Obsesia pentru curățenie
Bună seara! Am o problemă cu sora mea care este pur si simplu obsedată de curățenie, lucru care a ajuns sa ii afecteze viața într-un mod destul de grav, nu mai face nimic altceva decat curățenie, in orice loc se afla abia așteaptă sa ajunga acasa sa faca curat, nu isi mai acorda deloc atenție ei, nu se poate opri din curățat. Ea știe ca are o problemă dar pur si simplu spune ca nu se poate controla si de asemenea refuză sa mearga la un medic deoarece nu consideră ceva de luat in serios. As dori va rog un sfat cum o pot ajuta.
3 comentarii
Tratament de la psihiatru si psihoterapie. Pare toc, tulburare obsesiv compulsiva.
Buna seara.
Încercați sa va convingeti sora sa meargă la un medic psihiatru sau la un psiholog.
Încercați sa va convingeti sora sa meargă la un medic psihiatru sau la un psiholog.
Din ce descrieți pare o tulburare obsesiv compulsivă, dar un diagnostic sigur poate fi pus doar în cabinet. Să meargă la un psiholog clinician cu experiență, iar pe baza diagnosticului se va decide ce să urmeze în continuare: psihoterapie sau medicațiè șî psihoterapie
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5obsesie sau dragoste?
- 99Tulburare Obsesiv-Compulsiva. Partea a VIII-a
- 4maladia obsesiv compulsiva
- 3Cum sa scap de tulburarea obsesiv compulsiva?
- 369Depresie, Anxietate, TOC, TAB, Schizofrenie:Gestionare, Terapii, Suplimente-Solutii ajutatoare
- 3vindecare de TOC
- 8tratament TOC si anxietate
- 8Probleme psihice. A inceput sa fie obsedat de starea lui de sanatate
- 6fobie, anxietate, obsesie.. din cauza somajului
- 32stres posttraumatic ori boala grava?
- 9Nevroza obsesiv compulsiva
- 31Sa fie tot tulburarea obsesiv compulsiva sau altceva?
- 5Ma voi vindeca de TOC vreodata?Se vindeca TOC?
- 3Este TOC sau altceva? Am nevoie de ajutor!
- 3Diagnostic gresit!
- 5Tulburare obsesiv compulsiva tanar de 20 ani
- 1Fevarin și Bromazepam plus Rispolept Consta.
- 5Am nevoie de un sfat - Am niște gânduri oribile fără voia mea
- 3Tulburare obsesiv compulsivă
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: