Pacient care nu-si recunoaste boala

09-12-2009
Rebecca26
Nu este medic/terapeut
Rebecca26
Buna ziua,

sora mea in varsta de 33 ani are simptomele schizofreniei. Desi a fost internata intr-un spital de specialitate la Brasov, medicii dupa doua saptamani i-au pus diagnosticul: :"sindrom psihotic acut poliform", i-au dat un tratament acasa, era nevoie de interventia ambulantei si a fortei fizice sa-l urmeze. Ea neaga faptul ca este bolnava si insista asupra ideilor delirante. Dati-mi va rog un sfat cum as putea sa o internez ? Exista vreo ambulanta special echipata pentru persoane cu probleme de genul asta ? E nevoie de semnatura mamei (desi ea e majora), o trimitere din partea doctorului de familie ? Exista vreo clinica particulara ? Va rog mult ajutati-ma cu raspunsurile la aceste intrebari.

Va multumesc,
R
8 comentarii
0
09-12-2009, ora 21:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Faceti rost de o trimitere de internare de la medicul de familie. Pe ea sa fie trecut si diagnosticul de care sufera sora dv. Rugati-o pe mama dv. sa sune la 112 si sa le explice de faptul ca sora nu vrea sa se interneze de bunavoie si vor veni ei cu un echipaj de politie care o va conduce pe sora dv. la ambulanta. Numai asa se poate proceda in aceste cazuri. Nu aveti de ce sa va speriati. Important este ca sora dv. sa reinceapa cat mai curand tratamentul pentru a nu i se agrava boala. Nu inteleg de ce medicii au externat-o atat de repede, cu acel diagnostic. Dar incercati sa vorbiti cu ei si sa le explicati, fara sa fie sora dv. de fata, despre simptomele ei. In cateva saptamani de tratament corect, sora dv. ar trebui sa inceapa sa constientizeze boala si sa accepte de bunavoie tratamentul. Poate ca nu a luat in intregime medicatia in cele 2 saptamani de spitalizare (a scuipat pastilele). De obicei antipsihoticele actioneaza destul de rapid.
0
10-12-2009, ora 14:27
Rebecca26
Nu este medic/terapeut
Rebecca26
Va multumesc mult pentru raspuns ! Am incercat si varianta 112, iar politia locala a spus ca nu se baga sa o ia cu forta, de asta vreau sa gasesc o ambulanta special echipata din Bucuresti.
0
03-02-2010, ora 23:51
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
Nu este bolnava.I-au pus diagnostic gresit ca nu gaseau afectiunea cum se intampla de obicei.Ce manifestari aberante, irationale are, caci deseori se pune diagnostic, azi la majoritateali se pune diagnostic psihiatric-am studiat problema, de aceea spun.Daca ea spune ca nu este afectata, nnu este, altfel, ar recunoaste
0
04-02-2010, ora 10:00
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Doamna Leustean,
doamna aceea are nevoie de internare, diagnosticul in nici un caz nu este gresit, mai ales ca este un diagnostic cu prognostic destul de grav.Discernamantul in astfel de cazuri este afectat, iar pacientii de acest fel nu-si recunosc boala.Asa ca lasati oamenii sa se descurce, si asa le este foarte greu.Cu bine!
0
05-02-2010, ora 15:44
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
Orice tratament al omului nu este valabil si de durata in afectarea mintii, doar dumnezeu le poate dezlega;trebuia de mult reluata legatura de intoarcere la El, pentru a nu se ajunge aici-vina e alor sai, care nu au ajutat-o sa evite aceasta cadere.Preocuparea dv este doar sa va aparati pe dv, dar pt ea (de ce nu ati iubit-protejat-o pana acum?) ce faceti?Solutia nu este decat sa vorbiti cu ea cu dragoste si sa identificati exact ce o deranjeaza acum si de atata timp, dar nu fara a cere, la inceput, ajutorul-prezenta lui D-zeua Lui!Minunat Salvator, intre voi.Daca nu va veti pocai dv de raul facut ei, nu aveti cum reusi.
0
05-02-2010, ora 15:55
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
Nu de internare are nevoie ea, mai ales acum, si-n conditiile (ne)umane ale unor astfel de adresanti(din psihiatrie), care trateaza robotic, depersonalizant-e ceea ce are cel mai putin nevoie tocmai acum, ar fi ultima lovitura!De maxima intelegere are ea acum, sa fie ridicata-asta doar daca ea insasi nu a fost rea si sfidatoare lui Dumnezeu-caz in care Dumnezeu insusi nu poata actiona atat de usor, datorita zidului mare interpus de ea insasi.Trebuie discernere.Daca a fost rea, este nevoie de mult ajutor-post-rugaciune.
0
08-02-2010, ora 12:44
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Doamna Leustean Maria,
cel mai bine ar fi sa va purtati de grija si sa-i lasati pe oameni in pace sa mearga la medic, sistemul sanitar este asa cum este, nu neg, dar in situatia dumneaei nici nu conteaza prea mult, ii trebuie medicatie si liniste...Cat despre Dumnezeu, nu cred ca e cineva in masura sa traga concluzii.Cu bine!
0
26-07-2023, ora 20:16
Davincii
Nu este medic/terapeut
Davincii
Ideal ar fi fost sa mergeți cu ea de buna voie la un psihiatru particular, nu la stat. Măcar sa va faceți o părere. Poate nu era schizo, dar ceva afecțiune psihica ce trebuia tratata sigur era
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •