt jogging, foot-ball, tenis, basket-ball etc.
Neo-ligamentul nu are aceleasi proprietati mecanice ca si ligamentul original, prin urmare a-l "'forta aproape ca inainte"' presupune oricand riscul de re-ruptura (indiferent cat de bun ar fi chirurgul sau cat de performant este procedeul chirurgical utilizat).
Daca, insa, veti proteja genunchiul de sporturile agresive, aveti posibilitatea sa intrati intr-un fel de normalitate, 'uitand' de aceasta interventie in 6-12 luni.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
05-10-2012, ora 14:17
Raileanu P
Nu este medic/terapeut
Raileanu P
Buna Ziua!
La un diagnostic de : Leziune de grad 2 la nivelul cornului posterior al meniscului intern..ce se poate face pentru a se remedia ? Adica este operatia singura solutie ?
Cu stima !
multumesc.
0
05-10-2012, ora 16:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Necesitatea interventiei chirurgicale este determinata de prezenta unei leziuni meniscale obiectivabile prin examen clinic, la specialistul in artroscopia genunchiului.
Prezenta instabilitatii, a blocajelor articulare, durerea pe termen lung, hidartroza persistenta poate impune o interventie artroscopica.
Absenta semnelor clinice de leziune meniscala indeamna la abstentie, adica nu se impune un tratament chirurgical, ci doar monitorizarea starii clinice a articulatiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
05-10-2012, ora 16:49
Raileanu P
Nu este medic/terapeut
Raileanu P
buna ziua !

Va multumesc, deocamdata mi sa prescris un tratament cu :ARCOXIA si MYDOCALM..nu prezint semne de blocaj, sau inflatie, , deocamdata.., , doar o mic durere sacaietoare daca pot spune asa..un fel durere pe interiorul osului sau mai pe romaneste, o racaiala pe os, , parca ma roade ceva acolo...sper ca ati putut deduce ce vreau sa spun..si mai este o mica prob la rotula, care trosneste si mi sa spus ca este cazuta...despre asta ce puteti sa imi spune-ti ?

scuzati-mi deschierea mai populara
cu stima !
va multumesc.
0
05-10-2012, ora 21:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
In acest caz poate fi luata in discutie expectativa, adica amanarea "sine die" a interventiei si monitorizarea evolutiei articulare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
06-10-2012, ora 13:00
Raileanu P
Nu este medic/terapeut
Raileanu P
Buna Ziua !
Va multumesc mult Domn Doctor !
Cu stima !

multa sanatate !
0
02-11-2012, ora 11:41
Katyca
Nu este medic/terapeut
Katyca
Buna ziua !

As dori sa stiu cat dureaza recuperarea dupa operatia de ruptura partiala de menisc si daca se mai poate practica baschet (3 - 4 antrenamente / saptamana). Este vorba de fiul meu care are 17 ani.

Multumesc.
Cu stima !
0
07-04-2013, ora 12:48
kalexx
Nu este medic/terapeut
kalexx
Umflatura deasupra genunchiului dupa operatie de menisc, la aceasta tema as vrea sa te intreb Ciprian daca ti s-a desumflat genunchiul, deoarece si eu am avut o operatie la fel ca tine acu o saptamana. Genunchiul mi s-a umflat dupa ce mi s-a scos drenul de la genunchi. M-as mai linisti putin daca as primii un raspuns.

Si totodata si pe dvs domnule doctor daca aveti timp v-as ruga sa imi spuneti daca o punctie ar ajuta la desumflare? Inainte de externare cu 2 zile, mi s-a facut o punctie si mi s-a scos cam 30 ml sange, pe moment a fost super lejer dar dupa aceea a inceput sa mi se umfle la loc. Oare cam cat ar dura 'desumflarea' asta?
0
07-04-2013, ora 16:45
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
Katyca: depinde ce operatie a fost efectuata? daca a fost facuta o rezectie partiala de menisc atunci dupa 2 saptamani se poate incepe miscarile usoare si dupa 6 saptamani program normal. daca a fost cusut meniscul atunci 6 saptamani pauza totala, fara incarcarea mebrului, dupa care 6 saptamani de recuperare si dupa acea treptat reintoarcere in programul normal. recuperarea depinde si de alti factori (ce anume s-a mai facut in genunchi in timpul operatiei). in rest aproape fiecare jucator de baschet, fotbal, handbal profesionist a avut probleme cu meniscul. daca operatia e corect efectuata si meniscul nu a fost indepartat in totalitate atunci se poate intoarce fara probleme la sport.
kalexx: acumularea de lichid in genunchi dupa artroscopie este normala. daca se acumuleaza foarte mult trebuie facuta o punctie, in cazuri extreme reinterventie. punctia se poate repeta insa de fiecare data exista un risc de infectie. edemul si acumularea de lichid ar trebui sa se retraga in cateva saptamani. local gheata, antiinflamatoare si kinetoterapie ar ajuta.
0
08-04-2013, ora 15:14
kalexx
Nu este medic/terapeut
kalexx
Multumesc adamantium pt timpul acordat. Am sa incerc ceva antiinflamatoare.
0
13-10-2013, ora 03:50
Raileanu P
Nu este medic/terapeut
Raileanu P
Buna ziua !
Am facut de curand un RMN si rezultatul este acesta :
Fracturi trabeculare subcondrale rotula.pe fond de edem difuz rotulian.
Leziune cu substrat elongativ ligament incrucisat anterior.
Leziune degenerativa grad 1, corn posterior menisc intern.
Minima hidartroza.

ce credeti ca trebuie facut in acest caz ? este nevoie de operatie, sau de infiltratii ??

multumesc anticipat !

cu stima Raileanu P.
0
12-06-2014, ora 16:08
alin sas
Nu este medic/terapeut
alin sas
Buna ziua as avea si eu cateva nelamuriri, si as vrea sa il intreb in primul rand pe domnul DR MARIUS, acum 2 ani si jumatate am avut un mic acident de motocicleta, in ura caruia am ramas cu niste dureri la genunchiul stang.
Am plecat in franta sa imi fac toate analizele, printre care miam facut si un RMN, am fost preluat de niste medici francezi si imi explicase toata traba cu filmele, cauza fractura de menisc si scazuse lichidul la genunchi, dupa am venit in tara si miam facut o programare pentru o operatie la spitalul militar cluj, am fost pregatit pentru operatie dupa, dupa care Dm doctor care trebuia sa ma opereze venise si imi spuse sa am si un ligament rupt.
Intrebarea mea este cum se poate sa imi fi gasit ligamentul rupt din moment ce in RMN scria clar ca nu am nici o problema cu ele ? as vrea si eu un raspun clar daca se poate, multumesc mult
0
12-06-2014, ora 18:25
Dr. Tarek Nazer
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Tarek Nazer
Buna seara
In primul rand domnul doctor care a zis ca ligamentul e rupt pe ce baza a zis asta ? Pe examen clinic sau pe altfel de investigatii si care ligament va spus ca e rupt ?
Dr tarek nazer
Medic specialist ortopedie & traumatologie
0
12-06-2014, ora 19:19
alin sas
Nu este medic/terapeut
alin sas
Buna seara, exact dupa anestezie dl doctor a venit si mia sp ca unul dindre ligamentele incrucisate este rupt, cum a vazut el asta nu pot sa stiu, tocmai il si intrebasem ca nu se poate asa ceva deoarece medici franceji miau sp ca nu am nici o problema cu ligamentele, si RMN-UL la fel mia sp, acuma care au dreptate nu pots sa stiu, si pana la urma numai meniscul lam facut pentruca nu sa mai putut face altceva..
Ce miati recomanda in cazul asta ca sa fac? o sera buna si multumesc pentru interventie
0
12-06-2014, ora 21:56
Dr. Tarek Nazer
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Tarek Nazer
Indiferent daca ligamentul e rupt sau nu daca nu ai instabilitate nu ai nevoie de recobstructie, sunt multi care au ligamentul rupt si habar nau deci recomandarea mea daca nu mai ai probleme la genunchi nu trebuie sa faci nimik, dar daca simti instabilitate atunci nai decat sa repeti RMNul sau mai mergi la alt medic pentru o consultatie adoua opinie bu strica.
Dr tarek nazer
Medic specialist ortopedie traumatologie
0
12-06-2014, ora 22:13
alin sas
Nu este medic/terapeut
alin sas
Dar totusi se poate vedea in RMN meniscul si ligamentul nu?
0
13-06-2014, ora 09:48
Dr. Tarek Nazer
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Tarek Nazer
Da teoretic sa vad dar cu siguranta ca si investigatile astea au o marja de eroare si sa intamplat sa fie rezultatul gresit sau nu a aratat anumite leziuni cel mai important ce simptome si examenul clinic. Si repet adoua parere nu strica. Recomand inca un consult.
Dr Tarek nazer
0
13-06-2014, ora 11:48
alin sas
Nu este medic/terapeut
alin sas
Va multumesc mult de tot pentru aceste sfaturi Dl Dr tarek nazer, mult succes in ceea ce faceti si o zi cat se poate de buna sa aveti
0
16-06-2014, ora 11:36
simis
Nu este medic/terapeut
simis
Buna ziua domnule doctor!

Am 48 de ani, persoana activă dpdv sportiv. joc tenis merg cu bicicleta. Am fost operat in august 2013 de menisc intern la piciorul drept! La 9 luni de la operatie inca resimt dureri in partea de jos, medial a articulatiei deasupra tibiei. Tot acolo mi-s-a deformat osul fiind mult crescut aratand ca un nodul. Nu stiu daca sunt depuneri de tesut osos in urma injuriei cauzata de operatie sau este altceva. Medicul a spus sa nu imi fac griji! E posibil ca la 9 luni inca sa mai am dureri la atingere in acea zona? Mentionez ca operatia s-a facut artroscopic prin suturare si a durat cca 3, 5 ore, perioada in care m-am simtit ca la abator!
0
16-06-2014, ora 22:39
Dr. Tarek Nazer
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Tarek Nazer
Buna ziua
Din pacate e foarte greu sa va spun ce sa intampla fara examen clinic, normal dupa 9 luni deja sa vindecat meniscul suturat durata unei artroscopie si sutura de menisc e maxim 2 ore nu stiu exacat ce va operat 5 ore si iar nu inteleg de ce sa deformat piciorul trebuie sa mergeri la cineva pentru adoua parere.
Dr Tarek Nazer
Medic specialist Ortopedie si Traumatologie
Adaugă un comentariu / răspuns
36 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul