Operaţie care nu se inchide

17-11-2014
rubyana
Nu este medic/terapeut
rubyana
Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutaţi intr-o problema urgenta. Mama mea a fost operata in urma cu doua luni de chisturi ovariene. Operatia a decurs bine, insa la cateva zile rana s-a deschis puţin cate puţin pe o lungime de 2-3 cm si adancime 1, 5 cm. A mers l-a control dar i s-a spus sa aiba rabdare. Nu s-a inchis si dupa 2 luni a sferit o alta intetvenţie pt curaţarea ranei. Medicul a spus ca a facut un granulom de fir. A trecut 8 zile de la cea de a doua intervenţie si se pare ca istoria se repeta. Operaţia a inceput sa se desprinda in acelasi loc. Menţionez ca nu are diabet iar biopsia de la chisturi a iesit ok. Va rog sa-mi spuneţi o parere, care ar putea fi cauza. Va mulţumesc!
5 comentarii
0
17-11-2014, ora 23:16
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna seara.
Incizia ( la piele ) e situata unde ?
Ce greutate are dansa ?
0
18-11-2014, ora 07:00
rubyana
Nu este medic/terapeut
rubyana
Incizia este orizontala in partea de jos a abdomenului. Are un strat de grasime la burta si o greutate de 78 kg la o inalţime de 1, 65. Menţionez ca incozia se intersecteaza cu alta verticala facuta in urma cu 20 ani. Cam la locul intersectiei nu se sudeaza.
0
18-11-2014, ora 08:09
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Sunt factori de risc pentru aparitia de supuratii postoperatorii celiotomiile precedente, cat si excesul corporeal. Puteti face la domiciliu pansamente locale, dupa toaleta cu betadina. Daca persista problema, trebuie sa va adresati medicului operator.
0
19-11-2014, ora 17:42
rubyana
Nu este medic/terapeut
rubyana
Am sunat medicul curant si mi-a spus sa mearga la pansat in spital in fiecare.zi. Astazi cand a mers doctoriţa de aici din localitate a spus ca nu arata deloc bine si ca parerea dumneaei ar fi.va este vorba despre o intoleranţa la firele de sutura. Nu stiu ce sa mai cted, dar situatia nu este deloc favorabila.
0
19-11-2014, ora 19:15
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna seara.
Nu ma pot pronunta fara sa vad despre ce e vorba.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: