osteodiscita sau infectie intraspitaliceasca?

02-12-2008
ionescu_marijan2006@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
ionescu_marijan2006@yahoo.com
Aam 44 de ani si in vara aceasta am fost diagnosticata la Spitalul de urgenta Bucuresti cu hernie de disc L5 stanga avand ca rezolvare operatia chirurgicala.Ca orice om care nu a prea avut in viata lui de a face cu spitalele am spus ca orice chirurg stie doar sa taie si atat.Deci am cautat sa consult mai multi medici in speranta ca va exista si alt remediu decat operatia traditionala cu bisturiul.In final auzisem ca la spitalul BAGDASAR ARSENI exista un medic care daca esti de operat recomanda operatia, daca nu te indruma spre altfel de remedii.
Si iata-ma inarmata cu toata rabdarea si speranta la usa Renumitului profesor EXERGIAN de la Spitalul Bagdasar.Din pacate concluzia a fost aceeasi ;ferma interventie chirurgicala, si am fost programata pentru operatie pe data de 29 septembrie.Inaintea operatiei cu o ora am fost informata de cirurgul secund ca riscurile operatiei de hernie de disc este in proportie de 1%osteodiscita si osteomielita si ca in conditiile in care durerea din picior dispare operatia este reusita din punctul lor de vedere.Dupa 5 zile de la operatie am fost externata, dar cand am ajuns acasa durerile de picior disparusera luandu-le locul cele de sold si coloana.In acele momente am gandit ca eram mai bolnava decat la internare, dar pentru ca stiam ca pe profesor il interesa doar durerea in picior am cionsiderat ca nu trebuia deranjat inainte de controlul de 2 luni.
Pe data de 27 noiembrie am fost la controlul de 2 luni si am fost certata ca nu am venit la control mai devreme si diagnosticata cu osteodiscita recomandand corsetul gipsat cu crac cu imobilizare la pat pana pe 12 ianuarie.Si uite-ma dintr_un om normal venit la control ma regasesc dezorientata si ravasita in salonul 815 neavand pe cine sa intreb unde am gresit si ce inseamna osteodiscita{tb sa intelegeti ca pe sectia domnului profesor nu se accepta dialogul, iar orice alta intrebare adresata personalului medical se loveste de zidul Intrebati-l pe dom profesor).
Dupa o noapte de plans, si fiind un om foarte activ, care si-a dat seama ca prin aceasta gipsare voi deveni o povara pentru fetele mele, iar degradarea mea va fi pe langa cea fizica si cea psihica am hotarat refuzarea corsetului gipsat. Ce urmeaza nu cred ca va puteti imagina;cel in care avusesem atata incredere ca e cel mai bun ziceai ca a inebunit tipand si urland ca un adevarat pacient al clinicii de psihiatrie.Ceputeam sa-i reprosez?In niciun caz profesionalismul, sunt convinsa ca e cel mai bun, dar ca mod de comunicare cu pacientul e un zero., iar pe sectia dansului e instaurata dictatura.Cu toate acestea ma intreb profesore daca vei vedea cele scrise de mine cei 3 pacienti operati in perioada 29-30 septembrie pe care eu i-am vazut gipsati in paturile lor asteptand salvarea care sa-i duca spre paturile de cosmar de acasa sunt si ei tot din cei 1%? Sau toti trei suntem victimele de dupa operatia de osteomielita din data de 27 septembrie si a urmarilor ei din cauza nedezinfectarii salii de operatie?
sunt o persoana plina de viata si am speranta ca cei ce vor citi aceste randuri imi vor da vreo speranta de rezolvare a acestei complicatii care este si infectioasa si inflamatorie, altfel decat cea cu imobilizarea, iar voi ceilalti care aveti cutitul la os evitati-l pe cat posibil, si daca nu incercati alte meleaguri unde dumnezeu ii iubeste pe oameni.
DIANA
16 comentarii
0
16-12-2008, ora 20:11
mariuca23
Nu este medic/terapeut
mariuca23
Buna seara !

Eu va inteleg perfect! Si tatal meu a fost internat si operat avand hernie de disc si a contractat o infectie la colona, ajungandu se la osteodiscita.Avem nevoie de o solutie...Este foarte greu pentru ca nu se mai poate opera, iar solutia antibioticelor nu se stie daca este una care va da roade.
Asa ca din nou Spitalul Bagdasar Arseni iese intr o lumina proasta.Ma intreb unde se va ajunge cu tara asta.Eu una nu mai vad sperante.Strainatatea ar fi una, insa unde am putea sa mergem?

Totusi, daca este cineva care cunoste aceasta problema, rog ajutor.
0
17-12-2008, ora 14:50
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Draga d-lor, am crezut ca nu o sa mai intalnesc pe cineva care sa fi patit aceiasi problema, dupa ce am cautat si pe alte forumuri.Eu m-am operat pe 5 feb tot la bagdasar dar la dr Vasilescu.10 zile dupa operatie nu am avut nici o durere eram cea mai fericita dar.AU inceput durerili si pe 1 martie a inceput calvarul.Eu ma avut nr de tel al dr rezident si il mai sunasem pana atunci asa ca l-am sunat si atunci si i-am spus despre ce e vb iarel mi-a spus imediat sa stau la pat ca am facut o osteoDISCITA.Am luat antibiotic si antiinflamatoare de le simteam in gat tot timpulam pastrat legatura la tel si cu el si cu dr Vasilescu care m-a sunat imediat ce a auzit si eu am avut sprijinul lor cel putin moralm-au incurajat si sfatuit si in fiecare zi imi spuneau ca peste 4-5 zile ma lasa durerile.DURERILE AU FOST CRUNTE NICI SA RESPIR NU PUTEAMfoarte greu au trecut iar la 1 luna si 3 saptamani am mers la control mi-a vb ffff frumos si a zis ca peste 10 zile pot urca pe munte[eu nu pot nici acum] Am stat in pat cu corset hellsag sau cam asa ceva ala facut in spital si m-am dus la control aproape in fiecare luna de atunci iar ei imi faceau internare de 1 zi si imi faceau analizele ii interesau vsh, proteina c reactiva si altele dintre astea ptr inflamatie.Imi pare foarte rau ptr dv ca ati trecut prin as ceva mai ales ca nu ati avut intelegere, eu va cred ca stiu ce dureri groaznice sunt.daca doriti puteti sa-mi scrieti pe mes;maria_chirea
multa sanatate si rabdare MARIANA
0
21-03-2009, ora 23:37
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Buna seara,
am sa mai postez si aici situatia mea la 1 an si aproape 2 luni de la operatia de HDL in urma careia m-am ales cu osteodiscita.La un an de la operatie am repetat RMN-ul si am un chist capatat in urma operatiei iar unde a fost infectia mai puternica cred mi s-au facut niste gauri(adica mi-a macinat din coloana).Nu ma pricep in termeni medicali dar o spun in termeni mei ca am dureri mari si acum, imi pare rau ca nu am spus sa-mi faca RNM si la solduri ca si acolo am dureri foarte mari.Medicul care m-a operat a spus ca, chistul trebuie scos de acolo ca apasa pe nu stiu ce dar eu ma intreb:nu s-o rascoli iar microbul care este inca in corp si de care nu voi scapa niciodata?Am multe intrebari si multe nelamuriri dar pe cine sa intreb?Cel mai mult ma doare ca eu m-am dus sa ma operez ca tot omul si sa ma fac bine si cand colo am ajuns de nu pot sa fac nimic, din persoana activa care eram am ajuns doar sa ma uit in jur si daca ma apuc sa fac si eu putina ordine in casa obosesc si nu mai pot de dureri.Sanatate si numai bine va doresc.
0
25-05-2009, ora 21:47
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata doamna, va inteleg suferinta! dar nu inteleg tratamentul propus!
Am terminat medicina in Bucuresti si inca din 1993 ni s-a explicat la stagiul de ortopedie ca tratamentul cel mai eficace al osteomielitei este oxigenarea hiperbara, dar ca din pacate asa ceva se aplica numai in strainatate! Sa fi uitat toti medicii din Romania aceste cursuri de ortopedie tinute la Foisor? Nu pot sa cred!

Tratamentul modern al osteomielitei (practicat in occident insa de mai bine de 30 de ani) il reprezinta oxigenarea hiperbara (HBO sau la americani cunoscuta ca HBOT). Osteodiscita este o infectie osoasa a coloanei vertebrale, de fapt o "osteomielita" a acesteia.
In stadiile avansate de osteodiscita, care nu raspund la tratamentul antibiotic, oxigenoterapia hiperbara are un caracter imperativ! In stadiile initiale poate fi aplicata ca adjuvant, pentru o recuperare rapida si evitarea sechelelor sau a complicatiilor septice.

Centrul de Medicina Hiperbara a fost operational in iunie 2008, dar datorita tergiversarilor cu luarea terapiei in normativ, din parte Ministerului Sanatatii, a inceput aplicarea tratamentelor in aprilie 2009, fara a avea posibilitatea de a incheia contracte cu Asiguratorul din Romania.

Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
0
26-05-2009, ora 15:35
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Buna ziua, nici nu stiu cum sa ma exprim, nu am cuvinte din cauza emotiilor si poate si a bucuriei.
Va multumesc din suflet pentru ca am primit un semn si va multumesc pentru ca existati.Am citit o parte din mesajele Dv, sunt din Constanta, oare s-ar mai putea face cva si in cazul meu ?Nici nu mai stiu ce sa mai cred sau sa astept, inca mai iau calmante si antiimflamatoare, abia stau pe scaun, de dus la munca nici nu mai poate fi vorba.Nu am idee cam cat ar costa un astfel de tratament sau poate un consult macar.
Nu am auzit de acest tratament, nu mi-a spus nici medicul dar eu as incerca.
Multumesc, multa sanatate si mai tinem legatura daca nu deranjez.
0
26-05-2009, ora 16:38
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata Doamna,

Centrul de medicina Hiperbara din Constanta, inca de la deschidere, ca urmare a importantei medicinei hiperbare in ortopedie, a incheit un contract de colaborare cu Clinica de Ortopedie a Spitalului Judetean Constanta, condusa de Dl. Dr. Enescu, medic specialist ortoped, punind astfel bazele Centrului Pilot National de tratament combinat ortopedie-HBO.

Consultatia in Centru de Medicina Hiperbara este gratuita si nu implica obligativitatea vre-unui tratament. Momentan ma aflu la clinica mea din Germania dar catre sfirsitul saptaminii voi reveni la Constanta, cu o salvare destinata special transferului pacientilor in stare grava pentru HBO.

In cazul d-voastra concret nu pot exprima o parere pertinenta, noi fiind responsabili numai de aplicarea oxigenarii hiperbare, ortopedul sau neurologul de caz fiind de fapt cel care poate formula un diagnostic exact, pe baza caruia putem elabora o schema interdisciplinara de tratament si efectua monitorizarea evolutiei d-voastra.

Asi mai dori poate sa adaug ceva! Medicina moderna se bazeaza pe interdisciplinaritate, si mai putin pe medici atotstiutori, in cadrul careie pot fi elaborate scheme complexe de tratament.
Diagnosticul este desigur important, dar ceea ce primeaza este tratamentul. Clinica unde lucrez eu este situata in Bielefeld cu o populatie arondata de mai bine de un milion de locuitori si nu beneficiaza decit de un singur RMN, dar de posibilitati si capacitati de tratament, poate superioare intregii Ramanii. In Constanta s-a deschis al saselea Centru de Imagistica! Ciudat este faptul ca toate aceste Centre (desigur, in anumite cazuri extrem de necesare, pentru a avea un diagnostic concret) beneficiaza de contracte cu Asiguratorii romani, Centrul nostra de tratament de urgenta insa nu poate incheia un astfel de contract, deoarece Ministerul Sanatatii de mai bine de 2 ani nu este capabil sa introduca acest tratament in normativ (tratamentul se afla in protocoale de urgenta, dar nu exista ca tratament in Normativul Cadru-situatie unica in Europa si probabil si in lume). Eu inteleg gravitatea afectiunii d-voastra, dar ginditi-va ca zilnic undeva in Romania moare un pacient cu intoxicatie cu monoxid de carbon (ca sa nu mai vorbim de embolii, septicemii, gangrene gazoase, ACV) si toti acesti pacienti pot fi salvati daca ar beneficia de un tratament de oxigenare hiperbara de urgenta!
In plus pe o raza de mai bine de 1000 de km sintem singurul centru ce are o astfel de posibilitate de tratament.
Tratamentul in sine se desfasoara in astfel de cazuri pe mai multe sedinte (osteomielita fiind una dintre afectiunile cele mai "costisitoare" deoarece necesita de regula peste 50 de sedinte) dar pentru sistem este o varianta mult mai ieftina de tratament. In occident o sedinta costa in jur de 3-400 euro, dar aplicare unui tratament HBO reduce costurile sistemului in aceste afectiuni la peste o treime, de aceea costurile pt. HBO sint suportate de toti Asiguratorii occidentali.
In Constanta schema de tratament aplicata este TS 240/90, schema standard recomandata in aceste afectiuni de Comisia Europeeana de Medicina Hiperbara, al carei membri sintem. Durata unui tratament este de aproximativ 3 ore si poate fi aplicat zilnic; costurile unei sedinte sint deocamdata de 400 RON. Speram in curind sa oferim si un sistem de urgenta de 24 de ore, dar se pare ca in Romania nu este o cerere de asa ceva! Oricum noi sintem pregatiti sa facem fata si unei astfel de cereri daca se va considera in Romania necesar si daca se va dorii salvarea acestor pacienti in stare grava!

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
0
27-05-2009, ora 14:41
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Domnule Doctor,
Sunt bucuroasa ca aceasta metoda de tratament a ajuns si la noi in tara si mai ales in orasul meu, dar ma gandesc ca numai costul unei sedinte este prea mult pentru salariul sotului meu.Chiar de s-ar deconta de casa de asigurari cred ca nu as avea eu cum sa beneficiez de un asa tratament tinand cont de alte cazuri mai grave, dar daca stau si ma gandesc nici eu nu am nici o vina ca am avut ghinionul sa contactez un asa microb si sa ajung un robot in miscari. Nu cred ca meritam sa traiesc cu asa dureri de care nu cred ca voi scapa toata viata, nu dau vina pe nimeni dar nici eu nu sunt vinovata.Poate voi putea sa vin macar pentru stabilirea diagnosticului, altceva nu cred ca voi putea face.
Va multumesc pentru raspuns si va doresc sanatate si succes.
0
27-05-2009, ora 15:36
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Oricind, cu cea mai mare placere si oricum consultul este gratuit. Daca casa nationala va plati tratamentul atunci este foarte probabil sa nu trebuiasca sa platiti nimic si pentru tratament, eu sper ca daca il deconteaza, atunci il va deconta in totalitate.

Daca se va deconta, toti pacientii au acelasi drept la tratament si nu cred ca intr-o clinica pe care o conduc cineva va fi tratat altfel, decit o prescriu normativele sau protocoalele de tratament europene. Desigur urgentele au prioritate, dar acestia mai trebuie si sa stie de noi!
Desigur nu aveti nici o vina, dar daca infectia este luata din spital, ca urmarea unei interventii chirurgicale atunci costurile trebuiesc suportate de spital sau de asiguratorul spitalului. Eu cred ca ati avea nevoie de un avocat bun si mai cred ca sansele de a primi daune materiale sint chiar foarte bune (daca nu la Bucuresti, cu siguranta la Bruxelles).

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
0
07-09-2009, ora 14:34
mariana65
Nu este medic/terapeut
mariana65
Ma numesc Mariana.Am fost operata de hernie de disc L4-L5 dreapta si la un an am fost operata iar pe partea stanga.Dupa 4 luni de dureri groaznice, am fost diagnosticata cu osteodiscita.Am stat in spital 2 luni la spitalul de infectioase si am inteles ca analizele au iesit bune.Dar eu in continuare am dureri pe ambele picioare si se contracta muschii cand stau in sezutsau merg mai mult pe jos, cand stau mult timp in acelasi loc.Am facut tratament destul dar durerile le am aceleasi.Mai este o cale de vindecare?Cine a trecut prin asa ceva, va rog raspundeti-mi.
Va multumesc si astept un raspuns la aceeasi discutie pe forum.
0
07-09-2009, ora 17:12
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Buna mariana65, eu am osteodiscita, cred ca ai citit comentariile mele, am dureri si acum, nu vreau sa te sperii dar o sa te mai lase in timp durerile insa nu de tot.mai vorbim, daca vrei lasami mesaj privat cu adresa de mes. Acum plec la medic am programare te pup, Maria.
0
07-09-2009, ora 20:18
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata doamna mariana65,

in orice infectie este important nu durata tratamentului ci eficacitatea acestuia. Analizele bune atita vreme cit simptomatica persista indica numai faptul ca acele analize poate nu reprezinta neaparat un factor determinant al afectiunii d-voastra.

Osteodiscita este o infectia intraspitaliceasca ca urmarea unei interventii neurologige, dar nu este o afectiune neurologica ci o infectie osoasa ce tine strict de ortopedie. Infectiile osoasa au un protocol complex de tratament. Elementul de diagnostic esential in in astfel de infectii este RMN, aceast tip de investigatii fiind cel care indica stadiul de evolutie, prezenta sau absenta acestei infectii. Deci RMN-ul este singura investigatie in masura sa confirme cert eficacitatea unui tratament sau esecul acestuia. Chiar si dupa disparitia simptomaticii tot RMN-ul va poate confirma daca ati scapat intr-adevar de aceasta infectiei osoasa sau aceasta este numai latenta, situatie in care oricind poate reizbucni.


Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
19-12-2010, ora 13:21
dinu c.
Nu este medic/terapeut
dinu c.
Buna ziua,
deoarece am inteles ca d-v. aveti informatii suplimentare legate de tratamentul infectiei cu esteodiscita, va rog sa-mi dati un sfat, legat de situatia in care se afla sotia mea, dupa ce va voi prezenta succint problema. Sotia a fost operata la spitalul Bagdazar Arseni (medici principal/asistent Exergian F./_ _ _ _ _), de HDL: L4-L5. Dupa operatie a disparut durerea de picior, dar la 2 zile a aparut o durere acuta la coloana (care o lasa fara respiratie). Dupa o saptamana de dureri f. mari (in tot acest timp sotia a stat, la pat) s-a intors la spital, unde i s-a facut o "debridare", ptr. ca se constatase ca a acumulat limfa in zona bazinului (mai mult pe partea stanga - pe care a fost operata). Operatia a fost lasata deschisa (timp de 8 zile), ptr. a se putea scurge aceasta limfa. In acest interval, pansamentul a fost schimbat la spital, la fiecare 2 zile (sotia a fost externata in tot acest interval, fiind nevoita sa se deplaseze cu taxiul, la spital, de fiecare data). Cand s-a considerat ca limfa a incetat sa se mai scurga, i s-a cusut o copca, lasandu-i-se 2 spatii deschise ptr. eventuale scurgeri. Deoarece, in continuare, durerile nu au incetat, sotia s-a prezentat din nou la spital, unde, stand de vorba cu dr. Asistent _ _ _ _ _ (deoarece dr. Exergian F. nu facea consultatii in acea zi), i s-a comunicat ca are osteodiscita si ca va trebui sa fie vazuta de catre dr. Exergian F. ptr. a fi pusa de urgenta in gips. In final, as vrea sa va intreb cum trebuie procedat in continuare? Sa accepte sa fie pusa in gips (ne este frica ca nu va mai scapa de acest microb) sau mai exista alta alternativa (tratament de oxigenare hiperbara/consultatie la o clinica din strainatate)?
0
09-02-2012, ora 12:56
elena100
Nu este medic/terapeut
elena100
Buna ziua, sunt nou utilizator pe site-ul acesta. ma comfrunt si eu cu o problema in discutie " este vorba de tatal meu in varsta de 78 de ani foarte activ si fara probleme medicale, sau exces de internari in spitale, totul era in regula pana acum 1 luna cand a inceput sa aiba dureri cumplite de lombosacrata, am fost la medic reumatolog l'am tratat cu antiinflamatoare si calmante, durerile nu au cedat, s-au inrautatit, l-am internat la sectia boli interne, l-am investigat cu RMN coloana lombosacrata iar rezultatul a fost mai multe herni de disc pe coloana, si DISCITA L2 L3, il tratam cu antibiotice CEFORTE CIPRINOL AUGUMENTIN si antiinflamatoare + calmante. repaus total la pat dar nici o imbunatatire. va rog mult sa ma sfatuiti ce sa mai fac, cum e posibil sa ai o asemenea bacterie daca nu ai fost internat in spital, de unde infectia asta intraspitaliceasca. ? Multumesc
0
29-06-2012, ora 14:03
anamaria1985
Nu este medic/terapeut
anamaria1985
Buna ziua, eu trec printr-o situtie asemanatoare cu tatal meu, l-am operat la bagdasar-arseni, initial era suspect de tumora la coloana, a rezultat a fi o infectie puternica, am colaborat cu domnul doctor Catana, starea tatalui meu s-a inrautatit am fost transferati la la institutul de boli infectioase Matei Bals cu diagnosticul OSTEODICITA operata L4.
In momentul de fata tatal meu trece prin dureri crunte pe nerv iar, doctorii de la matei bals mi-au spus ca se poate vindeca in perioada indelungata, internare 6 saptamani.VA ROG DIN SUFLET sa imi spuneti daca ce mi-au spus doctorii de la matei bals (SE POATE VINDECA)este adevarat.Nu mai stiu ce sa cred, sunt singura in tara tin foarte mult la el si ma doare enorm ca sufera.


