ovare polichistice

08-12-2009
raalluu
Nu este medic/terapeut
raalluu
Buna. Daca poate sa-mi dea si mie cineva un sfat sau un raspuns la problema mea. In urma cam cu 5 luni am schimbat pastilele anticonceptionale de la novynette la microgynon, pentru ca in pauza dintre blistere imi venea foarte greu menstruatia si aveam si dureri de ovare in timp ce luam pastilele. Am inceput sa iau microgynon si cam 3 luni nu am mai avut probleme, dar de luna trecuta vad ca iar imi apare menstruatia cu intarziere cam in a 5-a zi de pauza si continua chiar daca incep sa iau urmatorul blister. Am dureri destul de mari in perioada de pauza dar de regula se termina cand incep sa iau pastilele. Am avut chisturi ovariene acum vreo 5 ani dar s-au redus si vindecat cu ajutorul pastilelor. Am citit undeva despre ovarele polichistice si ce simptome sunt si ma intreb daca nu e si cazul meu. La ultima ecografie si doctorita mea a zis ca e posibil sa am.Exista tratament? Multumesc.
2 comentarii
0
08-12-2009, ora 22:33
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Sărut mâna,

Există tratament pentru ovare polichistice, atât clasic cât şi natural (Ovulele Propolicium sunt eficace, documentaţi-vă cu privire la proprietăţile lor terapeutice). Consultaţi medicul pentru confirmarea chisturilor.

Toate cele bune şi Sărbători fericite!

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
08-12-2009, ora 22:52
cristina_mec
Identitate neconfirmată
cristina_mec
Pt confirmarea sindromului de ovar micropolichistic trebuie sa faceti un eco (de preferat este cel transvaginal ) si analize hormonale (estrogeni progesteron testosteron).Dar de preferat ar fi sa vb cu un medic endocrinolog deoarece acele analize trebuie facute in anumite zile ale ciclului menstrual si tot acesta va va trimite ulterior si la un control ginecologic.
Cat despre traament exista cel clasic cu anticonceptionale sau cel de care a amintit mr.Nick
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns