oare am amigdalita?

26-12-2008
pink4wdm
Nu este medic/terapeut
pink4wdm
am ales sa folosesc acest forum deoarece nu mai am incredere in medicul de familie cu privire la seriozitatea sa pentru vindecarea unui pacient...in jur de 2 saptamani am dureri da gat destul de mari..initial am crezut k este doar o roseata in gat care va trece cu medicamente si asa s-a intamplat dar imediat dupa ce am oprit tratamentul aceste dureri au revenit nu la fel de intense dar am aceleasi probleme..tuse, dificultati la inghitire, dureri de cap. Am citit pe internet despre amigdalita si despre tratamentele ei cum ar fi gargara cu apa cu sare...intradevar dupa ce am incercat acest lucru nu mai aveam aceeasi durere dar problema este urmatoarea..de unde stiu eu ca o sa imi treaca? in cazul in care este amigdalita de unde stiu k nu va trebui operatie pentru a rezolva problema..imi este foarte frica si dupa cum v-am spus nu mai am incredere in medicul de familie din cauza caruia am ajuns sa fac tuberculoza datorita tratamentului pe care mi l-a dat...va rog ajutati-ma
28 comentarii
0
26-12-2008, ora 22:16
piropopilcanita
Nu este medic/terapeut
piropopilcanita
te sfatuiesc sa-ti faci un control la spitalul panduri. Nu vreau sa te sperii dar s-ar putea sa ai ceva destul de neplacut la laringe
0
26-12-2008, ora 23:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ESte suficient sa mergi la Medicul ORL.. din localitate...
El este in masura sa iti raspunda la aceste intrebari.
da poate fi o amigdalita.. dar deasemenea poate fi o faringita provocata de un reflux gastroesofagian.
numai medicul ORl.. poate sa faca o diferenta intre unele simptome asemanatoare dar cu origine diferita.
0
11-04-2010, ora 14:44
ursone
Nu este medic/terapeut
ursone
Buna ziua,

Am si eu o problema cu amigdalele sublinguale care sunt inflamate de cateva luni si nu imi cedeaza la nimic.Ce imi pueti recomanda sa fac?Precizez ca ele ma supara de cativa ani, dar cedau la tratament.Am facut videoendoscopie si am vazut cat sunt de umflate.

Multumesc!
O zi buna!
0
11-04-2010, ora 20:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
intrebarea este total eronata !
nu exista amigdale sublingvale. !
exist amigdala linguala..si, , sau. glande salivare sublingvale. !! Despre ce este vorba????
scrieti amanuntit simptomele care le simtiti.. si descrierea de la endoscopie.
sunt in concediu si nu stiu daca am internet acolo unde merg asa ca raspunsul puteti sa.l primiti dupa 20 aprilie.
scrieti si ce tratamente ati facut.
0
24-03-2011, ora 18:12
kristina_c
Nu este medic/terapeut
kristina_c
Buna ziua! As vrea sa primesc si eu un sfat. Acum citeva zile (vreo 6 zile) am avut si eu simptome de amigdalita. Prima zi am avut temperatura, frisoane, dureri de git si de urechi, si dureri musculare. Initial am crezut ca e o raceala, dar a doua zi mia trecut temperatura, ma durea foarte mult gitul, era rosu, aveam amigdalele marite si inghiteam cu greu ceva. Am facut gargarisiri cu apa cu sare. A treia zi practic durerea la inghitire imi trecuse, amigdalele mai erau rosii si umflate, dar mai putin. A patra zi am mers la medic, care mia zis sa iau antibiotice -Aksef. Eu am refuzat sa iau antibiotice fiindca am gasit pe internet ca acestea sunt impotriva bacteriilor ca stafilococ si streptococ, in timp ce mie nu mi sa facut nici o analiza la aceste bacterii si nici nu am febra sau puncte albe pe amigdale. La fel medicul mia zis ca boala nui contagioasa. Cu toate acestea o colega de serviciu sa imbolnavit si ea, iar eu mam molipsit de la prietenul meu la care toata familia a fost asa bolnava. La moment amigdalele tot sunt rosii si marite, dar nu mai am dureri la deglutitie, insa am nasul infundat. Nu stiu ce sa fac sa consult un alt medic sau sa iau antibiotice.
0
24-03-2011, ora 19:37
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o viroza poate da si dureri in gat si inflamatia amigdalelor.
daca NU au fost depuneri purulente.. inseamna ca NU este infectie bacteriana si NU trebuie luat antibiotic
continuati cu inhalatii, gargara, multe bauturi calde si tab de supt
regim aliemntar fara acru, acidulate si fructe citrice
0
25-03-2011, ora 11:33
kristina_c
Nu este medic/terapeut
kristina_c
Va multumesc mult!
0
12-04-2011, ora 11:55
DenisaG
Nu este medic/terapeut
DenisaG
buna ziua am de 1 saptamana cred amigdalitele umflate le simt ca doua bilute, am luat 4 zile la 12 ore amoxacilina 1g treptat sa declansat o raceala tuse, nas infundat durere de gat, fara febra, de ieri ma doare in partea stanga gatul cred ca o amigdalita si ureche stanga iar nara stanga este tot timpul infundata ce pot avea? este grav? multumesc
0
25-07-2011, ora 09:42
adelinaamb
Nu este medic/terapeut
adelinaamb
buna dimineatza.am probleme cu amigdalele de cand sunt mai mica.a trecut ceva timp pt k aqm am 23 de ani si m-au apucat din nou durerile in gat si plus tuseam intr-una o luna de zile, dar mi-a mai trecut pe parcurs.acum tusesc dimineata si seara, mai ales dak mi frig tusesc. dar idea e k ma dor amigdalele si mi-au aparut in gura o inflamatie in mai multe locuri, chiar si pe buza si nu prea pot amesteca.va rog sa ma ajutati.

va multumesc! o zi buna.
0
25-07-2011, ora 09:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cu siguranta.. problema este mai complexa decat crezi..
inafara de amigdalita.. ai facut si afte bucale de la ceva fructe acre sau acide..
mergi la ORL.. trateaza starea acuta.. si peste 3 saptamani. trebuie sa rezolvi cu amigdalele.. ( sau clasic sau cu radiofrecventa)
deasemenea un regim de 3 luni alimentar fara acru, acidulate si fructe citrice
0
25-07-2011, ora 10:05
adelinaamb
Nu este medic/terapeut
adelinaamb
va multumesc!
0
26-07-2011, ora 23:09
adelinaamb
Nu este medic/terapeut
adelinaamb
buna seara.am fost azi la ORL, domn doctor a zis k sunt afte bucale, si mi-a pescris propolis de 5 ori pe zi si ibuprofen doar 2x1/4.doar atat.credeti k e deajuns k sa-mi treaca?
ce ma sfatuiti domn doctor? va multumesc!
0
27-07-2011, ora 11:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 regim strict alimentar fara acru, acidulate si citrice
2 folosit des apa de gura.. ossidenta
3 glicerina boraxata pe acele afte
0
23-05-2012, ora 17:17
claudianac
Nu este medic/terapeut
claudianac
Buna ziua, domnule doctor ! Acum ceva timp mi s-a spus ca am faringo amigdalita, am urmat tratament mi-am facut si analizele care au iesit in limite normale. Am fost pana acum de 4 ori la orl, la acelasi medic iar ultima data acum 10 zile cand m-am prezentat la cabinet aveam o senzatie de jena pe limba in partea stanga (nu ma durea si cand mancam mi-era bine nicinu o simteam. Ma jena doar cand vorbeam sau cand nu mancam ). M-a consultat doamna doctor si mi-a spus ca am o" sinuzita mica in spate" si a incercat sa imi explice ca din nas se scurg in cavitatea bucala pe limba niste secretii care ar fi cauzat aceasta jena. A vrut sa imi dea pastile dar am refuzat spunandu-i ca nu stiu daca sunt insarcinata si mai bine le-as evita.Mi-a prescris BIOPAROX si DECASEPT. Au trecut cele 10 zile de cand am inceput tratamentul si nicio ameliorare. M-am uitat astazi in oglinda si e un paradox deoarece amigdala dreapta o am acoperita cu ceva alb si parca are si o basica mica alba pe ea, iar amigdala stanga nu o vad. sincer va zic nu o observ. Nu mai inteleg nimic. dc ma jeneaza partea stanga, nasul il am infundat in fiecare dimineata pe partea stanga, si imi curge numai nara stanga, dar amigdala dreapta e inflamata? Pe reteta, la diagnostic doamna doctor a trecut ceva legat de RINITA (nu prea ii inteleg scrisul). am uitat sa mentionez ca si urechea stanga o simt un pic mai diferita. nu ma doare dar ma jeneza un pic. Credeti-ma ca sunt foarte speriata. Acum mi-am facut programare la dl. doctor Ursuleanu si m-a programat pe 2 iunie(atunci vine in Constanta). Dar parca nu mai am rabdare pana atunci, mi-e frica. Credeeti-ma ca nu am tratat cu indiferenta problema asta dar nu ii dau de cap. Va rog sa ma scuzati pentru ca am scris atat de mult. o zi buna va doresc !
0
24-05-2012, ora 11:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
faci cateva poze cu gatul tau.. unde sa se vada bien amigdalele, si faringele
atasezi pozele pe mail
0
30-05-2012, ora 09:22
adelinaamb
Nu este medic/terapeut
adelinaamb
Am dureri in piept de ceva timp(chiar in capul piptului), uneori simt ca ma tine ceva si in gat, eu iau aspacardin pentru inimia mi-a recomandat doct de familie pt inima.Ce imi recomandati?
0
30-05-2012, ora 16:33
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
iti recomand sa gandesti corect si sa stii ca pentru inima exista medici cardiologi
pentru piept..medic pneumolog
si pentru gat.. medic ORL
de ce crezi ca mai exista aceste specialitati ????
0
30-11-2013, ora 20:24
Csutak Hanna
Nu este medic/terapeut
Csutak Hanna
Buna ziua,
Operatia de amigdalita afecteaza vocea ? (in cazul unui cantaret)
0
01-12-2013, ora 21:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
DA.. operatia clasica afecteaza vocea fiindca cicatrice care se formeaza poate modifica anatomia faringelui
depinde de medicul care opereaza si de cat de cuminte este pacientul in momentul operatiei
cel mai indicat in asa cazuri este criptolisis cu radiofrecventa
se micsoreaza amigdalele in volum fara sa afecteaza tembrul vocii
0
27-04-2016, ora 18:29
elaelaD
Nu este medic/terapeut
elaelaD
Buna ziua!
In urma cu un an, in februarie 2015, am facut amigdalita cu invadarea ambelor amigdale cu puroi. Initial mi-a aparut un punct de puroi si am fost sa fac un exudat(care a iesit negativ atat pentru candidoza cat si pentru streptococ). intre timp (aproximativ 2 zile) starea mea s-a agravat si am fost la D-na doctor Orl-ist care mi-a prescris tratament cu antibiotic (penicilina - 7 zile si gentamicina- 5 zile) plus alte medicamente pentru ameliorarea simptomelor, si Luivac pentru stimularea imunitatii. Initial m-am simtit bine, apoi la recomandarea mamei (care este asistent medical cu experienta) am facut 8 doze de Moldamin (1 doza/saptamana). La o luna dupa ce am terminat de facut Moldamin (in luna iunie) am facut iar puroi si nu am mai asteptat, am repetat tratamentul initial dat de D-na doctor. Anul acesta, tot in luna Februarie, mi-a aparut un punct de puroi am repetat exudatul faringian (iar a iesit negativ) si un set de analize (singur neconcordanta fiind valoarea monocitelor care erau scavute 3, 8, VN 4-10). La recomandarea mamei am luat azitromicina 5 zile (abia dupa a 6-a zi de la inceperea tratamentului mi-a disparut punctul), apoi am inceput iar tratamentul cu Luivac. In luna aprilie dupa o zi de stat in aer conditionat am avut mici probleme cu gatul, dupa 2 zile gatul plin de puroi, mi-am facut iar exudat (nehativ pentru streptococ si candida) si analize (neconcordanta limfocite 12, 6/ VN 17, 00-48, 00 , monocite 2, 6/ VN 4, 00-10, 00 , granulocie 84, 8 VN 43, 00-76, 00), VSH 15, Aslo<200. Am fost iar la medic ORL-ist mi-a prescrist tratament cu cefort si gentamicina 7 zile. M-am saturat, nu imi mai doresc atata antibiotic, Pana anul trecut eu nu am stiut ce este ala puroi, amigdalita sau mai stiu eu ce afectiuni de genul acesta. Sunt atenta ca tot ce consum sa fie la temperatura camerei. Mentionez ca sunt fumatoare, poate acest aspect sa imi produca aceste infectii repetate? Ce considerati ca pot face sa previn aceste infectii?
0
28-04-2016, ora 19:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
numai persoanele cu reflux gastr-esoagian de la anumite alimente acre, acide, citrice.. fac amigdalita pultacee si treptat infectia trece in cronica,
Amigdalita cronica cu cazeum..despre asta sa scris mult pe forum ce trebuei sa faci
0
29-04-2016, ora 06:42
elaelaD
Nu este medic/terapeut
elaelaD
Multumesc ! Sa aveti un Paste fericit!
0
02-05-2016, ora 10:46
lati
Nu este medic/terapeut
lati
Cristos a Inviat! Acum o luna am avut dureri mari gat mai ales pe partea stanga, s- a umflat amigdala stanga si s- a format o gaura in ea.In cateva zile a aparut si puroiul, pe ambele amigdale, febra, frisoane.Am facut 7 zile tratament cu penicilina injectabila, puroiul s- a retras comolet, insa amigdala stanga este in continuare marita, deformata si gaurita.La 2-3 zile in acea gaura apare cazeum, a doua zi dispare.Med mi - a recomandat hemoleucograma, vsh, aslo, pcr.Dupa injectii puroiul a disparut cpmplet, la fel si febra, am ramas doar cu amigdala stanga marita.Mentionez ca in timpul in care am avut puroi, amigdala dreapta bu s- a inflamat deloc desi era plina de puroi.O sa incerc sa va trimit o poza.
0
02-05-2016, ora 12:07
lati
Nu este medic/terapeut
lati
V- am trimis poza pe mail cu amigdalele.
0
02-05-2016, ora 21:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ce scrie mai sus pe frorum este absolut valabil pentru tine
cauza este mai jos la nivelul digestiv.. la gat e doar complicatia
0
03-05-2016, ora 17:25
lati
Nu este medic/terapeut
lati
Buna ziua domnule doctor.Am mers azi la medicul de familie cu intentia de a cere o trimitere la orl, insa dr m-a trimis la analize.Peste noapte amigdala stanga care este inflamata de o luna m-a durut.Acestea sunt rezultatele:
leucocite- 7, 79 vn 4-11
eritrocite -4, 09 vn 3, 8-5, 8
hgb 12, 9 vn 11, 5-16, 5
hematocrit 37 vn 37-47
vol med eritr 90, 50 vn 76-96
hb med eritrocit 31, 50 vn 27-32
conc med hmg 34, 9 vn 31-35
distr vol erit 13, 4% vn 10-16
nr trombocite 290 vn 150-500
vol med tromb 10, 9 vn 6-11
distributia tromb fata de valoarea medie 13, vn 9, 4-18
neutrofile %79, 20 vn 45-70%
limfocite %14, 9 vn 20-40%
monocite %4, 7 vn 4-10
eozinofile %0.90 vn 1-5
bazofile % 0, 30 vn 0-0, 5
nr neutrofile 6, 17 vn 2-7, 5
nr limfocite 1, 16 vn 1, 5-4
nr monocite 0, 37 vn 0, 2-0, 8
nr eozinofile 0, 07 vn 0, 04-0, 4
nr bazofile 0, 02 vn 0, 02-0, 10


aslo <200
proteina c reactiva <6
vsh la 1 ora 7 vn 3-6
vsh la 2 ore 19 vn 6-12


Din analizele de la hemoleucograma reiese ca limfocitele sunt scazute atat ca si procent, cat si ca nr.Neutrofilele sunt crescute doar in procent.
ce parere aveti despre aceste analize? Este o infectie? Este ceva grav?
0
04-05-2016, ora 11:18
lati
Nu este medic/terapeut
lati
Domnule doctor, ce parere aveti de analizele mele? Indica o infectie bacteriana? Dr de fam mi-a prescris zinnat, la orl doar maine am programare.Sa stiu ce fac pana maine.Am subfebrilitati, durere amigdala inflamata, iar daca apas pe ea iese un lichid sangeriu murdar.
0
04-05-2016, ora 14:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pentru mine.. analizele NU valoreaza nimic daca nu vad si pacientul
nu se interpreteaza nimic scos din context
pasii corecti
1 coinsult gastrologie si tratament corect+ regim alimentar
2 consult ORL.. pentru a decide daca se opereaza sau nu amigdalele
Adaugă un comentariu / răspuns

04-09-2020, ora 14:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Masca Respiratorie KN95

Evită măștile neconforme
Masca KN95 de la Manasana a fost evaluată și testată de peste 50 de medici, poze și concluziile acestora le găsești aici.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de amigdalite - cum orientează diagnosticul aspectul amigdalelor
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.