oare mai are vreun rost???

05-10-2008
mnb
Nu este medic/terapeut
mnb
Situatia mea este cum nu se poate mai rea.
De 2luni persoana de pe mess (cu care a fost de 1 an)a venit ptr. el in Germ.Am aflat din intimplare, dar ceea ce este mai tragic ptr. mine, este ca ei doi isi faceau planuri de viitor impreuna, in timp ce eu speram ca relatia noastra se va redresa in vreun fel.Da, asa sta situatia mea.Sant la pamant.I-am spus ca totul s-a terminat intre noi si sa se gandeasca sa plece cat mai repede din casa.Acum incepe sa dea inapoi, spune ca sta ptr. copiii si ca defapt intre noi nu este terminat.ca defapt acum isi da seama ca aceea persoana nu este chiar ceea ce a crezut...si multe altele de genul asta. Avem 3 copiii impreuna, dar nu stiu daca merita sa mai lupt ptr. el.Am facut asta de un an de zile dar tot degeaba.El spune ca a fost fff. nefericit in ultimii 3 ani si ca de aceea si-a gasit refugiul in messs cu ea.Iar acum ea este aici si incearca din rasputeri sa il ia.Bineinteles ca ea mi-a spus ca defapt relatia noasra era terminata cand a aparut ea(lucru spus de el)nestiind cate noptii nedormite si lacrimi am varsat eu incercand sa-l aduc inapoi.

Eu sint la pamint, si cand ma gandesc la copiii plang intruna.
Nu pot sa cred ca mi-a facut asa ceva.Sa-si faca planuri cu ea in timp ce eu acasa speram ca vom reface relatia.In tot acest timp eu i-am spus de nenumarate ori ca il iubesc.Nu pot sa cred.

Nici nu stiu ce sa ma mai fac.El spune intruna ca el nu pleaca si nu poate trai fara copiii.(desi eu ii spun ca trebuia sa se gandeasca la ei mai demult).

Niciodata nu mi-a spus ca sta si ptr. mine.S-a gandit numai la el, la fericirea lui...Parca eu nu sant om si nu am sentimente.Desi l-am rugat de multe ori sa se gandeasca la mine nu numai ca mama a copiilor ci ca la un om care are nevoie de mangaiere, sentimente...Dar el m-a lasat sa sper, si pe de alta parte a continuat relatia aceea de"prietenie" pana la punctul acesta.

El spune ca doar ea si-a facut planuri, de parca ea vorbea cu peretii..., ca ea a venit nechemata de el (dar el ia rezolvat cu traducerea..)
Acum spune foarte multe, dar stau si ma intreb daca eu nu descopream ca ea este aici, ce s-ar fi intimplat pana la urma?

Cred ca pe mine m-ar fi last sa sper in continuare in timp ce el si-ar fi cautat de lucru si cand ar fi avut bani ar fi plecat (asa cum dealtfel mi-a si spus candva).

Nu stiu ce sa ma mai fac.Daca ramin cu el nu am nici o garantie ca peste cateva luni nu va fi din nou"nefericit" cu mine, si povestea va continua.Pe de alta parte ma uit la copiii astia cat de mult il iubesc. si mi se rupe inima in mine.
In orice caz de cand am descoperit, el nu s-a intors la mine, ci din contra l-am gasit intr-o noapte la ora 12 vorbind cu ea la tel.Reactia lui a fost ca nu a facut nimic grav ci doar a vorbit la tel.prt. ca cica avea niste treburi de discutat cu ea.Dar nicidecum nu ia spus sa-l lase in pace, asta mi-a spus-o chiar el ca nici nu vrea sa-i spuna treaba asta.Este cica treaba ei ce face mai departe daca ramane aici sau pleaca inapoi.Stiu sigur ca vorbesc zilnic.

De aici din casa spune ca nu vrea sa plece din cauza copiilor, dar daca i-am spus ca daca sta sa stea ptr. mine a spus "vai ce pretentii ai draga!!!".Da am pretentii ptr. si eu sant om, si ma dreptul la un pic de fericire.

Pe de alta parte cred ca imi este frica de necunoscut.Daca as inainta divortul si intradevar sar "destepta la cap" poate ca...

Sau poate ca sant eu o naiva si inca mai cred.Doamne, ce poate sa insemne asta chiar il mai iubesc ???!

As avea nevoie de un sfat.
10 comentarii
0
06-10-2008, ora 00:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Probabil ca daca ai postat pe ac. forum, astepti ajutorul specializat al unui psiholog !!! Poate ai, sau nu norocul asta ! Pana una alta, iti sugerez sa postezi pe www. eva.ro, te loghezi, si apoi deschizi subiect nou pe furumul de acolo, fie la sectiunea Familie, fie la sectiunea Dragoste. TE ASIGUR CA, ACOLO O SA GASESTI FEMEI CARE SUNT IN SITUATIA TA si care iti pot da sfaturi CARE-TI POT FI DE UN REAL FOLOS !! Nu dispera ca este "ac de cojocul lui"!!! Si inca odata intra pe www.eva.ro.
0
06-10-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
mnb, in situatia ta sunt foarte multe femei!!!cu siguranta vei gasi un sprijin oriunde vei posta mesajul tau, pt ca daca nu iti raspunde un psiholog o fac utilizatorii sau utilizatoarele mai degraba, trecute prin asa ceva!!sa stii ca si eu am trecut de mai multe ori prin ceea ce treci tu si stiu ca sotul meu a avut nenumarate aventuri dar in timp am invatat ca sanatatea mea este cea mai importanta si a copilului bineinteles (eu am o fetita de 4 ani) si am invatat sa ignor, sa nu ma mai gandesc intruna la ce e mai rau!!dar...am facut in asa fel incat sa il trezesc la realitate, facand pe indiferenta cu el, spunandu-i ca merg la dr(chiar ma duceam pt ca eu nu pot sa mint) dar dupa vizita la medic ma plimbam pur si simplu pe strada vreo 2 ore, timp in care nu ii raspundeam nici la tel si nici la mesaje!!plus ca tot timpul acasa foloseam foarte mult tel, vb cu prietenele mele prin mesaje, le puneam sa imi trimita mesaje noaptea tarziu, radeam, pe el nu il mai bagam in seama, ascultam melodii de dragoste, dansam, ma faceam ca sunt fericita(dar numai eu stiu ce era in sufletul meu) etc.ce sa mai...am invatat sa joc un rol(situatia in care eram m-a impins sa fac asta)!!ma purtam ca si cum as fi fost indragostita!!si facand jocul asta de cateva ori, el a inceput sa isi puna intrebari si sa creada ca mi-am gasit pe vreunul!!sincera sa fiu, mie niciodata nu mi-a trecut prin cap sa imi gasesc pe altcineva, eu sunt adepta fidelitatii in cuplu, sunt o familista convinsa, fam.si copilul pt mine sunt totul!!dar asa am crezut ca este bine si spre fericirea mea la mine a dat rezultate iar acum este foarte tandru si iubitor cu mine!!eu insa mi-am mai pastrat un picut din indiferenta aceea pt ca altfel s-ar putea sa si-o ia in cap din nou ;)) sfatul meu este urmatorul:nu te lasa invinsa de persoana care a intervenit in viata voastra!!fii o doamna si nu ii da ei satisfactie ca ar putea sa te raneasca in vreun fel!!lupta pt familia ta, pt copiii vostri si daca ai incerca sa pui in practica ceva din ce am facut eu, poate ca ceva o sa se schimbe in comportamentul lui fata de tine!!daca dai clic pe id-ul meu, vei gasi la raspunsunsurile mele postate foarte multe mesaje, dar unele sunt asemanatoare cu al tau!!cauta dupa monica, nicoleta, tudora si chiar barbati:cds, mucho dolor si nu mai imi amintesc acum exact.daca ai sa le citesti mesajele postate vei vedea si ce sfaturi au primit ei, unele chiar de specialitate si poate ca te vor ajuta in vreun fel!!fii tare si tinem legatura!te pup
0
06-10-2008, ora 00:00
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
mnb.dar de ce a fost nefericit..?Ti-a explicat asta?
0
06-10-2008, ora 00:00
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
si nu, din pctul meu de vedere eu nu cred ca mai are rost sa incercati sa ramaneti impreuna.Precedentul a fost facut si poate recidiva oricand.Iar pt copii...gandeste-te daca le-ar fi mai bn sa vada ca nu va mai iubiti si stati in aceeasi casa decat sa va despartiti si sa stati fiecare linistit.E o decizie foarte grea...Oricum ar fi noi santem langa tine
0
22-10-2008, ora 23:18
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