Multumesc!
0
19-03-2016, ora 20:00
Manole elena
Nu este medic/terapeut
Manole elena
Buna seara.Ma numesc Elena am si eu o intrebare.pe 22 mai 2015 m-am operat de hernie de disc in judedtul ARGES la Spitalul Judetean Pitesti.dupa 2luni au reaparut durerile de piciorul drept desii eu m-am operat pe stangul.Am fost la control mi s-a recomandat sa fac RMN, pentru RMN am fost la bucuresti si rezultatul a fost de OSTEODISCITA.am revenit cu rmn ul la doctorul care m-a operat.El in loc sa ma opreasca pt investigatii m-a trimis la boli infectioase doctora de aici de la noi a spus ca ea nu stie ce tratament sa-mi dea si ce diagnostic sa-mi puna.m-a plasat de la un medic la altul (reumatologie de acolo la ortopedie pana m-a oprit un doctor ortoped)am fost internata o saptamana de zile m-a pus pe perfuzii si antibiotice si nu stiu ce tratamnent.Dupa externare am mai consultat un medic neurolog pentru ca durerile persistau.De acolo m-a trimis la plamani pentru o investigatie presupunand ca infectia poate provenii de la plamani.Doamna doctor de la pneumoftiziologie mi-a facut radiografie rezultatul fiind o pata pe plamani.urmez un tratament suspectandu-ma de Tuberculoza oaselor si articulatiilor.au trecut 3luni durererile persista arsuri pe picior dureri de sold.va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns unde pot ajunge si la ce medic pentru ca nu mai inteleg nimic ca nu stiu la cine sa ma mai adresez pentru a stii cauza bolii.va multumesc astept raspuns
0
25-11-2016, ora 17:52
neghinan
Nu este medic/terapeut
neghinan
Dupa operatia de hernie de disc L3, la Spitalul Jud Targu Mures m-am ales cu OSTEODISCITA. (infectie intraspitaliceasca cu stafilococ epidermidis rezistent). Pentru ca tratamentul clasic, m-am convins cat este de chinuitor si fara sanse de vindecare, am apelat la serviciile Clinicii de medicina hiperbara Livezani.unde in conditii excelente, am gasit un colectiv minunat condus de Dul Dr. Ion Bogdan Cristian. Dupa un tratament complex si oxigeno terapie hiperbara, am fost VINDECAT. ! Pacat ca medicina clasica din Romania se face ca nu stie de existenta acestei posibilitati de tratament, sau nu vrea sa stie si sa includa aceasta forma de tratament la Casa de asigurari de sanatate.. ALO Dlor MINISTRI , cand veti asigura tratamentele ca in tarile Comunitatii Europene din care afirmati ca facem si noi parte ? Ma mai intreb de ce oare mai platim asigurari de sanatate ? Neghna Nicolae Hunedoara tel. --------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: