Otoscleroza si implantul de titan

23-02-2018
Raluca.Maria
Nu este medic/terapeut
Raluca.Maria
Buna seara,
Mama mea a fost diagnosticata cu otoscleroza recent si are nevoie de un implant de titan. As dori o recomandare pentru un medic specialist ORL din Timisoara, deoarece nu suntem de aici si nu cunoastem.
Iar legat de operatie, daca este cineva care m-ar putea ajuta cu o informatie: care ar fi costurile la care ajunge o astfel de interventie si daca sunt cumva decontate de Casa de Sanatate?
4 comentarii
0
26-02-2018, ora 22:31
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna!
OTOSCLEROZA se opereaza, pacienta aude pe masa dar in scurt timp isi va pierde auzul.(se inlocuiesc oscioarele defecte)
O metoda f.buna de tratat otoscleroza=Surditate(Hipoacuzia) de transmisie este cu proteza Auditiva semi implantabila BAHA( bonne anchored hearing aid)
Aceasta proteza pe care eu am adus-o in Romania in 1995 cand am aflat de ea din Israel, undeveu ma aflam acolo ca medic voluntar.
Ea este formata din trei parti=
-1)un microprocesor digital care captesza sunetele din jurul pacientului, il amplidfica si-l trimite la nervul auzului printr-un implant din titaniu de 4 mm(2)fixat i chirurgical in osul din spatele urechii
Piesa a 3a a protezei este o piesa de legatura metalica SAU MAI NOU UN MINIMAGNETfixat sub piele intre implant si proteza., in spatele urechii, sub pirlele si nu se vede.
Este o metoda naturala de protezare pentru ca sunetul captat de microprocesor se transmite la nervul si centrul auzului din creier prin implantul de totaniu.
Pacientul aude ca si normal si nu necesita logopedie.
Implantul din titaniu folosit la fixarea protezei BAHA nu este toxic, nici alergic si poate ramane in corpul pacientului, toata viata.
Sunt insa si unele cazuri de incompatibilitate imunologica sau de proasta ingrijire a implantutului sau a pielii don jurul acesteia.
Proteza ni e decontata de casa de asiguraricde sanatate.
Noi fixam aceasta proteza BAHA, chirurgical, in cadrul Spitalului nostru de specialitate PRAIN, BUCURESTI.
Sanatate,
Cu stima,
Dr.Elena Latcan
Medic primar ORL 35 ani vechime
Doctor in Stiinte Medicale
Competenta=Chirurgie protetica craniofaciala si a corpului
Implantologie;Poteza auditiva BAHA
0
22-06-2022, ora 13:09
lilianaavr
Nu este medic/terapeut
lilianaavr
Îmi cer scuze, dar am cunoștințe ce au făcut operația de otoscleroza cu implant de Titan și teflon, au trecut 10 ani, dar nu și-a pierdut auzul !
0
24-07-2022, ora 07:03
Mika20
Nu este medic/terapeut
Mika20
S au facut multe operatii de otoscleroza cu implant de titan si sunt reusite. Nu va speriati ca auzul dispare. In 90 % din cazuri operatia reuseste.
0
24-07-2022, ora 10:21
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna!
Simple pareri de la persoane fara pregatire de speciaitate, care poate urmaresc alte interese, NU TREBUIE LUATE IN CONSIDERARE de catre pacienti.
Noi, in clinica noastra, testam "pe viu", pacientul cu Proteza audtiva BAHA, indferent de cum arata audigrama, pe care si noi o efectam pacientului, care ne prezints si o CT/RMNcranian, inainte de testare.Proteza Baha, care se fixeaxa la urechea cu care pacentul aude cel mai bine.
La fixarea protezei Baha, riscurile sunt foarte mici, pentru ca nu se patrunde endocranian ca la alte proceduri de tratare a otosclerozei si nu e pericolul de complicatie cu o meningita.
Dar pacientul "bine informat" isi alege metoda de tratament.
Sanatate multa tuturor,
Cu stima, dr.Elena Latcan
Medic primar ORL
Doctor in Medicina
Cometenta Reabiltarea protetica ori-maxilo-faciala, BAHA, IMPLANTOLOGIE.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: