One small step for man, one giant leap for mankind

16-05-2024
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
google impreuna cu harvard lucreaza la scanarea creierului, pt a forma o imagine 3d a creierului uman, in foarte mare detaliu. in asa fel incat sa poata vedea toate sinapsele si celulele

pt inceput s-a prelevat o mica bucata din creierul unei persoane cu epilepsie

imaginea facuta ajuta la intelegerea structurilor neuronale intr-un foarte mare detaliu.
proba de țesut de un milimetru cub prelevata, releva aproximativ 50.000 de celule și aproximativ 150 de milioane de sinapse

sursa: blog.google/technology/research/google-ai-research-new-images-human-brain/

exista sperante deci ca in viitorul foarte apropiat sa se gaseasca solutii pt bolile creierului
nu trebuie decat sa rezistam...sa tragem cu dintii pana la acel moment. hang in there
3 comentarii
1
16-05-2024, ora 08:32
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Multumim Xtreme de informatiile valoroase pe care le imparti pe diferite topicuri. Asa e, e bine ca se va intampla ce zici tu dar...ce te faci cu persoane de 40+ care daca ar fi sa nu le mai sprijine Statul si care au facut tratamente psihiatrice de la 20 poate 16 ani vor fi puse sa-si gaseasca de lucru si nu li se va mai da pensie!? Dupa atatia ani de stat in casa fara prea multe activitati crezi ca se vor putea adapta? Ma refer ca nici cei sanatosi nu rezista in jungla asta cu atatia patroni lacomi carora nu le pasa de angajati. Va fi bine pt cei nascuti anii astia sau cei nenascuti care vor dezvolta afectiuni psihice ca ei vor putea munci cu tratamente revolutionare. Dar pentru noi ceilalti oare cum va fi?

O zi buna!
0
16-05-2024, ora 15:21
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
da e interesant ce zici.
la momentul asta exista lege ca persoanele cu disabilitati sa fie si ele angajate obligatoriu. sau mai bine zis sunt obligate firmele sa aibe un anumit numar de angajati cu disabilitati (4% din personal in cazul in care firma are peste 50 angajati)

probabil ca o lege asemanatoare (chiar mai buna) va fi si la momentul in care se gasesc solutiii minune pt bolile creierului. anume se vor face legi ca persoanele vindecate sa se poata reintegra in societate. stiind ca romania urmeaza valorile europene e foarte probabil sa se gaseasca solutii serioase de reintegrare.

legat de locurile de munca care vor fi disponibile. se prognozeaza ca 40% din locurile de munca actuale (in lume) vor fi inlocuite de roboti in urmatorii 20 ani (daca tin minte corect cifra) ( a zis o persoana importanta... cred ca aici am vazut informatia www.youtube.com/watch?v=aZ5EsdnpLMI )

in conditiile astea, cum nu se stie ce va lucra un om obisnuit, greu de zis ce va putea lucra o persoana cu disabilitati recuperata. muncile fizice nu cred ca vor nu disparea vreodata. cum sunt aprovizionarea magazinelor, spalarea vaselor la restaurant. muncile de ucenici in general.

asadar, prevad ca pe viitor persoanele cu disabilitati (recuperate) sa isi creasca nivelul de trai. un salariu e mai bun decat o pensie.
si inca un lucru de care sa tinem cont e ca o societate mai evoluata, intotdeauna va ridica nivelul de trai si al persoanelor cu disabilitati care nu se pot recupera. invariabil va ridica si mai mult nivelul de trai al persoanelor recuperate
0
16-05-2024, ora 15:39
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
Rectificare: muncile fizice NU cred ca vor disparea vreodata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Apatia la vârsta a treia ar putea indica micșorarea creierului
  • O parte a creierului rămâne tânără și la vârstă înaintată
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  • MIT: Celulele creierului nu se mai regenerează
  • MIT: Folosim doar 10% din capacitatea creierului
  • Premiul Nobel în medicină, acordat cercetătorilor ce au descoperit „GPS-ul intern” al creierului
  • Stimularea electrică a creierului - benefică sau dăunătoare?
  •