draga mea, stiu ca e greu s-o iei de la capat, dar daca el nu te mai iubeste, nu are rost sa mai stai cu el, mai rau te chinui...si copiii vor fi mai linistiti, iar tu vei avea sansa de a o lua de la capat...GINDESTE-TE: DACA EL SI-A GASIT PE CINEVA, II CONVINE SA STEA ACOLO CU TINE, DAR SA SE DUCA SI LA EA.CU SIGURANTA STA CU TINE PT. CA MOMENTAN NU ARE UNDE SE DUCE, DAR ISI FACE VIATA CUM VREA EL...SI TU AI DREPTUL LA VIATA, IA-O DE LA CAPAT ORICIT DE INSPAIMINTATOR TI SE PARE.Si inca o intrebare : esti sigura ca il mai iubesti, sau doar te-ai obisnuit cu el?Chiar daca ar lasa-o pe EA (din ce spui nu are nici o intentie s-o lase)nu vei mai avea tu incredere in el si relatia oricum se va rupe...
SI INCA UN LUCRU IMPORTANT:FAPTUL CA A FOST NEFERICIT(DE CE???) E DOAR O SCUZA DE A SE INDEPARTA DE TINE, UN FEL DE A SPUNE CA NU TE MAI IUBESTE.
0
25-10-2008, ora 19:47
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
daca nu ramane alaturi de tatal copiilor atunci va trebui sa aleaga singuratatea, pt ca nici un barbat din lumea asta nu ii va accepta copilasii!!!sau poate ca ii va accepta la inceput, dar dupa aceea viata lor o sa devina un calvar!!toti barbatii gresesc, indiferent de varsta si daca il lasa pe el, oare o sa gaseasca altul mai bun?!eu nu prea cred!!din afara este foarte usor sa se dea sfaturi dar nu este chiar asa!!orice barbat are anumite slabiciuni, ca si unele femei de altfel si din punctul meu de vedere, sa lasi totul in urma inainte sa incerci sa lupti, mi se pare o lasitate si de ce nu, egoism!!am spus si ma repet, eu sunt o familista convinsa si mi se pare absurd sa rupi o relatie pt ca a intervenit o fufa!!in cazul in care nu se mai poate face nimic pt relatia lor, da atunci si eu sunt de parere ca cea mai buna alegere este despartirea.in timp am invatat un lucru foarte important:daca nu iti mai convine ceva pleci si nu te mai uiti in urma ori ramai si nu te mai plangi atat!!pana la urma totul depinde de noi...
0
26-10-2008, ora 12:55
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
draga jaqueline, tocmai ca stiu despre ce vorbesc si pina acum eu n-am contrazis pe nimeni...
Noi intram pe forum cu cele MAI SINCERE INTENTII DE A AJUTA, NU DE A CONTRAZICE!!!
Sa stii ca imi mentin parerea si iti adresez o intrebare: TU DACA AI FI IN LOCUL EI AI ACCEPTA CA SOTUL TAU SA TRAIASCA CU ALTA, SA SE OCUPE SA -SI ADUCA AMANTA APROAPE(I-A FACUT DOCUMENTE PT. A O ADUCE IN GERMANIA, NU???) SI SA-TI SPUNA APOI CA NU VREA SA PLECE DOAR PT.COPII???SI IN ACELASI TIMP SA-SI INTRETINA SI RELATIA CU AMANTA?
Trebuie sa accepte ajutorul tatalui in cresterea copiilor(asta se intimpla si in cazul...DIVORTULUI, nu?), zic sa se detaseze de el si eventual sa nu mai stea cu el pt. ca vesnicele lui convorbiri CU AMANTA O VOR INNEBUNI SI NU E SANATOS PT. EA SI NICI PT. COPIII DE CARE TREBUIE SA AIBA GRIJA CU MINTEA LIMPEDE. am i right??? Am adus argumentele pt. a-mi sustine ideea si ceea ce cred ca e just si doresc SA NU TRANSFORMAM DRAMA UNEI PERSOANE IN MOTIV DE CONTRAZICERE
0
26-10-2008, ora 17:21
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
michaela2007 nu vad unde am adus in discutie "contrazicerea"!!era punctul meu de vedere si il sustin in continuare!!eu nu am zis sa ramana cu el la nesfarsit in situatia data!!dar macar saincerce sa reglementeze situatia de fata si mai apoi sa ia o hotarare in privinta asta!!asa cum si sotul tau s-a putut schimba, asa se poate schimba si sotul ei!!nu ai de unde sa stii cum sta situatia atata timp cat nu esti implicat!!poate ca din pricina geloziei exagerate, vede altfel lucrurile decat sunt in realitate!!si Nu, normal ca nu mi-ar conveni ca sotul meu sa traiasca cu alta dar nici nu as renunta din urmatorul minut pt acest lucru!!nu stiu cu cate primaveri sunt mai IN VARSTA decat altii, am 30!!
ar fi trebuit sa mai posteze si ea si sa ne spuna parerea...
numai bine
0
27-10-2008, ora 00:09
mnb
Nu este medic/terapeut
mnb
Va multumesc mult ptr. raspunsuri.
Ce sa mai spun, intre timp noi am mai discutat si el nu vrea nici in ruptul capului sa plece de aici.
Si faptul ca el sta langa copiii, a spus ca este de la sine inteles ca sta si langa mine.Dar eu nu simt nici un sentiment sa vina din partea lui.Spune ca eu cu discutiile mele il indepartez tot mai mult.

