O parere de la un medic va rog

30-07-2011
Alex2990
Nu este medic/terapeut
Alex2990
Buna am 22 de ani 173 cm si 63 KG si obosesc repede la efort ex: azi am facut un mic test am uracat 4 etaje in fuga pana sus si mi-am luat pulsu si aveam 140 BTM poate e normal poate nu.dar ce ma deranjeaza este ca tot timpul cand fac un efort nu conteaza cat tine efortul si ma opresc brusc atunci este foarte rau imi simt cum imi bate inima puternic in piept si de ficare data cand trag aer imi pulseaza puternic si simt ca o data bate puternic si neregulat adica : odata puernic dupaia sta 1 sec si bate iara normal si tot asa timp de cateva secunde :( EKG am facut si nu am nimica ast raspuns
2 comentarii
0
30-07-2011, ora 18:18
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este vorba de lipsă de condiţionare fizică. La efort, este normal ca frecvenţa inimii să crească. Muşchii în activitate au nevoie de debit mai mult, iar debitul este frecvenţa cardiacă înmulţit cu volumul-bătaie.

La cei cu bună condiţie fizică (ceea ce se obţine prin antrenament), frecvenţa inimii creşte, dar revenirea se face mult mai rapid.

Dacă doriţi o bună condiţie fizică, important este progresul în efort. Puteţi cuantifica acest lucru. De exemplu, în ceea ce priveşte rezistenţa la alergare, dacă staţi bine cu banii luaţi-vă un covor rulant. Dacă nu staţi bine cu banii, aproximaţi distanţa parcursă ("câte ture de şcoală", de exemplu). Creşterea nu trebuie să fie continuă, ci în trepte. De exemplu, dacă sunteţi adolescent, începeţi cu alergare de un kilometru. Vi se va părea greu la început, apoi din ce în ce mai uşor. Când vi se va părea mai uşor, treceţi la 1200 de metri. Iarăşi vi se va părea greu, etc.
0
19-08-2011, ora 02:00
anabita2005
Nu este medic/terapeut
anabita2005
informeaza-te pe net despre simptomele aritmiilor cardiace ( palpitaii la inima). Din cate am inteles, aritmiile sunt f greu de depistat, doar daca in momentele in care simti simptomele sa fii conectat la un EKG
Adaugă un comentariu / răspuns