Obsesia pentru curățenie
Bună seara! Am o problemă cu sora mea care este pur si simplu obsedată de curățenie, lucru care a ajuns sa ii afecteze viața într-un mod destul de grav, nu mai face nimic altceva decat curățenie, in orice loc se afla abia așteaptă sa ajunga acasa sa faca curat, nu isi mai acorda deloc atenție ei, nu se poate opri din curățat. Ea știe ca are o problemă dar pur si simplu spune ca nu se poate controla si de asemenea refuză sa mearga la un medic deoarece nu consideră ceva de luat in serios. As dori va rog un sfat cum o pot ajuta.
3 comentarii
Tratament de la psihiatru si psihoterapie. Pare toc, tulburare obsesiv compulsiva.
Buna seara.
Încercați sa va convingeti sora sa meargă la un medic psihiatru sau la un psiholog.
Încercați sa va convingeti sora sa meargă la un medic psihiatru sau la un psiholog.
Din ce descrieți pare o tulburare obsesiv compulsivă, dar un diagnostic sigur poate fi pus doar în cabinet. Să meargă la un psiholog clinician cu experiență, iar pe baza diagnosticului se va decide ce să urmeze în continuare: psihoterapie sau medicațiè șî psihoterapie
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 6Manipularea unei persoane
- 3Încercarea de a ne găsi iubite nu merită efortul
- 2In cat timp isi face efectul un antidepresiv
- 7Serodeps detalii si informatii
- 8Prozac
- 5Exercitii fizice
- 11Eu chiar sunt Antihristul! Lumea asta este o simulare! Pleroma vine!
- 55Somn hiperfragmentat
- 16S-a vindecat cineva prin credinta?
- 2Psiho traumele cronice se pot trata vindeca?