Dar din pacate ceva s-a rupt in sufletul meu in mom in care am descoperit ca ea este aici, si isi fac planuri impreuna.Degeaba imi spune ca a rupt relatia cu ea (??), mie imi este f. greu sa il mai cred.

In ian. cand am avut primele discutii si mi-a spus ca defapt el in ultimii 3-4 ani a fost nefericit(acum spune ca a fost neimplinit) si de aceea si-a cautat pe mess cea ce nu avea acasa :si anume intelegere, faptul ca eu sant o fire mai nervoasa si posesiva (spune el), ca l-am sufocat...ca ar fi vrut sa fie mai independent.
A spus ca din cauza pb. cu mine si-a cautat "coltisorul linistit".Dar acel coltisor l-a indepartat treptat de mine.Asta am simtit-o in fiecare zi.Am avut nenumarate discutii si am incercat sa-i spun sa o luam de la capat.A fost de acord, doar ca el si-a vazut mai departe de fericirea sufletului lui, in sensul ca nu a incetat nici o clipa relatia cu ea.Bineinteles ca relatia dintre noi a inceput sa se raceasca tot mai mult, mi-a spus chiar ca nu ma mai iubeste ci doar ii este drag de mine, ca nu ma mai doreste, si asta asa s-a si intimplat.Sex nu am mai avut decat ff rar, si asta din cauza unei simple relatii de prietenie?(asa o numeste el!).

Dar se pare ca nu s-au oprit doar la conv. pe mess si tel. ci ea a venit aici sub pretextul ca relatia noastra oricum era distrusa inainte de a aparea ea, si daca tot va pleca de la mine ea a venit sa-l ia ea.Asta a spus chiar ea, caci am vorbit cu ea la tel. si mi-a confirmat ca si-a facut planuri cu el impreuna si ca ea il iubeste, dar daca el hotaraste sa ramana cu mine ea va disparea din viata lui...Cam cu asemenea texte i-a sucit capul sotului meu.

In orice caz cand eu i-am spus lui de divort, si eu nu vreau sa ii stau in cale, si ar trebui sa ne despartim ptr. ca intre noi cred ca nimic nu va mai putea sa fie, el a realizat(?) ca de aici nu va pleca niciodata si daca eu vreau sa introduc divortul el va fi impotriva si imi va fi f. greu sa divortez.

Nu stiu cum sa mai fac.El asteapta din partea mea schimbarea, si anume sa nu mai fiu asa de nervoasa.Dar am incercat sa ii explic ca in situatia data nu am cum sa fiu altfel.Dar parca lui ii pasa?!

Nu stiu sincer ce sa mai fac, ptr. ca sincer simt ca s-a rupt ceva in mine si din partea mea nu mai merge.Nu mai pot sa am incredere in el.De dragul copiilor am spus si in ian. ca vreau sa ma schimb si sa incercam sa refacem relatia, dar el a continuat aceea relatie fara sa ii pese de mine, spunind ca eu timp de 1an nu am facut nimic ca sa-l aduc inapoi ci din contra.dar numai eu stiu cate am incercat dar el nu a vrut sa vada.A spus ca nu a simtit dragoste din partea mea (dar in schimb din partea ei a simtit!!).

Nu mai am nici o putere sa fac ceva si simt ca nici nu mai vreau sa fac ptr. ca eu dragoste cu forta stiu ca nu se poate.Dar culmea ca el de divortat acum nici nu vrea sa auda.Cred ca sant sortita sa ramin asa, ca eu nu mai am putere sa mai lupt.
0
27-10-2008, ora 16:15
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
eu cred ca rel.lui cu acea persoana este doar un moft...eu stiu asa, ca daca un barbat se indragosteste de cineva, chiar nu il mai poate tine nici macar copiii!atata timp cat el nu renunta la copii si nici in ruptul capului nu vrea sa auda de divort, ai putea profita de ocazia asta si sa ii dai un soc.ai putea ca fara sa stie el sa iti gasesti un loc in care sa mergi si intr-o zi pe nepusa masa, cand ajunge acasa sa nu va mai gaseasca pe niciunul!!cand o sa gaseasca goala casa, abia atunci o sa realizeze daca se merita cu adevarat sa mai aibe o rel.cu una pe care abia daca o cunoaste!!tu trebuie sa te inhami cu multa rabdare, daca vrei cu adevarat sa il faci sa isi revina!!stiu ca este o situatie foarte grea, dar nu poti nici sa lasi lucrurile asa pt ca el nu o sa se opreasca!!trebuie sa il faci tu sa vada drumul cel corect si in cazul de fata chestia cu socatul mi se pare destul de buna!barbatii sunt niste copii mai mari si degeaba se zice ca sunt mai puternici, cruce intreaga sau mai stiu eu cum, ca sunt mult mai slabi fata de femei, in mai multe privinte!si hai sa fim serioase acum, ca toti barbatii au diferite aventuri in timpul casatoriei, ca doar asa e de cand lumea!!sa nu imi spuna mie cineva ca are un barbat perfect sau o casnicie fara nici o problema, ca nu cred nici in ruptul capului!!!si hai sa spunem ca o sa divortezi de el, iti gasesti pe altul...si daca povestea o sa se repete ca si cu sotul tau, ce ai sa faci?ai sa schimbi barbatii pana cand o sa gasesti unulcum vrei tu??eu nu cred ca este alegerea corecta!!am spus si ma repet:din punctul meu de vedere, ori incercati sa va refaceti relatia, ori daca te desparti de el alt tata la copii sa nu aduci!!consecintele le vei vedea mai apoi si o sa imi dai dreptate!! incercati sa mergeti sa va consultati cu un specialist, la o consiliere de cuplu!!sunt atatea cai, incat nu cred ca nu se va gasi si o solutie la problema voastra!las-o mai moale cu nervii pt ca in felul asta mai mult o sa il indepartezi de tine si practic il impingi si mai tare in bratele aleia, care bineinteles ea profita de ocazie si vrea sa para ca este cea buna si intelegatoare!!hai sa fim serioase, fufe intelegatoare nici in basme nu se gasesc, este doar un teatru jucat de ele ca sa destrame ceea ce au construit altii!!eu iti doresc multa sanatate, curaj si puterea de care ai nevoie!!sper ca Dumnezeu sa ii lumineze mintea sotului tau!!mai vb
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul