osteita posttraumatica

21-02-2011
kadia
Nu este medic/terapeut
kadia
Buna ziua.
In urma unei fracturi la picior, am facut osteita posttraumatica (pe baza de e.coli luat din spital - pus placute, luat placute, ramas cu osteita). Anul trecut, in vara, am fost operata la Cluj, dar mi s-a spus ca din pacate, aceasta este o boala care de obicei recidiveaza. Operatia a reusit, piciorul s-a dezumflat, si-a recapatat culoarea normala, dar acum cand am scapat de toate firele si cojile, am observat ca a ramas o gaurica mica (cat intra un ac) din care curge o secretie galbuie. La control, medicul care m-a operat, mi-a zis dintr-o privire, ca osteita a recidivat si sa vedem cand ma programeaza la operatie. Oare chiar sa nu existe nici un tratament pt. asa ceva??? Sunt disperata ca de 2 ani sunt tot prin spitale.
3 comentarii
0
21-02-2011, ora 22:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Tratamentul este unul chirurgical, si consta in rezectia largita a tesutului osos infectat si eventuala inlocuire cu grefa osoasa masiva, impreuna cu un tratament antibiotic tintit, gestionat de catre un infectionist cu mare experienta in tratamentul osteitelor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
22-02-2011, ora 19:42
kadia
Nu este medic/terapeut
kadia
Va multumesc pentru raspuns, dar asa ceva s-a facut (rezectie, inclusiv inlocuirea unui tesut nevascularizat cu lambou, antibiotice)... problema e ca ar fi recidivat osteita... Toate multumirile dlui dr. Georgescu din Cluj, operatia a fost ok, a reparat ceea ce au "neglijat" medicii din Oradea.
Chiar nu exista nici un tratament impotriva E.coli ?
Medicul chirurg l-am gasit pt o noua operatie, problema e infectionistul. puteti recomanda pe cineva din Cluj-Oradea-Arad?
-*

(*modificat de administrator)
0
22-02-2011, ora 20:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Din pacate, echipa ortoped-infectionist trebuie sa lucreze impreuna zilnic, si nu "in salturi".
Nu cunosc pe nimeni in zona mentionata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul