Vibratii resimtite in corp
Buna ziua, va rog daca aveti cunostinte in sensul acesta, sa ma ajutati si pe mine sa inteleg ce sunt aceste vibratii intense pe care deseori le simt, imi coplesesc tot corpul, nu ma doare dar stiu ca nu este normal o asa intensitate.
Care ar putea fi cauza?
Care ar putea fi cauza?
3 comentarii
Buna ziua.
Posibil o anxietate, ceva pe fond de stres.
Posibil o anxietate, ceva pe fond de stres.
Acest gen de senzație este raportat frecvent de persoane aflate în una sau mai multe dintre următoarele situații:
Stres cronic sau anxietate somatizată
Când sistemul nervos este suprasolicitat, poate da senzații neobișnuite: tremur interior, vibrații, furnicături sau senzații de curent. Corpul e într-o stare de „hiper-alertă” chiar dacă nu există pericol real.
Deficiențe minerale
Lipsa de magneziu, potasiu sau vitamina B12 poate afecta nervii și mușchii, generând aceste „valuri” sau vibrații. Magneziul, în special, joacă un rol esențial în relaxarea sistemului nervos.
Disfuncții hormonale sau tiroidiene
Tiroida dezechilibrată (hipertiroidism, dar uneori și Hashimoto) poate duce la tremur interior, agitație inexplicabilă sau insomnii.
Tulburări ale sistemului nervos autonom
Inclusiv în sindromul post-viral sau după perioade de epuizare, apar astfel de semnale: corpul „țipă” că e obosit, chiar dacă analizele ies bine.
Îți recomand să te asculți, nu să ignori acest semn. Vibrațiile intense în corp arată că organismul e într-o stare de tensiune internă sau de deficit energetic.
Te întreb cu grijă: ai observat dacă apar mai des noaptea, când te pui în pat? Sau în perioade de agitație sau oboseală? Spune-mi și te ajut pas cu pas
Stres cronic sau anxietate somatizată
Când sistemul nervos este suprasolicitat, poate da senzații neobișnuite: tremur interior, vibrații, furnicături sau senzații de curent. Corpul e într-o stare de „hiper-alertă” chiar dacă nu există pericol real.
Deficiențe minerale
Lipsa de magneziu, potasiu sau vitamina B12 poate afecta nervii și mușchii, generând aceste „valuri” sau vibrații. Magneziul, în special, joacă un rol esențial în relaxarea sistemului nervos.
Disfuncții hormonale sau tiroidiene
Tiroida dezechilibrată (hipertiroidism, dar uneori și Hashimoto) poate duce la tremur interior, agitație inexplicabilă sau insomnii.
Tulburări ale sistemului nervos autonom
Inclusiv în sindromul post-viral sau după perioade de epuizare, apar astfel de semnale: corpul „țipă” că e obosit, chiar dacă analizele ies bine.
Îți recomand să te asculți, nu să ignori acest semn. Vibrațiile intense în corp arată că organismul e într-o stare de tensiune internă sau de deficit energetic.
Te întreb cu grijă: ai observat dacă apar mai des noaptea, când te pui în pat? Sau în perioade de agitație sau oboseală? Spune-mi și te ajut pas cu pas
Multumesc pentru raspuns. Multumesc lui Dumnezeu ca nu le mai am de ceva vreme, cel putin nu atat de intense. Deocamdata nu cunosc cert cauza, dar probabil era de la jobul stresant pe care il aveam. Totusi tin sa precizez ca ma regaseam in acele stari in special cand atmosfera era mai racoroasa, la caldura era mai greu sa le resimt deci, cu siguranta are de a face cu temperatura.
Va doresc o zi frumoasa!
Va doresc o zi frumoasa!
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Cat se ia Molekin Imuno?
- 3Protocol donare sânge 2008
- 9Transpirație excesiva in timpul atacurilor de panica
- 2Tratament pentru sedentarism
- 1Beta hcg- pot avea incredere?
- 0Lista analizelor de sange care trebuie sa se faca anual
- 2Rivotril de 0.5 mg pentru insomnie
- 1Transpir foarte mult si miros neplăcut aproape tot timpul
- 2Trombocite scazute